精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Are your parents often angru with you?Or you always disagree with your parents.Maybe the relationships between you an your parents are terrible.It's difficult to make your home a happy and healthy place.In fact,you can change the situations by the following ways.
Respect(尊重)  It's important to show your respect and care about your parents'feelings.Though you hanve disagrennments(分歧),at least try to understand whatever they are trying to tell you.You shouldn't keep your owm thoughts only.
Communication   You can communicate with your parents in a polite way.You may not get what you want,but explaining your thoughts calmly and rationally(理性的)may show your parents that you are no longer a kid,not just a kid.
Trust    How can your parents build trust in you?It depends on what you do.For example,if you get home late without calling first,mext time your parents may not believe you.To earn(赢得)their trust,you must pay attention to the ways you do things instead of fighting with them.It will make your life much easier.
Taking time together    Some teens find that sharing time together can build tust and communication.Your parents may be interested in going shopping,hanging out and playing cards with you,Spending time together will drive away the"black cloud"hanging over your home.
Your parents give all their love to you,Why not try these actively to own a happy family as you want?
根据短文内容填空,每空词数不限(5分)
There are four good (81)ways to improve the relationships between you and your parents.
           Respect
Think about your parents'feelings more.Show your respect to them.At least find out (82)whatever they are trying to tell you.
          Communication
Express your thoughts in a (83)politeway.Let them know you are mot a kid.
           Trust
You must pay attention to the ways you do things (84)instead of fighting all the time to have an easier life.
       Taking time together
You can get a chance to build trust and communication (85)bysharing time together.You will have a happy family.

分析 本文介绍的是如何和父母保持良好的关系,包括尊重,沟通,信任和多在一起.

解答 81.ways细节理解题.根据In fact,you can change the situations by the following ways可知本文讲述的是你可以通过这些方式改变情况,故答案为:ways.
82.whatever细节理解题.根据at least try to understand whatever they are trying to tell you可知至少要明白无论他们是想告诉你什么,故答案为:whatever.
83.polite细节理解题.根据 You can communicate with your parents in a polite way可知应该用礼貌的方式与你的父母沟通,答案为:polite.
84.instead of细节理解题.根据you must pay attention to the ways you do things instead of fighting with them可知你必须注意你的做事情的方式而不是和他们吵架,故答案为:instead of.
85.by细节理解题.空格后是动名词,此处应该是介词,结合句意:你可以通过和别人一起来建立信任和沟通的机会,故答案为:by.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Betty alwaysgivesher seat on the bus to someone in need.(give)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.You can get good grades ______ you study hard.(  )
A.as long asB.andC.butD.or

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.--Who's he?-He's my father'sbrother(  )
A.sonB.daughterC.uncleD.brother

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.At the age of 16,Julia left school and worked at a restaurant.For many years,she was only interested in making money.Then one day she had a serious car accident which changed her life."I had a terrible car accident in August 1996.It took me 10months to recover(康复) from the accident.During that time,I realized I wanted to find a more meaningful reason for being here in this world,"said Julia.
As soon as she recovered,Julia gave up working at the restaurant and traveled to California.One day she found a big company wanted to cut down part of a forest.In the forest there were lots of redwood trees.One of the trees was more than 1,000years old.
Then Julia learned a group called Our Earth was trying to save the redwood forest from the company.They decided to find someone to live in a redwood tree and hoped this would stop the company from  cutting the trees down.Julia volunteered.
Julia lived in the tree for over two years without ever going down.It was cold and wet in a redwood tree.There were even very serious winter storms while Julia was in the tree.
Finally the company decided to protect the tree Julia lived in.They agreed never to cut down the big redwood tree or the trees around it.When Julia put her feet on the earth,she began to cry.But she continued to do other things to protect the environment.

根据短文内容,判断句子正(T)误(F).
31.Making money was the only thing Julia took an interest in when she worked at a restaurant.T
32.After Julia recovered,she went to protect the environment at once.F
33.Julia's living in the redwood tree stopped the company from cutting the trees down.T
34.The life in the tree for Julia was comfortable and enjoyable.F
35.Julia understood there were more meaningful things to do from her experiences.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Germany is a great place for those who love walking in the most beautiful environment of nature.There are many forests and beautiful natural places to relax in Germany.One of the best places is the Bavarian Forest National Park,which has many paths and forest roads for visitors to choose from.Some years ago,it was hard for English speakers to travel in this park between Germany and the Cach Republic,because it was hardly covered in English langusge guidebooks.However,Bavaria Forest Holidays have now begun to introduce their own English language guides to help visitors.Each guide is sent to different groups suitable for families with younger children and older travelers.
  There are even a lot of"Buggy Friendly Walks",which spread out from a central starting point,and are suitable for people using wheel chairs.And because walking builds up  an appetite(食欲),there are also ten"walks to lunch",each of which leads to a different place for a meal.

67.Why does the writer advise us to walk in the Bevarian Forest National Park?BecauseA
A.the park has natural environment    
B.the park is the largest in the world
C.there are many visitors in the park 
D.the weather in the park is very nice
68.Why was it hard for English speakers to travel in the park many years ago?BecauseC
A.there were so many roads in the forest        
B.there were no guidebooks
C.the visitors didn't understand the guidebooks 
D.the people were not friendly to visitors
69.What's the meaning of the underlined word"builds up"in the passage?D
A.建筑   
B.降低    
C.破坏   
D.增进
70.Which of the following is NOT true sccording to the passage?D
A.There is a place for a meal at the end of Buggy Friendly Walks.
B.The park is between Germany and the Crech Republic.
C.Younger children and older travelers can visit the park,too
D.The park doesn't provide guidebooks for visitors.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Have you noticed thedead (die/dead) fish in the river?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Look at thephoto/'f??t??/,I am cooking with my mother.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.You don't have to feel terrible all the time on school days.Your school days can be some of your happiest time!Yes,it is possible.Let me tell you what you should do.On every weekend,take a piece of paper and write down the title"My Schedule (计划)".Under it,you write the days of the week.Next to the days you can write what you should do.You should give yourself enough time for study and some time for activities you like to do.
In class,you have to listen to the teachers carefully.Also,try to answer the questions he asks in class and talk about your ideas.You will be someone interesting for the teachers and someone special for your classmates.
Try to make friends with your classmates.If they don't like to make friends with you,it's fine.Notice if there is someone whom you feel you can be friends with.
If you want to do something or you feel bad these days,you can discuss it with the friend you trust.It is very helpful to have a best friend who can reach for yourhand and touch your heart.
Invite your friends to your home or ask them if they'd like to hang out with you.Other times,do homework with them in the same time or place.You could give them ideas and they may have helpful thoughts that would help both of you.
31When does the writer advise students to write down the schedule?D
A.On Monday.
B.On Tuesday   
C.On Friday.
D.On Sunday.
32.The schedule should beA.
A.for study and activities  
B.full of subjects
C.full of activities  
D.made with your friends
33.What should you do in class?B
A.Think about your ideas.
B.Try to answer the teachers'questions.
C.Help your classmate with his studies.
D.Discuss your problems with your friends quietly.
34.What does the underlined word"helpful"mean in Chinese?B
A.遥远的  
B.有益的  
C.真实的  
D.无意义的
35.What is the best title for the passage?C
A.How to Study at School
B.How to Make Friends
C.How to Be Happy on School Days
D.How to Get Good Grades.

查看答案和解析>>

同步练习册答案