1.Your parents always tell you that a solid education is the key to a successful future.For those of you who have or will be graduating from high school,the promise you made to finish your schooling has been completed.Another few years in some college classroom just doesn't sound too attractive; so what are your choices?Let's see,Choice 1-You can live with your parents,leech on to them,and basically do nothing.Or Choice 2-You could get yourself a job.Of course,there are other choices,but for this little discussion,we'll just suppose that they aren't related.
Okay,so Choice 2is obviously going to be more productive.You will finally be entering the real world.What would be a good place to start?Well,hopefully high school helped to give you some sort of an idea of what type of job you would like to enter.If not,then it would be a good idea to speak with an advisor or a person working in the field you may be interested in before you jump into a job that you won't like.Gaining knowledge on a particular line of work beforehand can be good by helping you in your search to find the job that you will enjoy doing.Another reason to research jobs and get some hands on work is related to the fact that it will also be helpful in providing you with some valued experience.Internships(见习) or volunteering are usually a good place to start.
If you are ready to begin a job after high school,you will clearly be saving money from high college cost and happily making a living in your chosen jobs.From another point of view,jumping into the workforce is sometimes the only way to see for yourself if you are ready to work a 40-hour week yet.If you decide that full time work is not what you are ready for,then this may suggest that you should go back to school and get a degree.Besides,a college degree will usually mean higher pay.
56.The underlined phrase"leech on to"in the first paragraph might mean"D".
A.deal with
B.care for
C.quarrel with
D.depend on
57.Which of the following Isn't mentioned in helping you find a job?B
A.Ideas about getting a job in high schools.
B.Advice from teachers and parents.
C.Internships and volunteering.
D.Experience in work.
58.The advantages of starting work right after high school include the following exceptC.
A.getting to know if you should go back to school
B.making sure if you are really ready to work
C.getting higher pay
D.saving money
59.The best title for this passage might beC.
A.Going Back to College
B.The Place Where I Should Start
C.Jumping into Work after High School
D.The Advantage of Starting Work Earlier.
分析 文章大意:建议学生靠自己的努力学习,获得更高的学历,以务将来能找到更好的工作
解答 56-59:DBCC
56题答案:D考查细节理解题,根据文中的第一段Let's see,Choice 1-You can live with your parents,leech on to them,and basically do nothing可知让我们看看,选择1你可以和你的父母住在一起,依附于他们,基本上什么都不做,故答案是D.
57题答案:B考查细节理解题,根据文中的大意可知 没有问父母或老师,故答案是B.
58题答案:C考查细节理解题,根据文中的第三段you will clearly be saving money from high college cost and happily making a living in your chosen jobs.From another point of view,jumping into the workforce is sometimes the only way to see for yourself if you are ready to work a 40-hour week yet.If you decide that full time work is not what you are ready for,then this may suggest that you should go back to school and get a degree.你显然会从高的大学费用中省钱,并在自己选择的工作中快乐地谋生.从另一个角度来看,跳进工作岗位有时是唯一能让你自己看看你是否准备好工作40小时的一周.如果你认为全职工作不是你都准备好了,那么这可能表明,你应该回学校拿一个学位.可知 不包括获得更高的工资,故答案是C.
59题答案:C考查细节理解题,根据文章大意:建议学生靠自己的努力学习,获得更高的学历,以务将来能找到更好的工作,故答案是C.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.