精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.It is easy for many people to catch a cold in the springtime or fall.It makes us wonder if scientists can send a man to the moon,why can't they find a cure for the common cold?The answer is easy.There are actually different cold viruses out there.You never know which one you will get,so there isn't a cure for each one.
When a virus attacks your body,your body works hard to get rid of it.Blood rushes to your nose and causes a block in it.You feel terrible because you can't breathe well,but your body is actually eating the virus.Your temperature goes up and you get a fever,but the heat of your body is killing the virus.You also have a runny nose to stop the virus from getting into your cells(细胞).You may feel very uncomfortable,but actually your wonderful body is doing everything it can to kill the cold.
Different people do different things to deal with colds.In the United States and some other countries,for example,people might have chicken soup to help them get over the cold.Some people take hot baths and drink warm liquids.Other people take medicine to stop different symptoms(症状)of colds.
There is one interesting thing to note-some scientists say taking medicine when you have a cold is actually bad for you.The virus stays in you longer because your body doesn't have a way to fight it and kill it.Bodies can do an amazing job on their own.There is a joke,however,on taking medicine when you have a cold.It goes like this:
It takes about one week to get over a cold if you don't take medicine,but it takes only seven days to get over a cold if you take medicine.

76.When is it easy for many people to catch a cold?It is easy for many people to catch a cold in the springtime or fall.
77.Why do you have difficulty breathing when you catch a cold?Because blood rushes to my nose and causes a block in it.
78.How might Americans deal with colds?They might have chicken soup,take hot baths,drink warm liquids or take medicine.
79.How long does it usually take to cure the common cold?It usually takes about one week to cure the common cold if you don't take medicine,but if you take medicine it takes only seven days.
80.What do you think of taking medicine after catching a cold?It's useful./It's useless.

分析 春节或者秋季许多人很容易感冒.这让我们怀疑科学家是否能把人类送上月球,他们为什么不能找到一个治疗普通感冒的方法呢?答案很简单.事实上那里有不同的感冒病毒.你从来不会知道自己会感染哪一种,所以每个病毒并没有治愈的方法.
当病毒侵袭你的身体时,身体努力摆脱它.血液冲到你鼻子里,那里形成阻塞.你感觉很糟糕,因为你不能顺畅地呼吸,但是事实上身体正在吃这些病毒.你的体温上升,你发烧了,但是你身体的热度正在杀死病毒.你还有一个正在流着鼻涕的鼻子来阻止病毒进入你的细胞.你可能感觉很不舒服,但事实上你出色的身体正在尽一切所能来杀死感冒.
不同的人们做不同的事情来应对感冒.在美国和一些其他国家,比如,人们可能会喝鸡汤来克服感冒.一些人们会洗热水澡,喝温暖的液体.其他人们则会吃药来防止不同的感冒症状.
有一个有趣的事情值得注意-一些科学家称当你感冒了吃药事实上对你的身体是有害的.病毒会在身体里待得时间更长,因为你的身体没有办法来抵抗杀死病毒.身体它们自己可以做令人惊奇的事情.然而有一个关于感冒了吃药的笑话,它是这样说的:如果你不吃药,那么大约一周感冒就好了,但是如果你吃药,只要七天感冒就好了.

解答 76.It is easy for many people to catch a cold in the springtime or fall.细节理解题.题干意为:什么时候许多人容易感冒?根据文中第一段It is easy for many people to catch a cold in the springtime or fall.可知许多人容易在春秋季节感冒.
77.Because blood rushes to my nose and causes a block in it.细节理解题.题干意为:为什么当你感冒了,呼吸有困难呢?根据文中Blood rushes to your nose and causes a block in it.可知因为血液冲到你鼻子里,形成了一个阻塞,所以会感到呼吸困难.
78.They might have chicken soup,take hot baths,drink warm liquids or take medicine.细节理解题.题干意为:美国人可能怎么应对感冒?根据文中In the United States and some other countries,for example,people might have chicken soup to help them get over the cold.people might have chicken soup to help them get over the cold.Some people take hot baths and drink warm liquids.Other people take medicine to stop different symptoms(症状)of colds79.It takes about a week/seven days.可知在美国人们可能会通过喝鸡汤,洗热水澡,喝温暖的液体或者吃药来应对感冒.
79.It usually takes about one week to cure the common cold if you don't take medicine,but if you take medicine it takes only seven days.细节理解题.题干意为:治疗普通感冒通常需要多长时间?根据文中There is a joke,however,on taking medicine when you have a cold.It goes like this:It takes about one week to get over a cold if you don't take medicine,but it takes only seven days to get over a cold if you take medicine.可知如果你不吃药,感冒好需要大约一周时间,但如果你吃药,只要七天感冒就好了.
80.It's useful./It's useless.观点态度题.题干意为:你觉得感冒后吃药怎么样?文中最后一段讲述了一些科学家声称感冒吃药事实上对身体有害,所以此种情况吃药是没有用的;但下文又指出感冒了如果吃药会好得更快些,此种情况下吃药又是有用的,所以回答本题结合最后一段内容及生活常识回答即可,只要言之有理都对.

点评 本文是一篇说明文,主要讲述了当你感冒了身体是如何来杀死病毒的,及如何来应对感冒.文章内容较简单,练习题主要是细节理解题,只要认真阅读,仔细审题,准确定位,都可在文中找到相对应的答案或者依据,难度一般.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Will you come to the party next Sunday?
-____.I'll visit my grand parents in my hometown.(  )
A.I think so.B.I'd like to.C.I'm afraid notD.I'm afraid so.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Music not only gives you something to sing and dance to,but also can make you
feel happier.Scientists say that music can help to relax people's mind and even help to relieve(痛苦) pain.How does music work its magic?It is the fact that music
can adjust(调节) our mood(心情).Recently,there is a scientific research to back upwhat we have always known about music.The studies have shown that when people
are excited or happy they are more helpful.The opposite (相反的情况)happens when
people feel aggressive(好斗的) or under stress.The use of music can influence how
helpful people can be.
Dr.Adrian North made a study with 256university students.Half the group took exercise in the gymnasium listening to music which can bring happiness and the other half exercised to aggressive music.When leaving the gym,the students were asked to hand out flyers(传单) in support of the local disabled athlete's foundation(残疾运动员基金会).
The results showed that nearly half of the group that listened to happy music were willing to (愿意) hand out flyers.But less than 20% in the group that heard the aggressive music were willing to do so.This study suggests that our choice of music can influence our willingness to cooperate(合作).While a study also shows that productivity (生产效率) can be increased with the right choice of background music in the workplace.As music stimulates(刺激)worker's mind,job satisfaction is often positively influenced.Other studies have shown that workers who are in a good mood have more job satisfaction than those in a bad mood.
These studies show that music can have a powerful influence on a person's ability to cooperate.Moods have a direct influence(直接影响) on cooperation and job satisfaction.These factors also have a direct relationship to the success of a business.
66.What do scientists say about music?Musiccanhelptorelaxpeople'smindandevenhelptorelievepain.
67.The phrase "back up",Paragraph 1most probably means"support",doesn't it?
Yes,itdoes.
68.Why do people use the right choice of background music in the workplace?Becauseproductivitycanbeincreased.
69.How do people feel if they are bored or sad?Theyfeelaggressiveorunderstress.
70.What do moods have a direct influence on?Oncooperationandjobsatisfaction.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

8.All living things on the earth need other living things to live with.Nothing lives (46)A.Sometimes one living thing kills (47)C.Each kind of life eats another kind of life (48)D live,and together they form a food chain(食物链).Some food chains are simple,while others are not.But(49)B food chains begin with the sun,and all food chains become (50)B if one of the links disappears.
All life needs sunlight to live on.But only plants can use(51)Cdirectly(直接地).They make food from sunlight,water,air and so on.Animals can only use the sun's energy(52)A it has been changed into food by plants.Some animals feed directly on plants.Others eat smaller animals.Meat-eating animals are only(53)Cplants indirectly.
What about human beings?We are members of many food chains.We eat wheat,rice,vegetables,fruits and so on.We also eat meat and drink milk.But(54)Doften break up the food chains.They kill wild animals.They also make rivers,lakes and seas dirty.When these rivers,lakes and seas are polluted,the fish in them(55)Bbe eaten.If people eat the fish,they will get strange diseases.
Each form of life is linked to all the others.Breaking the links puts all life in danger.

46.A.aloneB.lonelyC.togetherD.happily
47.A.otherB.the otherC.anotherD.the others
48.A.forB.so thatC.andD.in order to
49.A.anyB.allC.someD.most
50.A.betterB.brokenC.strongerD.nicer
51.A.moonlightB.laser lightC.sunlightD.bright light
52.A.afterB.beforeC.untilD.by the time
53.A.makingB.catchingC.eatingD.feeding
54.A.sunlightB.animalsC.plantsD.people
55.A.canB.cannotC.mustD.needn't.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.根据短文内容,从下面方框中选择适当的单词或短语填空,使短文内容完整正确.
stop smoking;  because of;  are made to;  such as;  have no choice
FromJanuary1,2009 Hong Kong banned(禁止)smoking in mostpublic places.The places include restaurant,workplaces,schools or karaokebars.And from July1,2009,it banned some other public places (57)such as nightclubs,bars or bathhouses.Even smokingin some outdoor places is against the law.For example,beaches,sports ground,museums and most areas of public parks.Hong Kong hopes the ban can prevent peoplefrom smoking passively.What's passive smoking?When people smoke in arestaurant or on a bus,others (58)are made to breathe thesmoke too.They don't want to smoke but they (59)have no choice.It does harm to people's health.And it'll be better if more people in HongKong give up smoking (60)because of the ban.
   If someone breaks the ban,he will have to pay up to HK$5,000.Now moreand more citizen begin to (61)stop smoking.Today's Hong Kong is becoming more and moreattractive.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Not many years ago,a wealthy and rather strange old man named Johnson lived (46)alone in a village in the south of England.He had (47)madea lot of money in trading with foreign countries.When he was seventy-five,he gave£12,000to the village (48)school to buy land and equipment for a children's playground.
As a result of his kindness,many people came to visit him.(49)Amongthem was a newspaperman.During their talk,Johnson remarked that he was seventy-five and expected to live to be a (50)hundred.The newspaperman asked him how he managed to be healthy at seventy-five.Johnson had a sense of (51)humour.He liked whisky and drank some each day."I have an injection (注射) in my neck (52)each evening."he told the newspaperman,thinking of his evening glass of whisky.
The newspaperman did not understand what Johnson (53)meant.In his newspaper he (54)reportedthat Johnson was seventy-five and had a daily injection in his neck.Within a week Johnson received thousands of letters from all over Britain,asking him for the (55)secret of his daily injection.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.friend(形容词)friendly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Sanya is in Hainan Province in southern China.It's still warm in winter.It's about 15℃in the afternoon.Sanya has lovely beaches.The price of a hotel room is about 320yuan a night.
Harbin is in northern China.It's very cold in
winter,sometimes-30℃.Tourists need to wear warm clothes.There is an Ice and Snow Festival in winter.A hotel room is about 230yuan a night.
Beijing is not very cold in winter.It's about-10°C.
It doesn't often rain or snow.Hotels usually cut
their prices in winter.About 200yuan a night is
enough.
CityWeather(61)Pricesof a hotel room
SanyaIt's still(62)warm in winter.About 320yuan a night
(63)HarbinIt's very cold in winter.About(64)230yuan a night
BeijingIt's not very cold in winter.It doesn't often (65)rainorsnow .About 200yuan a night

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.excellent(  )
A.[‘?ks?l?nt]B.[‘eks?l?nt]C.[‘eks?lent]

查看答案和解析>>

同步练习册答案