精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.You don't have to feel terrible all the time on school days.Your school days can be some of your happiest time!Yes,it is possible.Let me tell you what you should do.On every weekend,take a piece of paper and write down the title"My Schedule (计划)".Under it,you write the days of the week.Next to the days you can write what you should do.You should give yourself enough time for study and some time for activities you like to do.
In class,you have to listen to the teachers carefully.Also,try to answer the questions he asks in class and talk about your ideas.You will be someone interesting for the teachers and someone special for your classmates.
Try to make friends with your classmates.If they don't like to make friends with you,it's fine.Notice if there is someone whom you feel you can be friends with.
If you want to do something or you feel bad these days,you can discuss it with the friend you trust.It is very helpful to have a best friend who can reach for yourhand and touch your heart.
Invite your friends to your home or ask them if they'd like to hang out with you.Other times,do homework with them in the same time or place.You could give them ideas and they may have helpful thoughts that would help both of you.
31When does the writer advise students to write down the schedule?D
A.On Monday.
B.On Tuesday   
C.On Friday.
D.On Sunday.
32.The schedule should beA.
A.for study and activities  
B.full of subjects
C.full of activities  
D.made with your friends
33.What should you do in class?B
A.Think about your ideas.
B.Try to answer the teachers'questions.
C.Help your classmate with his studies.
D.Discuss your problems with your friends quietly.
34.What does the underlined word"helpful"mean in Chinese?B
A.遥远的  
B.有益的  
C.真实的  
D.无意义的
35.What is the best title for the passage?C
A.How to Study at School
B.How to Make Friends
C.How to Be Happy on School Days
D.How to Get Good Grades.

分析 本文主要向我们介绍了如何度过学校的时光.在上学的日子里你不必感到很糟糕,你的学校时光可以是你最快乐的时光.文章具体介绍了如何做,提出了具体的建议:提前拟定计划;课上认真听讲回答问题;与同学交朋友;邀请朋友到家来玩或逛逛等.

解答 31 D 细节理解题:根据第一段On every weekend,take a piece of paper and write down the title"My Schedule每个周末,拿一张纸写下我的日程安排,结合选项,故选D.
32 A 细节理解题:根据第一段You should give yourself enough time for study and some time for activities you like to do你应该给自己足够的时间学习和一些你喜欢做的活动,故选A.
33 B 细节理解题:根据第二段try to answer the questions he asks in class 试着回答他在课堂上问的问题,故选B.
34 B 词义理解题:根据最后一段后文thoughts that would help both of you能够帮助你们双方的想法,即这些想法对双方有用,推测意思是有用的,故选B.
35 C 主旨理解题:根据第一段Your school days can be some of your happiest time!Yes,it is possible.Let me tell you what you should do你的学校生活可以是你最快乐的时光,是的,这是可能的,让我来告诉你该做什么.下文具体介绍了如何做,提出了具体的建议,故选C.

点评 对考生提出以下几方面要求:1.不但要求掌握所读材料的主旨大意、中心思想,而且要求掌握文章中的详细事实与细节. 2.不但要求对于具体事实情节的理解,而且要求对其抽象含义的理解,既要理解字面意思,又要理解其深层含义,包括作者的态度、观点、意图等. 3.既要求理解文章中某句、某段的含义及全文的逻辑关系,又要求根据其含义及逻辑关系进行判断和推理.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Are your parents often angru with you?Or you always disagree with your parents.Maybe the relationships between you an your parents are terrible.It's difficult to make your home a happy and healthy place.In fact,you can change the situations by the following ways.
Respect(尊重)  It's important to show your respect and care about your parents'feelings.Though you hanve disagrennments(分歧),at least try to understand whatever they are trying to tell you.You shouldn't keep your owm thoughts only.
Communication   You can communicate with your parents in a polite way.You may not get what you want,but explaining your thoughts calmly and rationally(理性的)may show your parents that you are no longer a kid,not just a kid.
Trust    How can your parents build trust in you?It depends on what you do.For example,if you get home late without calling first,mext time your parents may not believe you.To earn(赢得)their trust,you must pay attention to the ways you do things instead of fighting with them.It will make your life much easier.
Taking time together    Some teens find that sharing time together can build tust and communication.Your parents may be interested in going shopping,hanging out and playing cards with you,Spending time together will drive away the"black cloud"hanging over your home.
Your parents give all their love to you,Why not try these actively to own a happy family as you want?
根据短文内容填空,每空词数不限(5分)
There are four good (81)ways to improve the relationships between you and your parents.
           Respect
Think about your parents'feelings more.Show your respect to them.At least find out (82)whatever they are trying to tell you.
          Communication
Express your thoughts in a (83)politeway.Let them know you are mot a kid.
           Trust
You must pay attention to the ways you do things (84)instead of fighting all the time to have an easier life.
       Taking time together
You can get a chance to build trust and communication (85)bysharing time together.You will have a happy family.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-When you speak in English,don't be afraid ______ making mistakes.
-Yes,I believe the more you speak,the better you'll learn.(  )
A.ofB.toC.with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.从现在开始我们要尽量做得更好.
Fromnowon,we will try to do better.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.别担心!我女儿已经长大了,她能够自己照顾自己.
Don'tworry!My daughter has grown up and she can look after herself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-D o you know something aboutD aoyu Island(钓鱼岛)?
-Of course.It's _______ the southeast part ofC hina.(  )
A.toB.onC.in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Where will you go for your vacation?
-I decide ________ Australia.(  )
A.go toB.to go toC.going toD.will go to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Tom 在生活中对我有很大的影响.
Tommakes a bigdifference  to my life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Unluckily,a big fire ______ in Jingjiang last Friday.Many firemen managed to _______.(  )
A.took place; put it offB.was happened; put it out
C.happened; put it outD.has happened; put it away

查看答案和解析>>

同步练习册答案