精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.根据短文内容.判断下列句子的正误.正确的用"T".错误的用"F".
Have you seen the videos on TV?Do you wear large T-shirts and baggy  jeans?Or have you heard someone rap (说唱)?Hip-Hop is very hot now.
Hip-Hop music was started in the middle of the 1970s by African Americans  in New York.The music,break-dancing(霹雳舞) and graffiti (涂鸦) make up Western Hip-Hop culture.Most of the Hip-Hop songs are about  love,jobs or even games.
Usually in rap,singers speak words very quickly to a certain beat.Most of the wonts are fun.Singers play off words to make fun of themselves or       others.Hip-Hop music has few rules.Singers just do what they think and rap  it out in a clever or creative way.The freedom makes a lot of teenagers fall In love with the music.Many of them like wearing large T-shirts and baggy jean-s.Famous rap and Hip-Hop stats include Eminem in the U.S.and Jay Chou   from  China.
Today Hip-Hop is more and more popular across most of the world.

41.African Americans started Hip-Hop music in the middle of the 1970s in New York.T
42.There are three main kinds of music in WesternHip-Hop culture.F
43.Hip-Hop music is very popular,but it has a lot of rules to follow.F
44.From the passage we know jay Chou is a famous rap and Hip-Hop star.T
45.Many teenagers don't like wearing large T-shirts or baggy jeans.F.

分析 文章大意:你曾在电视上看录像吗?你穿宽大的T恤和宽松的裤子吗?又或者你听到过有人唱rap吗?hip-hop现在非常流行.
hiphop音乐由二十世纪七十年代中期的在纽约非裔美国人兴起.这种音乐,霹雳舞和涂鸦组成了西方的hip'hop文化.大多数hiphop的歌曲都关于爱情,工作,也有游戏.
通常在rap中,歌手们以同一种节拍快速的念歌词,大多数的歌词是有趣的.歌手们用歌词去调侃自己或他人.hiphop几乎没有什么规则.歌手们只是做他们所想的并用rap以有智慧的或有创造性的方式表达出来.这种自由让许多青年都爱上这种音乐.他们中的大多数都穿宽大T恤和肥大的裤子.出名的rap明星包括美国的Eminem和中国的周杰伦.
如今,hiphop在地球上大部分地方都越来越受欢迎.

解答 41-45 TFFTF
41题答案:T考查细节理解题,根据文中的第二段Hip-Hop music was started in the middle of the 1970s by African Americans  in New York可知 是正确的,故答案是T.
42题答案:F考查细节理解题,根据文中的第二段The music,break-dancing(霹雳舞) and graffiti (涂鸦) make up Western Hip-Hop culture.可知 是两种,故答案是F.
43题答案:F考查细节理解题,根据文中的第三段Hip-Hop music has few rules.可知 没有规则,故答案是F.
44题答案:T考查细节理解题,根据文中的倒数第二段Famous rap and Hip-Hop stats include Eminem in the U.S.and Jay Chou   from  China可知是正确的,故答案是T.
45题答案:F考查细节理解题,根据文中的倒数第二段Many of them like wearing large T-shirts and baggy jean-s.可知 是喜欢的,故答案是F.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.In the early 1990s the word"Internet"was strange to most people.But today,Internet has become a useful tool for people all over the world.Maybe Internet has been the greatest invention in the field of communication in the history of mankind.Communicating with others on the Internet is much faster.We can chat with a person who is sitting in the other part of the world.We can e-mail our friends and they can read the e-mails within a minute.
Giving all kinds of information is probably the biggest advantage of the Internet.We can use search engines to find the information we need.Just type in a keyword or keywords and the search engine will give us a list of suitable websites to look at.
We can enjoy a lot on the Internet by downloading games,visiting chat rooms or surfing(浏览)websites.There are some games for free.We can meet new and interesting people in the chat now.We can also listen to music and see films.
Now,there is a lot of service on the Internet such as online banking,job finding and ticket buying.We can also do shopping and find nearly all kinds of goods.Sometimes we can find something that is quite good but very cheap.

41.How many main advantages of the Internet are talked about in the last passage?B
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
42.Which of the following is not right according to the passage?D
A.We can find almost anything we want to know on the Internet.
B.Some games on the Internet are free.
C.We can buy most things we need on the Internet.
D.Goods on the Internet are more expensive than those in real shops.
43.Which title best gives the main idea of the passage?C
A.Online Shopping   
B.Exchanging Information on the Internet
C.The Advantages of the Internet   
D.Surfing the Websites on the Internet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
Alex Centre HotelIt's 300meters away from the centre square.It has many modern and large rooms.It also has a business centre,meeting rooms,a car park and several restaurants.
Youth HotelIt provides more than a hundred rooms.The rooms are not big but clean.No noise can be heard from the streets.There is an outdoor barbecue that everyone loves.
Holiday VillageIt's built in a beautiful valley.You can have your own house with a small garden.The restaurant in it has delicious food and all kinds of wine,ready for you in the evening,but it may cost much.
Fishermen's HomeIt's built by the sea.You don't need to spend much staying here.Walking along the beach,you can see many fish.You can go fishing on the boat,too.Of course,you can enjoy seafood with your friends in the restaurant.
Holiday InnIt's great for its value.It is lying at the foot of the mountain.It provides basic conditions,but the rooms are clean and big enough for a dance.It has a nice swimming pool.
Karin's HotelIt's on an island.It is famous for its wonderful natural views,nice rooms and its service.Staying here can make your trip a pleasant one.
请阅读以下个人信息,并按他们的需求找到匹配的酒店.
50.Mr.& Mrs.Smith live in a noisy street.They are going to the beach for a weekend.They dream of eating seafood by the sea and spending a quiet night.They also hope the hotel rooms are not so expensive.C
A.Holiday Inn  
B.Holiday Village  
C.Fishermen's Home  
D.Alex Centre Hotel
51.Jack is a businessman.He's going to organize a meeting for business.He is looking for a modern hotel with good service in the centre of the city.D
A.Holiday Inn  
B.Holiday Village  
C.Fishermen's Home  
D.Alex Centre Hotel
52.Jim and Susan plan a trip after their wedding.They want to choose a hotel with natural environment,comfortable rooms and good service.They don't like going swimming or fishing.B
A.Holiday Inn  
B.Karin's Hotel   
C.Holiday Village    
D.Fishermen's Home.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Now more an8more people buying and selling things  on the Internet.They buy and sell goods to make money.so hackers(黑客)around the world  are interested in this.
Hackers are often young people who love computers greatly.They use computers to get on the Internet,looking for ways to go into computers system  run by banks,homes and all kinds of offices.If they go into a computer system) they will find  other people's credit cards(信用卡)and try to steal the numbers.Wich the numbers they can take the money out of the bank.
Hackers often break in yo硅f computer system,but it's difficult to find them.So it is also difficult for you to find the hacker who is taking your money out of the bank.Hackers can get the money from a bank with the credit card number they have got from your computer.
Scientists always ask people who have computers to pay attention to hackers.They also tell people how to fight the hackers.The answer is to choose clever numbers and change them often and not to show your credit card out to anybody.If you are not careful,it's just like keeping the bank door wide open.

根据短文内容,选择最佳答案.
26.Hackers around the wor4are interested inB.
A.more and more people
B.people's buying and selling things on the Internet
C.the different banks
D.all kinds of offices
27.Hackers look for ways to go into computer systems toC
A.steal money directly
B.get people's credit cards
C.steal the numbers of people's credit cards
D.find the bank
28.It'sB to find the hackers if they break in your computer system.
A.Easy           
B.Hard          
C.Useful           
D.best
29.Hackers can get the money from a bankA.
A.With the credit card number they have got from your computer
B.with their own credit card number
C.with anything
D.with the computer system they have known
30.Which of the following isn't right in order to fight the hackers?D
A.Be careful to use credit cards
B.Choose clever numbers and change them often
C.Don't show your credit card out to anybody
D.Tell your credit card number to anybody except hackers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Have you ever complained why life is so tiring?Does the sky sometimes seem dark to you?Are your studies sometimes not successful?Well,friends,cheer up and smile all the time.If you see the world with your warm heart,you'll find that whole world smiles to you.
While in school,sometimes you are tired of your lessons,but have you ever noticed the happy smile on your teacher's face when you did a good job?
One day it is fine.Just before you want to go out,it suddenly starts to rain.Maybe you would feel very sad and start complaining about the weather.But dear friends,why don't you sit down and listen to the free concert that the nature offers you?And with the timely(及时的) rain,crops in the fields will grow better and better and farmers will have a good harvest.
Although everyone wants to succeed in what he tries to do,sometimes failure(失败) can't be avoided(避免).I think failure is not terrible,and the terrible thing is that we are afraid of it and give up hope.
When we face failure,we must be confident in ourselves,draw a useful lesson from it and try our best to finish what we have to do.As a popular saying goes,"Failure is mother of success."
Attitude decides everything.With an optimistic(乐观) attitude,life is easy and pleasant.Let's smile to whatever we meet and the whole world will smile to us.

51.People sometimes complainD.
A.the sky is always dark                  
B.their studies are successful
C.they see the world with their warm heart    
D.life is tiring
52.If there is a timely rain,C.
A.you'd better go out                    
B.you should go to a concert
C.crops in the fields will grow better        
D.farmers can't have a good harvest
53.When we face failure,D.
A.We must be confident in ourselves        
B.We shouldn't be afraid of it
C.We shouldn't give up hope              
D All of A,B and C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.China's Zhao Yang won the Olympic Games women's short-track gold on Saturday.
"I told myself a few days ago‘Zhao Yang,you can do this'"the 18-year-old Olympic newcomer said,"I believed in myself."
"This gold medal will change things.It will give me more confidence.It will give my mum a better lifestyle."
China's Shen Xue,aged 31,and Zhao Hongbo,aged 36,celebrated St.Valentine's Day and the Chinese New Year by winning a gold medal in the pair figure skating at the Vancouver Olympics on Sunday.
"We have not competed much in the last two years and we came back to compete at the Olympic Games as it is our dream to win an Olympic gold medal."
China's Wang Meng won again her Olympic women's 500-meter short-track skating title on Wednesday.
"I have a lot of confidence.I feel that it's my duty to win that.It's still the Chinese New Year holiday,"she said,"Kouto was the only way to express my thanks to the coaches,team leaders and teammates."

31.What is Shen Xue and Zhao Hongbo's dream?A
A.To win an Olympic gold medal.
B.To spend a special Valentine's Day.
C.To celebrate Chinese New Year.
D.To give their parents a better life.
32.In what sport did Wang Meng win the gold medal?B
A.Figure Skating.
B.Women's 500-meter short-track skating
C.Women's short track                
D.Women's 1,500-metre short-track skating
33.Where may you probably read this passage?C
A.In a TV play.
B.In an advertisement.
C.In a news report.
D.In a story book.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.In every school there is"top"crowd that sets the pace,while the others follow their lead.For example,if the crowd decides that it is smart to wear bright red sweaters,then very soon everybody is wearing bright red sweaters.
There is nothing wrong with that,except the fact that for some people bright red sweater is really unsuitable.
The situation can even become dangerous,if the top crowd decides that it is smart to drink and to drive cars at seventy miles an hour.Then the people who follow the lead are endangering their lives.They are like the sheep being led to the slaughter(屠杀).
Now it's possible that you have come across situations like these more than once in your life.In fact you probably did something you knew to be wrong one time or another.You may have excused yourself by saying,"Gee,the crowd does it."Well,let the crowd do it,but don't do it yourself.Learn to say"No".
Develop your own standards(标准)and your own judgment.If you know the crowd is planning something you disagree to,you'd better take the courage to bow out  in a polite way.You'll have the satisfaction of standing on your own two feet.

31.The main idea of the passage is thatB.
A.in every school there is a"top"crowd that sets the pace
B.it's a mistake to follow the"top"crowd blindly
C.people who follow the"top"crowd are endangering their lives
D.you probably did something wrong more than once in your life
32.The author(作者)doesn't think it good wearing red sweaters ifC.
A.the crowd is wearing them            
B.you can't afford them
C.you don't look good in red            
D.it is against school rules
33.The writer encourages the readers toC.
A.respect his or her parents             
B.find excuses when he or she is wrong
C.learn to stand on their own two feet     
D.take the advice of his or her elders
34.What does the underlined phrase"bow out"in the passage probably mean?B
A.鞠躬 
B.退出   
C.参与  
D.应允
35.The best title for this passage isC.
A.Follow the Leader                  
B.The"Top"Crowd
C.Being Yourself                     
D.Rules for Teens.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Tom,        all these toys in the box.It's time for bed.
-All right,Mum.(  )
A.1ook forB.put awayC.pick upD.play with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-There _________ a football match in the gym this weekend.
-What good news!Let's go and watch it.(  )
A.is going to beB.will haveC.have

查看答案和解析>>

同步练习册答案