精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Sanya is in Hainan Province in southern China.It's still warm in winter.It's about 15℃in the afternoon.Sanya has lovely beaches.The price of a hotel room is about 320yuan a night.
Harbin is in northern China.It's very cold in
winter,sometimes-30℃.Tourists need to wear warm clothes.There is an Ice and Snow Festival in winter.A hotel room is about 230yuan a night.
Beijing is not very cold in winter.It's about-10°C.
It doesn't often rain or snow.Hotels usually cut
their prices in winter.About 200yuan a night is
enough.
CityWeather(61)Pricesof a hotel room
SanyaIt's still(62)warm in winter.About 320yuan a night
(63)HarbinIt's very cold in winter.About(64)230yuan a night
BeijingIt's not very cold in winter.It doesn't often (65)rainorsnow .About 200yuan a night

分析 本文以表格的形式主要向我们介绍了三亚,哈尔滨和北京的地理位置,气候状况,特色旅游及宾馆的价格等.

解答 61 Prices 归纳理解题:根据这一列下面具体介绍了三亚,哈尔滨和北京的宾馆的价格,故归纳为Prices.
62  warm 细节理解题:根据第一段Sanya is in Hainan Province in southern China.It's still warm in winter三亚在中国南部的海南省,冬天仍然很温暖.故填warm.
63 Harbin 细节理解题:根据这一列列举的是城市,缺少Harbin,故得出答案.
64 230 细节理解题:根据哈尔滨所在的表格A hotel room is about 230 yuan a night.旅馆房间每晚大约230元.故得出答案.
65 rain or snow 细节理解题:根据北京所在的表格It doesn't often rain or snow它不经常下雨或下雪.故得出答案.

点评 本文是一篇任务型阅读理解,此类题型是通过图解、地图或插图的形式,形象化地表现信息,用以降低试题的难度,是短文和题目不可缺少的组成部分.在做此类题时,要求学生一定要:1.把文章与图示结合起来,图文互相参照、互相验证. 2.若是地图,则要做到方位明确. 3.要正确理解文中方位介词及有关信息词的重要意义.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Many years before the United States was founded(建立),Americans had already invented barbecues.But the first barbecues,in fact,were the invention of the Taino Indians of Haiti,who dried their meat on raised frames(架子)of sticks over fires.Spanish explorers spelled the Taino word as barbacoa,and as time passed,English settlers along the Atlantic coat had their own barbecues.
One summer day in 1773,Benjamin Lynde,a citizen of Massachusetts,wrote in his diary,"Fair and hot; Browne;hack overset."That is,on a bright and hot day he went to the Brownes to attedn a barbecue,and his carriage(马车)fell over.It shows that the barbecue had its  social occasionby that time.Large animals would be roasted whole on frames over hot fires,and neighbours would be invited to dinner.
In later centuries,as settlers moved to the west,the barbecue went along with it,reaching an especially large size in Texas,where a pit (坑)for fuels(燃料) such as tree branches might be over ten feet deep.Today,the barbecue grills(烧烤架)which are fueled by charcoal(木炭) or electricity are likely to be small and easy to move,and can cook only parts of an animal at a time,but people still have barbecues out of doors and always invite their neighbours or friends over.

34.Who invented the barbecues first in historyB?
A.American people.
B.Taino Indians.
C.Spanish explorers.
D.English settlers.
35.The second paragraph mainly tells us that the barbecueD.
A.is only held on a hot sunny day                 
B.welcomes people who keep diaries
C.is held both indoors and outdoors               
D.has its social occasion for over 200years
36.The underlined expression"social occasion"can be best translated intoA.
A.社交功能            
B.社会福利               
C.社会地位            
D.社会背景
37.The following are all the barbecue ways EXCEPTD.
A.drying meat on raised frames of sticks over fires
B.roasting a whole animal over a pit full of burning tree branches
C.cooking parts of animals over fires on grills fueled by charcoal
D.heating meat in the bright and hot daylight.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

20.It is easy for many people to catch a cold in the springtime or fall.It makes us wonder if scientists can send a man to the moon,why can't they find a cure for the common cold?The answer is easy.There are actually different cold viruses out there.You never know which one you will get,so there isn't a cure for each one.
When a virus attacks your body,your body works hard to get rid of it.Blood rushes to your nose and causes a block in it.You feel terrible because you can't breathe well,but your body is actually eating the virus.Your temperature goes up and you get a fever,but the heat of your body is killing the virus.You also have a runny nose to stop the virus from getting into your cells(细胞).You may feel very uncomfortable,but actually your wonderful body is doing everything it can to kill the cold.
Different people do different things to deal with colds.In the United States and some other countries,for example,people might have chicken soup to help them get over the cold.Some people take hot baths and drink warm liquids.Other people take medicine to stop different symptoms(症状)of colds.
There is one interesting thing to note-some scientists say taking medicine when you have a cold is actually bad for you.The virus stays in you longer because your body doesn't have a way to fight it and kill it.Bodies can do an amazing job on their own.There is a joke,however,on taking medicine when you have a cold.It goes like this:
It takes about one week to get over a cold if you don't take medicine,but it takes only seven days to get over a cold if you take medicine.

76.When is it easy for many people to catch a cold?It is easy for many people to catch a cold in the springtime or fall.
77.Why do you have difficulty breathing when you catch a cold?Because blood rushes to my nose and causes a block in it.
78.How might Americans deal with colds?They might have chicken soup,take hot baths,drink warm liquids or take medicine.
79.How long does it usually take to cure the common cold?It usually takes about one week to cure the common cold if you don't take medicine,but if you take medicine it takes only seven days.
80.What do you think of taking medicine after catching a cold?It's useful./It's useless.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Almost all people like flowers.Some people like flowers because they have different smells,shapes,colors and so on.Others like flowers because they can make people think of different things.Flowers have their own languages.For example,red roses mean"love"and sunflowers mean"loyalty"(忠诚).So the people in more than 100countries have their own national flowers.People choose a flower that says something about their country's spirit.
What is China's national flower?In fact,this is a question that no one can answer.But Chinese people are still trying to decide it.In 1994,China talked about choosing a national flower.Most people liked the peony (牡丹) or the plum blossom (梅花),but not everyone agreed with it.Another idea was"one country,four flowers".That means that the peony can be China's national flower,but each season can also have its own special flower:The orchid (兰花) for spring,the lotus (荷花) for summer,the chrysanthemum (菊花) for autumn and the plum blossom for winter.
Most people agree that China only needs one national flower.But no one has answered the big question:what should the flower be?
根据短文内容,判断下列句子的正误.正确的填"T",错误的填"F",并在答题卡上将该项涂黑.(共5小题,每小题1分,满分5分)
56.Red roses mean"love"and peonies mean"loyalty".F
57.Over 100countries have their own national flowers.T
58.A national flower depends on a country's art.F
59.Most Chinese people want to choose the peony or the plum blossom as our national flower.T
60.It is hard to decide which flower should be China's national flower.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.I am a football fan.Last night,I (53)stayed  (stay) up late and watched an exciting football match,so this morning,I didn't get up on time.I rushed to school without (54)eating(eat) breakfast.When I arrived,my classmates (55)were having (have) an English test.Since it was the first time for me (56)to be  (be) late.The teacher let me in and told me not to be late again.Now it is 8:30pm,all my homework (57)has done.(do).I (58)will go(go) to bed earlier tonight and get up earlier tomorrow.As the saying goes:"The early bird catches the worm".

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.In the following words,which underlined letter has a different sound from the others?(  )
A.commonB.politeC.cost

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.单词辨音 从A、B、C三个选项中选出划线部分读音与其他不同的选项.(  )
A.isB.missC.find

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.If you are __________,you feel tired and unhappy.(  )
A.excitedB.interestedC.bored

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Betty practices drawing (画画) after school every day.

查看答案和解析>>

同步练习册答案