精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.You can probably all ride a bike well.I'm an exception (例外).
I started riding a bike when I was 3years old.It was a tiny toy bike with four wheels.I loved it very much and rode it every day.
When I was 5,my cousin gave me a pink bike.It was a true bicycle with just two wheels!At the time,my parents were too busy to teach me how to ride it.So I had to learn to ride by myself.I practiced hard on weekends and during vacations,although I still didn't know how to make turns.
One summer vacation,I borrowed an old bike and rode it with my friends on a country road.We sang and practiced our riding skills.Suddenly,a small boy ran into the road.I was shocked and couldn't control the bike at all.My bike ran into the boy and he fell.He didn't get very seriously hurt,but his grandma was too angry to accept my apology.My cousin appeared five minutes later and saved me from the mess.But the experience frightened me:I no longer dared to ride a bike.
Then,last year,free bikes were offered to children.My mother tried to teach me how to ride.But the traffic made me so nervous that I had to ride really slowly.But I'm not going to give up.One day,believe me,you'd see me riding a bike in a big street.

50.When did the writer begin to ride a bike?B
A.Two years old.
B.Three years old.
C.Five years old.
D.Seven years old.
51.Who taught the writer to ride a bike when he was five?D
A.His father.
B.His mother.
C.His cousin.
D.No one.
52.Why did the writer say"I no longer dared to ride a bike"?C
A.Because his parents didn't allow him to ride a bike.
B.Because he didn't have bikes any longer.
C.Because he hit a small boy and was very frightened.
D.Because he was afraid of that small boy's grandma.

分析 文章大意:作者两年前一开始做踩单车运动只是短程的,后来朋友鼓励他加大运动量去踩远程的,参加一个150英里的长途单车筹款活动.
第一天,他从开始很有意气很有劲的踩,到傍晚的时候就觉得自己身体快垮掉,埋怨着要放弃了.就在那时候他发现在他前面不太远有另外一个人踩的很慢很奇怪.他追上去看见那人是个女的,只有一条腿的.但她仍然很坚定的慢慢前进.作者因此感慨万分:能不能坚持并不是决定于人的身体,而是人的意志.
第二天整天下雨,作者再也没看见到那个单脚女了,但他鼓起勇气完成了剩下的路程.

解答 50-52:BDC
50题答案:B考查细节理解题,根据文中的第二段I started riding a bike when I was 3years old可知 三岁,故答案是B.
51题答案:D考查细节理解题,根据文中的第三段So I had to learn to ride by myself可知所以我必须学会自己骑,故答案是D.
52题答案:C考查细节理解题,根据文中的第四段My bike ran into the boy and he fell.He didn't get very seriously hurt,but his grandma was too angry to accept my apology.我的自行车撞到男孩身上,他摔倒了,并没有受到严重的伤害,但是他的奶奶太生气了,不能接受我的道歉.可知 因为他撞了一个小男孩而且很害怕,故答案是C.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Her sister can play _______ piano,but she can't play _______ chess.(  )
A.the,theB./,theC.the,/D./,/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Except for a few times,Americans are not big present-givers.There's no exchange of presents among business people,and if one American tries to give another a present,it may look like that he wants to bribe (贿赂) him.Americans have learned that in some other countries people like to give presents to others,but among ourselves we don't see the need for presents.
Even friends may never exchange presents.When I go to foreign countries,I try to bring back little things for close friends,but nobody would feel unhappy if I didn't.I don't often remember a friend's birthday,and few people outside of my family remember mine.If someone gave me presents too often,I'd get unpleasant.But a present from a foreigner-that kind from his or her homeland-won't go wrong,except to government employees (政府职员) who can't be given presents.
You usually open a present at once and in front of the person who gives it except Christmas and birthday presents.You should only say,"It's so nice.Thanks…"when you get Christmas or birthday presents.
You may want to bring a bottle of wine or flowers to a dinner party,but you're never asked to.Nobody will mind if you bring wine,but your friend may not use it that evening.
At Christmas we often give presents to our family and sometimes our friends.We also give presents to people who have been helpful during the year-doormen,babysitters,housecleaners,newspaper senders-anyone who has often helped us.

77.What kind of presents don't Americans usually open in front of the givers?B
A.The small presents.
B.Christmas or birthday presents.
C.The expensive presents.
D.The presents for dinner party.
78.Why do Americans also give presents to housecleaners at Christmas?C
A.To pay them.
B.To help them
C.To thank them
D.To make them work harder.
79.Which of the following do you think is right?B
A.American business people don't want presents because they are rich enough.
B.The writer of this passage must be an American.
C.Everyone must give presents to one's family and friends at Christmas.
D.Government employees can get little presents from a foreigner.
80.What is the main idea of the passage?A
A.Present-giving in the United States
B.Customs (习俗) in the United States.
C.American people and present-giving.
D.When and how to give presents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.用方框中所给单词或词组的适当形式填空,每词只能用一次.
different   million     allow    one   similar to
61.Millions of people see Shakespeare's plays every year.
62.The family life of Australians issimilar to ours in many ways..
63.Smoking isn'tallowed in hospitals and some other public places.
64.Paper wasfirst created in China about 2000years ago.
65.Everybody should try to do something to help.In fact,even the simplest everyday activities can make a realdifference to the environment.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.For eight weeks last summer,scientists from several universities and government weather laboratories carried out the Severe Thunderstorm Electrification and Precipitation Study (STEPS).They set up a center in Goodland,Kansas,home to some of the heaviest thunderstorms(雷暴雨) in the United States.In this area,humid air from the Gulf of Mexico meets hot,dry air from the southwest,resulting in storms so huge that they can last for days as they move east across the country.
The scientists working in Goodland were trying to learn as much as they could about these disordered storm systems.They already knew that the combination of strong winds,large amounts of moisture(潮湿),and big differences in temperatures could produce thunderheads,known as Super Cells.They also knew that super cells could produce terrible weather,including tornadoes(龙卷风).What the scientists did not know,however,was why some super cells produce heavy rain,lightning,and tornadoes,while others produce large hail(冰雹)that can destroy a wheat crop or a roof.The scientists supposed that the physical characteristics of storm clouds would give the reason for such differences.
To study the storm clouds,the researchers in Goodland met each morning and studied weather data(数据),hoping for bad weather.Their cars,equipped with weather instruments,were ready.Whenever a storm came near,some scientists drove toward the storm front and began collecting data on winds,temperature,air pressure,and humidity.During the storm,they also calculated the time and place of every lightning strike.
At the same time that the scientists on the ground were collecting their data,researchers in the air were operating a special radar station that would help them measure(计量) the shape and size of the water drops inside the clouds.These scientists rode in a single-engine plane specifically designed to fly through terrible weather systems.While the pilot guided the plane through heavy wind,lightning,hail,and ice,the scientists on board collected their storm data.
Researchers say that it will take years for them to understand all the data they have collected.Their hope is that by comparing the conditions on the ground with the conditions in the air,it may be possible to learn much more about how lightning is produced,why some storms produced baseball-sized hail,and why others produce floods and tornadoes.

56.According to the passage,large,disordered storm systems can be causedC.
A.by tornadoes      
B.by large hail and ice
C.when humid air and hot,dry air meet
D.when water drops make clouds grow too large
57.Which of the following actions did the scientists carry out first?B
A.They collected storm data.
B.They waited for bad weather.
C.They measured water drops.
D.They drove toward the storm front.
58.The research data collected by the scientists in KansasA.
A.was so great that it will take time to sort out properly
B.has provided clear answers to the scientists'questions
C.will lead to other research projects at the STEPS labs
D.has explained why some storms produce hail and others do not
59.What's the passage mainly about?B
A.How scientists used what they knew about storms in their research.
B.How the scientists tried to learn more about serious storm systems.
C.How scientists collected different data on land and in the air.
D.How scientists chose Goodland Kansas as their research base.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Most little girls love to dress up as princesses.It is difficult to imagine what might be wrong with that.
But one author has written a book on how she believes the fairy(仙女) tales send a dangerous message.Jennifer L Hardstein is the author of the recently-published book Princess Recovery.
In her book,Dr Hardstein says that traditional stories like Sleeping Beauty and Cinderella advertise the idea that if a girl is pretty enough and has fancy clothes and shoes,she can find love and be popular.The author refers to this phenomenon(现象) as the"Princess Syndrome(公主综合症)".
These kinds of messages,she says,have a huge influence on a girl's self-confidence and make it hard for children to understand as they grow up,that wisdom,generosity and passion(热情) are more important values.
During an appearance on CBS'Early Show,Dr Hardstein explained:"Girls are getting this message everywhere that…what their worth is based on is how they look and the things that they have,and it's very superficial."
Speaking on the show she said:Parents think their kids will understand the messages that they are attacked with all the time but they don't.
As well as warning of the dangers of"Princess Syndrome",her book advises parents how to guide their children from an early age.
She adds that it's not just magazines,TV shows and online media that is giving our children the wrong ideas about what is important.
She makes a promise to parents,"Princess Recovery will bring balance,confidence,and self-sufficiency into your daughter's life while giving her a modern,colorful childhood."

41.Who wrote the book Princess Recovery?C
A.J.K.Rowling      
B.Jill Dawson        
C.Hardstein       
D.David Hill
42.There are some things that give our children the wrong ideas about what is important,which is not mentioned in the article?D
A.Fairy stories.
B.Online media.
C.Magazines.
D.Radio.
43.According to the passage which of the following is ture?B
A.Few girls would like to dress up as princesses.
B.The book Princess Recoery may help the parents.
C.Only fairy tales have huge influence on girls.
D.Parents don't think their kids will understand the messages they receive.
44.What's the meaning of the underline word"superficial"in the article?C
A.荒唐的           
B.搞笑的            
C.肤浅的        
D.愚蠢的
45.What's the main content of the book Princess Recovery?D
A.Warning of the dangers of'Princess Syndrome'.
B.Advise on how to guide the children.
C.Some interesting fairy tales.
D.Both A and B.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.
teach  taste  write  get stay 
56.Wow!The porktastes delicious.Could you please tell me how to cook it?
57.Mrs.Whitehas taught us English since she came to our school in 2009.
58.Hestayed in America for two years in his twenties.
59.-I've left my schoolbag in the classroom.
-Don't worry.Iwill get it for you.
60.-Has your father finished his report?
-Of course not.Heis writing it in his study at this moment.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Your parents always tell you that a solid education is the key to a successful future.For those of you who have or will be graduating from high school,the promise you made to finish your schooling has been completed.Another few years in some college classroom just doesn't sound too attractive; so what are your choices?Let's see,Choice 1-You can live with your parents,leech on to them,and basically do nothing.Or Choice 2-You could get yourself a job.Of course,there are other choices,but for this little discussion,we'll just suppose that they aren't related.
Okay,so Choice 2is obviously going to be more productive.You will finally be entering the real world.What would be a good place to start?Well,hopefully high school helped to give you some sort of an idea of what type of job you would like to enter.If not,then it would be a good idea to speak with an advisor or a person working in the field you may be interested in before you jump into a job that you won't like.Gaining knowledge on a particular line of work beforehand can be good by helping you in your search to find the job that you will enjoy doing.Another reason to research jobs and get some hands on work is related to the fact that it will also be helpful in providing you with some valued experience.Internships(见习) or volunteering are usually a good place to start.
If you are ready to begin a job after high school,you will clearly be saving money from high college cost and happily making a living in your chosen jobs.From another point of view,jumping into the workforce is sometimes the only way to see for yourself if you are ready to work a 40-hour week yet.If you decide that full time work is not what you are ready for,then this may suggest that you should go back to school and get a degree.Besides,a college degree will usually mean higher pay.

56.The underlined phrase"leech on to"in the first paragraph might mean"D".
A.deal with         
B.care for      
C.quarrel with        
D.depend on
57.Which of the following Isn't mentioned in helping you find a job?B
A.Ideas about getting a job in high schools.
B.Advice from teachers and parents.
C.Internships and volunteering.
D.Experience in work.
58.The advantages of starting work right after high school include the following exceptC.
A.getting to know if you should go back to school
B.making sure if you are really ready to work
C.getting higher pay
D.saving money
59.The best title for this passage might beC.
A.Going Back to College
B.The Place Where I Should Start
C.Jumping into Work after High School
D.The Advantage of Starting Work Earlier.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.He is new here,so he has _________ friends.(  )
A.a  fewB.fewC.a  little

查看答案和解析>>

同步练习册答案