精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.This is a letter from a pet dog to his master(主人).
"Dear master,when you took me away from my mum,it was snowing heavily.You kept me in your arms,and that made me feel very warm and comfortable.I've been with you for about a year so far,but I'm afraid you don't know me quite well,so I decide to write this letter to you.
I'll live for ten to fifteen years before leaving this world.I enjoy every moment being with you.So I'm always sad when I stay away from you.
Please give me time to understand what you want me to do.Don't lock me up if you are angry with me.Don't leave me alone all the time.You have your work and your friends.But I only have you.
Talk to me sometimes.Although I don't understand your words,I can tell from your voice whether you are happy or sad.Please don't treat me badly when you are unhappy.Remember that:however you treat me,I will never forget it.And if you treat me terribly,it will have a bad influence on me for a long time.
Before you hit me,remember that I have sharp teeth that could easily hurt you,but that I choose not to.You are my master,I can never hurt you.
Take care of me when I get old.You will grow old,too.
One day I might leave you forever.However,everything will be easy for me if you are there.Please keep in mind:I love you,always."
46.How long will the pet dog live?B
A.5-10years.B.10-15years.C.15-20years.
47.The pet dog doesn't want its master toA.
A.lock it upB.understand itC.have his/her friends
48.The pet dog will never forgetC.
A.its master's voiceB.its master's wordsC.how its master treats it
49.The underlined word"sharp"means"C"in Chinese.
A.轮廓鲜明的B.敏锐的C.锋利的
50.Reading the passage,we can feel the deep love thatA.
A.the pet dog shows to its master
B.the master shows to the pet dog
C.humans show to animals.

分析 这是一个宠物狗给主人的一封信."亲爱的主人,当你带我离开我的妈妈时,雪下得很大,你把我放在你的怀里,我感到非常温暖和舒适.到目前为止,我和你在一起一年了,但我怕你不了解我,所以我决定给你写这封信.".我会活十到十五年才离开这个世界,我喜欢和你在一起的每一刻,所以当我离开你的时候,我总是很难过.请给我时间让我明白你想要我做什么,如果你生我的气了,不要把我锁起来,不要让我独自一人,你有你的工作和朋友,但我只有你.有时候和我说说话,虽然我不懂你说的话,但我可以从你的声音分辨出来你是快乐还是悲伤,当你不开心的时候请不要对我不好,请记住:无论你如何对待我,我永远不会忘记它.如果你对我很不好,它会影响我很长一段时间.在你打我之前,请记住我有锋利的牙齿,伤害你很容易,但我选择不.你是我的主人,我永远不会伤害你.当我变老的时候请照顾好我,有一天你也会变老的.总有一天我会离开你,但是,如果你在这里,一切都会很容易,请记住:我爱你,永远."

解答 46.答案B 细节理解题 由文中 I'll live for ten to fifteen years before leaving this world可知 我会活十到十五年才离开这个世界,故选B
47.答案A 细节理解题 由文中 Please give me time to understand what you want me to do.Don't lock me up if you are angry with me可知 请给我时间让我明白你想要我做什么,如果你生我的气了,不要把我锁起来,故选A
48.答案C 细节理解题 由文中 Remember that:however you treat me,I will never forget it可知 请记住:无论你如何对待我,我永远不会忘记它,故选C
49.答案C 词义理解题 由文中 Before you hit me,remember that I have sharp teeth that could easily hurt you,but that I choose not to可知 在你打我之前,请记住我有…的牙齿,伤害你很容易,但我选择不,可以很容易伤害人,说明牙齿很尖,很锋利,故选C
50.答案A 文章理解题 由文中 One day I might leave you forever.However,everything will be easy for me if you are there.Please keep in mind:I love you,always."可知 总有一天我会离开你,但是,如果你在这里,一切都会很容易,请记住:我爱你,永远."可以看出狗狗对主人深深的爱,故选A

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.--Whose is the dictionary?
--It      be Alice's.Look at her name on the cover(  )
A.mustB.canC.may

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.This tree is __________ than that one.(  )
A.tallerB.tallC.the tallest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.On my _______ birthday,I got a special gift from my best friend.(  )
A.twelfthB.twelveC.a twelfthD.the twelfth

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出正确选项,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上.(共5小题;每小题2分,满分10分)
It is well-known that Albert Einstein was one of the greatest scientists of all times and he was also a really great person.Here are some interesting things about him.
When Einstein started to work in America,someone asked him what he needed.He said he needed a desk,some paper and a pencil.He also asked for a big waste-paper basket to hold all of his mistakes.This shows that he knew even the cleverest man in the world can only learn by making mistakes.
Einstein regarded time as a very important thing.He never wore socks and he thought putting on socks was a waste of time as people already wore shoes.He also thought it was a waste of time remembering things that could quickly be found in the phone book.That's why he never remembered his own phone number,which was in the phone book.He knew what was worth remembering.It is true that if we are going to do great things in our lives,we can not waste our time.
Einstein liked to joke,too.Once in an exam a student asked him why all the questions were the same as last year's.Einstein replied the questions were the same but the answers were different!

56.When Einstein began his work in America,he asked for some things exceptC.
A.a desk
B.some paper
C.a book
D.a waste-paper basket
57.Einstein never remembered his own phone number becauseD.
A.no one told him the number             
B.he couldn't remember it at all
C.he didn't have a phone
D.he didn't think it was worth remembering
58.According to the passage,which of the following is TRUE?B
A.Einstein has been to many countries except America.
B.Einstein thought people could learn from mistakes.
C.Einstein thought socks were as important as shoes.
D.Einstein didn't like talking with others.
59.In one exam,EinsteinD.
A.asked different questions
B.asked difficult questions
C.wanted the answers all the same
D.wanted different answers
60.From the passage we learnA.
A.Einstein thought time was very important
B.Einstein was too careless to make mistakes
C.Einstein made few jokes with his students
D.Einstein was a person who remembered everything clearly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Everybody has a dream.Caroline Colberg's is to own a bakery(蛋糕店).
The 14-year-old American girl is a home school student.She became interested in baking and decorating cakes when her mother first taught her how to do it.Since then,she has shown great talent(天赋)at making cakes.She made her first cake for her sister's birthday."I had never really done anything like it before,"she said."It actually turned out pretty good and I actually realized how much I liked cake decorating."After making her sister's birthday cake,Caroline tried decorating her own birthday cake,and a friend's,too.
Caroline had been thinking about starting her own business for a few years,but it wasn't until she put pictures of her cake designs on Facebook that she started receiving orders(订单).
"Somebody saw Caroline's cake designs online and said‘'Will you make a cake for my daughter's birthday?'and that was her first paid cake,"her father said.
After the family realized the public's interest in Caroline's designs,they decided to create a business for her.Caroline has made about 35cakes since she started,including birthday,wedding(婚礼) and baby shower(迎接新生儿派对)cakes.Her customers were surprised that these  impressive designs were from a 14-year-old girl.
Caroline makes her cakes without drawing a sketch(草稿)."I don't usually draw out my cakes,because usually they're not big,"she said."But I always talk with my dad if I need support."

56.Where did Caroline learn to make cakes in the beginning?B
A.At her middle school.
B.At home.
C.At a cooking school.
D.At a decorating shop.
57.When did Caroline get her first paid order?A
A.After she put pictures of her cake designs on Facebook.
B.After she made her first cake for her sister's birthday.
C.After she finished decorating her own birthday cake.
D.After she started her own bakery on the Internet.
58.Which of the following is TRUE?D
A.Caroline started her business all by herself.
B.Most of Caroline's customers are teenagers.
C.Caroline's parents are not good at decorating cakes.
D.The success of Caroline's business owes a lot to the Internet.
59.Caroline doesn't draw a sketch before making cakes becauseB.
A.her father always helps her draw out the cakes
B.she thinks the cakes are small and easy to make
C.she is so experienced that she needn't do that
D.she usually doesn't have enough time to make a sketch
60.What's the closest meaning of the underlined word"impressive"?C
A.Strange.        
B.Familiar
C.Excellent.      
D.Clear.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Feng Huan was born in a far village in Tonggu county,East China's Jiangxi province.She is 13 yeas old,but she is only as tall as a six-year-old girl.She is an unlucky child.Born with an illness,she can't walk as others.Family elders once tried to abandon(遗弃)her because of her poor health,but her mother managed to take her baby back.She named the child Feng Huan,which means happiness,hoping her daughter would grow up to lead a happy life in the future.
  The illness brought so much pain to Feng Huan over the years.Her legs have become deformed as she has been unable to walk since she was born.She could hardly walk or go to the toilet without help.What's worse,her illness is getting worse and worse,which puts pressure on one of her kidneys(肾脏).Her mother has taken her to Shanghai for treatment,and her parents have done everything they could to treat her illness.
  Thanks to great love from her mother,Feng Huan is able to go to school as other children.She says she loves attending school because she can learn many things there and chat with her classmates.After she goes home on her mother's back from school,she does her homework with her favorite doll by her side.She takes the doll everywhere with her,even when she sleeps.
  Luckily,when her story is reported,many kind-hearted people have lent helping hand.
  Feng Huan is nowrecoveringafter corrective surgery(矫正手术)on her legs in Shenzhen,South China's Guangdong province.Perhaps we are able to see a healthy girl soon!
44.Feng Huan got ill whenC.
A.she was 13 years old   
B.she was 6 years old
C.she was born          
D.she went to school
45.How does Feng Huan come home from school?B 
A.By herself  
B.On her mother's back 
C.With some kind-hearted people's help.
D.With the help of her classmates.
46.What does the underlined word"recover"mean in Chinese in the last paragraph?D
A.改正   
B.保护    
C.爱护  
D.康复
47.What do you think the writer wants to tell us by writing this passage?B 
A.What a poor girl!
B.Mother's love makes her daughter strong.
C.Illness is terrible.
D.How to keep fit.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.The first time I saw Jim Wooten I really understood him.He was a great TV news reporter.When he was reporting in Rwanda,one heartbreaking moment made a deep impression on me.When the camera showed all of the children who were dying,suffered from terrible diseases,Jim ended his piece by saying that when he got home,the first thing he was going to do was to put his arms around his own children.Then I realized that he was different,that he didn't fall into any of the modern television-news tricks,that he was not giving us any awful,artificial(假的) television-journalist reports out of(出于) pity.Instead,I was watching a real reporter with a gift(天赋) for both words and slight differences.
Then I read his book,We Are All the Same,about his friendship with Xolani Nkosi,a South African boy who became the international spokesman for AIDS(艾滋病).It is about the friendship between Wooten and a black child who was ten years old and already dying of AIDS.It is also a book about a great teacher and his student.But the teacher-the one with real wisdom and understanding about life-is the little boy,not the journalist.And,finally,it's about a love story of Gail Johnson,Nkosi's white mother who does her best to save the boy,and their love for each other.When reading the book,I felt touched from time to time.

33.How did Jim Wooten feel when he saw the dying children in Rwanda?He felt very sad./He was heartbroken
34.What would an ordinary journalist do on TV when he saw these dying children?He would give us some awful,artificial television-journalist reports out of pity./He would fall into some of the modern television-news tricks.
35.How did Jim end his piece when he saw the dying children in Rwanda?By saying that when he got home,the first thinghe was going to do was to put his arms around his won children.
36.Who is the teacher in the book,the little boy or the journalist?The little boy
37.Why did Nkosi's mother do everything possible to save the boy?Because she loved the boy
38.What's the writer's attitude to Jim Wooten?How do you know that?She admired/respected him;The writer wrote/mentioned that he was a great TV news reporter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.一Hello!Could I speak to Lily?
一Sorry,she is not in.She _______ Shanghai.(  )
A.have been toB.have gone toC.has been toD.has gone to

查看答案和解析>>

同步练习册答案