分析 文章大意:第一次见到Jim Wooten的时候,我真的理解他.他是一个伟大的电视新闻记者.当他在卢旺达报导时,一个令人心碎的时刻,给我留下了深刻的印象.当相机显示那些遭受严重疾病濒临死亡的孩子们,吉姆说,当他回到家里,他要做的第一件事抱住自己的孩子.我知道他是不同的,他不属于任何现代电视新闻的技巧,他没有给我们任何可怕,假的新闻,相反,我正在看到一个有着天赋的真正的记者.然后我读他的书,一本关于他和艾滋病国际发言人的友谊,同时也是一本老师和学生之间的书,最后,这也是一个关于Gail Johnson的爱的故事,Nkosi的白人母亲一直尽全力拯救这个男孩,读书期间,我屡屡受到感动.
解答 33.答案He felt very sad./He was heartbroken.细节理解题.此题问"Jim Wooten看到卢旺达面临死亡孩子时的感觉",所以答案需要填一个表达当时感觉的形容词,根据"When he was reporting in Rwanda,one heartbreaking moment made a deep impression on me"可知这是令人心碎的,故填He felt very sad./He was heartbroken.等.
34.答案He would give ussome awful,artificialtelevision-journalist reports out of pity./He would fall into some of the moderntelevision-news tricks.理论推断题.根据"I realized that he was different,that he didn't fall into any of the modern television-news tricks,that he was not giving us any awful,artificial(假的) television-journalist reports out of(出于) pity.".可知一般的记者会使用现代新闻技巧给出不真实的报导,而 Jim不同.故填He would give ussome awful,artificial television-journalist reports out of pity./He would fall into some of the modern television-news tricks.
35.答案By saying that when he got home,the first thinghe was going to do was to put his arms around his won children.根细节理解题.据文章第一段"Jim ended his piece bysaying that when he got home,the first thinghe was going to do was to put his arms around his won children."可知他以"说回家第一件事是抱住孩子"结束,故填By saying thatwhen he got home,the first thinghe was going to do was to put his arms around his won children.
36.答案The little boy.细节理解题.根据文章第二段中内容"But theteacher-the one with real wisdom and understanding about life-is the little boy,not the journalist.",可知男孩其实是真正的老师,故填The little boy.
37.答案Because she loved the boy.细节理解题.根据"Nkosi's white mother who does her best to save the boy,and their love for each other可知她爱这个男孩,'故填Because she loved the boy.
38.答案She admired/respected him.The writer wrote/mentioned that he was a great TV news reporter.开放题.首先问的是作者对Jim Wooten的态度,即崇拜或尊敬,she respected/admired him.原因也可以从文章中找到,如:He was a greatTV news reporter.他是一个伟大的记者.以及he was different,that he didn't fall into any of the modern television-news tricks,that he was not giving us any awful,artificial(假的) television-journalist reports out of(出于) pity.他是不同的,他没有陷入当代一些新闻技巧,他不会出于同情而给出任何不真实的报道.从这些句子中可知作者认为他是不同的,作者欣赏他的行为,欣赏他身为记者的准则,尊敬着他,故填She admired/respected him.The writer wrote/mentioned that he was a great TV news reporter.
点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | plans | B. | decisions | C. | grades | D. | mistakes |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | leave | B. | leaves | C. | left | D. | is leaving |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com