分析 这篇文章讲述了一个女人向很多人散播了她邻居的谣言使邻居深受伤害,几天之后,她发现这个谣言不是真的,所以她感到很抱歉想弥补她犯下的错.但是,通过聪明的老人让她做的事情,她知道了散播谣言很容易,一旦做了之后,就永远不可能完全弥补错误了.
解答 26.C 细节理解题.根据第一段She was very sorry and went to a wise old man to find out what she could do to repair the harm.可知妇女对邻居做过的事情很抱歉,故选C.
27.D 细节理解题.细节判断题.根据第一段The neighbor was deeply hurt.邻居被深深的伤害了.故A错误.文章没有提到这个明智的男人不够和善.故B错误.根据第四段After looking for hours,she returned with only three in her hand.寻找了几个小时之后,她只找到了3支羽毛.故C错误.根据文章中邻居让这个女人的做的事情,她知道了散播谣言容易,一旦做了,想要弥补犯下的错误则很难.也就是这个女人从中得到了教训.故选D
28.A 细节理解题.根据最后一段It doesn't take much to spread a gossip,but once you do,you can never completely undo the wrong."这个智者说散播谣言不需要花费太多,但是一旦做了,你永远不可能完全弥补犯下的错.这句话在汉语里有个成语是"覆水难收".故选A
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | He is not brave enough. | |
| B. | He is a little bit silly. | |
| C. | He is too weak to help others. | |
| D. | He is clever and never gives up. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | read English | B. | reading English | C. | write English | D. | writing English |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A.Here is a wonderful room.You can take in fresh air with lovely birds singing.All the beauty of nature is around you.Imagine-animals will be your visitors at any time!You may have an experience of living in the forest.. B.Come to this room and enjoy the night as movie stars,if you are interested in movies.The minute you get into the room,you will be the main character you like in the movie.It will give you the feeling of staying in a movie world. C.A fantastic hotel is easily found in Quebec City.Here you'll be in a great winter world that will truly be a deep memory in your lifetime,We just built a room like the character's room from Disney's"Frozen"!Everything is made of ice! D.If you wish to be back to your childhood just for a little while,look no futher than the LEGOLAND in England.There are cartoon books to read and movies to watch for you.Besides,you can play and sleep with cartoon toys.You just look like a kid in it. E.Thanks to the Blue Sea Room in Shanghai,we have a chance to live in the clear sea house.Sharks,whales and other sea life are close to you.Whenever you are under too much stress,come here.Without doubt,there is no argument or competition,but peace and comfort. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | cheaper | B. | more expensive | C. | lower |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | don't | B. | isn't | C. | doesn't | D. | aren't |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com