精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Have you ever complained why life is so tiring?Does the sky sometimes seem dark to you?Are your studies sometimes not successful?Well,friends,cheer up and smile all the time.If you see the world with your warm heart,you'll find that whole world smiles to you.
While in school,sometimes you are tired of your lessons,but have you ever noticed the happy smile on your teacher's face when you did a good job?
One day it is fine.Just before you want to go out,it suddenly starts to rain.Maybe you would feel very sad and start complaining about the weather.But dear friends,why don't you sit down and listen to the free concert that the nature offers you?And with the timely(及时的) rain,crops in the fields will grow better and better and farmers will have a good harvest.
Although everyone wants to succeed in what he tries to do,sometimes failure(失败) can't be avoided(避免).I think failure is not terrible,and the terrible thing is that we are afraid of it and give up hope.
When we face failure,we must be confident in ourselves,draw a useful lesson from it and try our best to finish what we have to do.As a popular saying goes,"Failure is mother of success."
Attitude decides everything.With an optimistic(乐观) attitude,life is easy and pleasant.Let's smile to whatever we meet and the whole world will smile to us.

51.People sometimes complainD.
A.the sky is always dark                  
B.their studies are successful
C.they see the world with their warm heart    
D.life is tiring
52.If there is a timely rain,C.
A.you'd better go out                    
B.you should go to a concert
C.crops in the fields will grow better        
D.farmers can't have a good harvest
53.When we face failure,D.
A.We must be confident in ourselves        
B.We shouldn't be afraid of it
C.We shouldn't give up hope              
D All of A,B and C.

分析 文章大意:你有没有曾抱怨过为什么生活如让人如此疲惫?你的天空是不是有时会看起来是黑色的?你的学习是不是有时候不那么顺利?朋友,振作起来吧,一直保持微笑.如果你用好心来看世界,你会发现,整个世界都在向你微笑.
在学校的时候,有时你会很厌烦你的课程,但是在你帮忙做了一份很好的工作的时候你有没有注意到在你老师脸上的微笑?
有一天天气很好.就在你刚想外出的时候,天空突然开始下起了雨.也许你会觉得的非常失落并且开始抱怨天气.但是亲爱的朋友,为什么你不坐下来听听大自然为你提供的免费的乐曲?并且由于那场及时的雨,地里的庄稼会长的越来越好,农民也会有很好的收成.
尽管每个人都想在他所努力的方面取得成功,有时候失败是不可避免的.可怕的是我们害怕失败并且放弃希望.当面对失败时,我们必须对自己有信心,从中吸取经验,并且努力去完成我们已经决定好了要去做的事.就像一句谚语所说的"失败是成功之母".
态度决定一切.有一个乐观的心态,生活是轻松的愉悦的.让我们笑对我们的所见,整个世界将会对我们微笑.

解答 51-53:DCD
51题答案:D考查细节理解题,根据文中的Have you ever complained why life is so tiring?可知life is so tiring,故答案是D.
52题答案:C考查细节理解题,根据文中的第三段And with the timely(及时的) rain,crops in the fields will grow better and better and farmers will have a good harvest.并且由于那场及时的雨,地里的庄稼会长的越来越好,农民也会有很好的收成可知地里的庄稼会长的越来越好,故答案是C.
53题答案:D考查细节理解题,根据文中的倒数第二段When we face failure,we must be confident in ourselves,draw a useful lesson from it and try our best to finish what we have to do.As a popular saying goes,"Failure is mother of success."可知都要选,故答案是D.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Can you imagine a world without the Internet?It's surprising to think about it.
Now,China has more than 162million Internet users,according to the China Internet Network Information Centre.This is the second highest number of user in the world after the United States.Today,66%of Chinese"netizens (网民)"are teenagers."They spend about thirteen hours every week online,"said Qian Hulin,an Internet expert(专家).Doctor Song in Beijing Xuanwu Hospital said about 14% of Chinese netizens who are teens often lasted over ten hours to play online games.
The main reasons why teenagers surf the Web are to search for information,to communicate with others and to have fun.On the Internet,teenagers can find out almost anything.And surfing the Web can help students with their homework and widen their knowledge.
Li Dong,a teacher at No.41Middle School in Shijiazhuang,likes her students to use the Internet."When we talk in class,students who surf the Net usually know more background information than the others,"she said.In addition,people can use the Internet to write letters or stories and send emails.Many teens keep in touch with their friends online.It is cheaper than phoning somebody far away and also much quicker.

66.B has the most Internet users in the world according to the article.
A.China      
B.America     
C.Canada       
D.Russia
67.There are aboutCChinese netizens to surf about 13hours every week.
A.107million old          
B.22.7million old
C.107million young        
D.22.7million young
68.Song said some teenagers continuedA more than ten hours.
A.playing online games            
B.searching for information
C.chatting with their friends         
D.sending emails to others
69.Li Dong in No.41Middle School likes her students to use the Internet because sheB.
A.thinks surfing the net can help students spend less time on homework
B.thinks her students can get more background information than the others
C.wants her students to talk to her about their hobbies and interests
D.wants to know what her students do and think about at home
70.Which way is the cheapest and quickest to learn something about friends far away?D
A.Giving them a call.
B.Going to see them.
C.Writing a letter to them.
D.Sending emails to them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.When students and parents are asked to grade subjects according to their importance,the arts are usually at the bottom of the list.Music is nice,people seem to say,but not important.Too often it is only viewed as entertainment,but certainly not an education priority(优先).This view is shortsighted.In fact,music education is very important for all students.
Music tells us who we are.Because music is an expression of the beings who create it,it shows their thinking and values,as well as the social environment it came from.Rock music represents a lifestyle just as surely as does a Schubert song.The jazz influence that George Gershwin and other musicians introduced into their music is obviously American because it came from American musical traditions.Music expresses our character and values.It gives us identity(身份,特性)as a society.
Music provides a kind of perception(感知)that cannot be acquired any other way.Science can explain how the sun rises and sets.The arts can express the emotive(情感的)meaning of the same thing.We need every possible way to discover and respond to our world for one simple but powerful reason:No one way can get it all.
The arts are forms of thought as powerful in what they communicate as mathematical and scientific symbols.They are ways we human beings"talk"to each other.They are the language through which we express our fears,our hungers,our discoveries,our hopes.The arts are ways we give form to our ideas and imagination so that they can be shared with others.When we do not give children an important way of expressing themselves such as music,we take away from them the meanings that music expresses.
Science and technology do not tell us what it means to be human.The arts do.Music is an important way we express human suffering,celebration,the value of peace and love.
So music education is far more necessary than people seem to realize.

56.What can we learn from Paragraph 1?A
A.Students regard music as a way of entertainment.
B.Students disagree with their parents on education.
C.Students take music as an important subject.
D.Students prefer the arts to science.
57.In Paragraph 2,the writer uses jazz as an example toB.
A.compare it with rock music
B.show music identifies a society
C.introduce American musical traditions
D.prove music influences people's lifestyles
58.According to the passage,the arts and scienceA.
A.explain the world in different ways
B.explain different facts of the world
C.express people's feelings in different ways
D.explain what it means to be human differently
59.What is the main idea of the passage?A
A.Music education is worth more attention.
B.Music should be of top education priority.
C.Music is really a good communication tool.
D.Music education makes students more imaginative.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Everybody hates rats.But in the earthquake places of the world-Japan,Los Angeles,Turkey-rats will soon be man's new best friends.
What happens after an earthquake?We send in rescue(救援) dogs.Why?Because they can smell people.Dogs save lives.They help rescuers to find living people.But dogs are big and they can't get into small spaces.So now a new research project is using a smaller animal to save lives:the rat.
How does it work?First,the rat is trained to smell people.When this happens,the rat's brain gives a signal.This is sent to a small radio on its back,and then the rescuers follow the radio signals.When the rat's brain activity jumps,the rescuers know that someone is alive.The rat has smelled that person.
Although there are already robots which can do this job,rats are better.Christian Linster at Cornell University,New York,says,"‘Robot'noses don't work well when there are other smells around.Rats are good at that."Rats can also see in the dark.They are cheaper and quicker to train than dogs,and unlike robots,they don't need electricity.
The"rat project"is not finished,but Julie Ryan of International Rescue Corps in Scotland says,"It would be fantastic.A rat would get into spaces we couldn't get to and a rat would get out if it wasn't safe."Perhaps for the first time in history,people will be happy to see a rat in a building ( but only after an earthquake,of course.)

46.In the earthquake places,rats will become man's best friends because they canB.
A.take the place of man in rescue jobs
B.find the positions of people alive who are trapped in buildings
C.serve as food for people alive who are trapped in buildings
D.send signals for the coming earthquake
47.The underlined word"that"in Paragraph 4refers to(所指)C
A.treating wounded people.
B.helping rescuers.
C.smelling people among different smells.
D.carry the wounded people to safety.
48.From the third paragraph we know the rescuers can judge a person is alive byC.
A.the nose made by the rat                    
B.the rat's unusual behavior
C.the signal sent by the radio on the rat's back    
D.the smell given off by the person
49.In doing rescue jobs,C.
A.rats have better sense of smell than dogs.
B.dogs don't need to be trained to smell people.
C.robots'sense of smell can be affected by other smells around.
D.rats can see in the dark and are smaller than robots.
50.After reading the passage we can knowD.
A.rats have taken the place of dogs in search for people.
B.the"rat project"has been completed
C.people are now happy to see a rat in a building
D.now people still use dogs and robots in performing rescue.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Learn to relax.Overwork is the main reason why so many students feel tired and stressed(紧张).Cut down some of the jobs you need to do each day so that you can only focus on the most important things.Leave time for activities that are relaxing and fun.
Get a good night's sleep.Getting enough sleep will help you keep your body and mind in the best form.If you stay up late and need to get up early for school the next day,you may not be able to concentrate(集中)on the things you need to do.
Exercise regularly and eat well.Don't rush through your meals.Eat less junk food or fast food.Eat healthy food instead.
Get to know pleasant people.Some people are optimistic,while others not.Choose optimistic people as your friends and spend more time with them and you'll be as happy as them.
Learn to be calm when you face any problem.Find out the best option from those that are in your mind.Knowing that you are able to solve problems is a good way to build up your self-confidence.
Have a happy attitude.Your attitude decides the way you see things.Is your cup half full or half empty?Learn to think more positively(积极地)about the difficulties you face.
任务一:根据短文内容,用简洁的句子或短语完成下列表格.
AdviceHow to relax
Advice 1*Get a good night's sleep.
Advice 2*81.Exerciseregularlyandeatwell
Advice 3*82.Gettoknowpleasantpeople
Advice 4*83.Learntobecalmwhenyoufaceanyproblem
Advice 5*84.Haveahappyattitude
任务二:除了文中提到的建议外,你一定还有许多别的做法,请写一条与大家分享吧.
85.Go hiking.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.根据短文内容.判断下列句子的正误.正确的用"T".错误的用"F".
Have you seen the videos on TV?Do you wear large T-shirts and baggy  jeans?Or have you heard someone rap (说唱)?Hip-Hop is very hot now.
Hip-Hop music was started in the middle of the 1970s by African Americans  in New York.The music,break-dancing(霹雳舞) and graffiti (涂鸦) make up Western Hip-Hop culture.Most of the Hip-Hop songs are about  love,jobs or even games.
Usually in rap,singers speak words very quickly to a certain beat.Most of the wonts are fun.Singers play off words to make fun of themselves or       others.Hip-Hop music has few rules.Singers just do what they think and rap  it out in a clever or creative way.The freedom makes a lot of teenagers fall In love with the music.Many of them like wearing large T-shirts and baggy jean-s.Famous rap and Hip-Hop stats include Eminem in the U.S.and Jay Chou   from  China.
Today Hip-Hop is more and more popular across most of the world.

41.African Americans started Hip-Hop music in the middle of the 1970s in New York.T
42.There are three main kinds of music in WesternHip-Hop culture.F
43.Hip-Hop music is very popular,but it has a lot of rules to follow.F
44.From the passage we know jay Chou is a famous rap and Hip-Hop star.T
45.Many teenagers don't like wearing large T-shirts or baggy jeans.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.How to Make Friends
1  It's hard to make friends if you stay home alone all the time.Get out of the house and do things that will put you in touch with other people.Join a club or play a sport.Attend meetings or other groups.It's easier to make friends when you have similar interests.
2  Learn from people who seem to have lots of friends.Watch carefully how they make and keep friends.Don't copy all of the things they do,but try to notice what they do.Then try some of those things yourself.
3  Don't be afraid to show people what you're really good at.Talk about the things you like and do best.Don't hide your strong points.People will be interested in you if there is something interesting about you.
4  Plan things to talk about with people.Find out what's in the newspaper headlines,listen to CDs,learn about what's new with your favorite TV or movie star.The more you have to say,the more people will be interested in having a conversation with you
5  Look people in the eye when you talk to them.That way,they'll find it easier to talk to you.It's very difficult to have a conversation with people whose eyes are looking to the left,to the right,or at the floor.People may think you're not interested in them and may stop being interested in you.
6  Be a good listener.Let people talk about themselves before talking about"me,me,me."Ask lots of questions and show an interest in their answers.

根据描述为下列人物选择应该借鉴文章中的哪条建议(将相应数字序号填在横线上)
a.Tony is never sure what to talk about when he meets people.4
b.Rose wants to know why her classmate,Cindy,is so good at making friends.2
c.Adam stays home every weekend and watches videos.1
d.Benson is a very good dancer,but he never tells anyone about it.3
e.Martha doesn't care for others.She always talks about herself.6
f.When Pedro feels uncomfortable talking to someone,he starts to look away.5.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-        the letter from?
-It's from my uncle in Australia.(  )
A.Where'sB.Whose'sC.Who'sD.What's

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.The world's population has reached 7billion(十亿)according to the United Nations(联合国)by 2011.It comes just 12years since the total reached 6billion-with official estimates saying the population will top 8billion in 2025 and 10 billion before the end of the century.
And it is most likely that the 10-billionth baby will be born in the Asia-Pacific region-where the population growth rate is higher than anywhere else in the world.
Of the 2.3billion people,the United Nations believes will be added by 2050,more than 1billion will live in sub-Saharan Africa.The Indian subcontinent(次大陆)will add some 630million people.

With more people to feed,more houses & medical care to provide,experts say the world's resources(资源)will face more  strain than before.

52.According to the picture,the population of the world reached 6billion inB.
A.1987
B.1999
C.2011
53.We know that more than 1billion will live inA by 2050.
A.sub-Saharan Africa
B.Indian subcontinent
C.the United States
54.According to the picture,B will have the largest population in 2050.
A.China
B.India
C.Nigeria
55.The underlined word"strain"in the last paragraph(段落)means"C".
A.破坏
B.关闭
C.压力
56.The population of the world growsB according to the picture.
A.slower and slower
B.faster and faster
C.smaller and smaller.

查看答案和解析>>

同步练习册答案