精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.British newspapers are much smaller than they used to be and their readers are often in a hurry,so newspapermen write as few words as possible.They tell their readers at once what happened,where,when and how it happened and what was the result:how many people were killed,what damage was done,which famous man married which woman,who did very well in the match and so on.Readers want the fact set out as fully and accurately as possible.Readers are also interested in the people who have seen the accident.So a newspaperman always likes to get some information from someone who was there,which can be given in the person's own words.Because he can use only a few words,the newspaperman must choose those words carefully,every one must be effective.Instead of"he called out in a loud voice",he writes"he shouted"; instead of"the loose stones rolled noisily down the side of the mountain",he will write"they thundered down the mountainside".Because many of the readers aren't very clever,and most of them are in a hurry,….

56.From the text,we learn that newspapermen write as few words as possible,because readersC.
A.want to know more about the news
B.take no interest in what has happened
C.have no time to read the news carefully
D.pay much attention to the result
57.The word"one"in the sentence"every one must be effective"meansA.
A.word     B.newspaperman     C.reader      D.person
58.Which of the following would best complete the text?A
A.he will keep his writing short.B.he won't care about his writing.
C.he will give nothing but information   D.he won't make his writing good enough
59.In what way do you think British newspaper have become smaller?C
A.In page size.B.In number of readers.
C.In number of pages.D.In number of copies.
60.Which of the following is true?B
A.Readers are not satisfied with the short news.
B.Not many people have time to read the long messages in newspapers.
C.Readers find the language of the newspaper exciting.
D.Newspapermen try to report as fully as possible.

分析 英国的报纸比它们过去时候的样子小多了,而读者们也经常是匆匆忙忙地读过,所以记者尽可能地少写些东西.一旦有什么事发生,他们立刻告诉读者事件的地点、时间以及如何发生的、结果怎么样:多少人在事件中死亡,造成了什么破坏等等.读者们也对事故的目击者们非常感兴趣.所以新闻记者们总是喜欢从目击者那里获取信息,这样就能获得他人亲口说出的话语.由于他只能用非常有限的文字,记者们在必须慎重地选择内容,每个字都力求高效.他们写道"他叫喊着"而不是"他发出了极大的喊声";写"它们雷鸣般地滚落山下"而不是写"松动的石块从山边滚落并发出极大声响".因为许多读者并不怎么聪明,而他们大多又很忙碌…

解答 56.C.细节理解题.根据British newspapers are much smaller than they used to be and their readers are often in a hurry,so newspapermen write as few words as possible.可知,记者需要尽可能的少些文字,因为读者大多比较匆匆忙忙的读报纸,因此可知读者们其实没有充足的时间来仔细的阅读报纸,即have no time to read the news carefully.
57.A.词义猜测题.根据Because he can use only a few words,the newspaperman must choose those words carefully,every one must be effective.可知,由于记者们只能用用很少的文字,因此他们要对文字进行选择,确保每一个(one)都力求高效,因此这里的one指代的就是word,意思就是记者必须对用词进行选择,以求每个字都具有影响力,也就是高效.
58.A.细节理解题.根据本文中的内容,读者现在都是匆匆忙忙的阅读报纸,因此要求记者尽可能的将事件的信息,例如发生时间、地点等直接呈现出来,而且要求记者用较少的文字进行描述,所有的这些手段最后都会导致文章越来越短,因此文章最后省略号部分的内容应该是he will keep his writing short.考虑到读者并不是很聪明,且只是匆匆阅读报纸,因此记者需要尽可能的保证他的文章比较短;
59.C.推理判断题.根据本文中的内容,读者现在都是匆匆忙忙的阅读报纸,因此要求记者尽可能的将事件的信息,例如发生时间、地点等直接呈现出来,而且要求记者用较少的文字进行描述,所有的这些手段最后都会导致文章越来越短,文章越来越短,那么在刊登相同数量信息的前提下,文章较短所占的篇幅就会减少,因此手鞠提到的British newspapers are much smaller than they used to be and their readers are often in a hurry,so newspapermen write as few words as possible.英国报纸越来越小指代的意思是页数.
60.B.推理判断题.根据British newspapers are much smaller than they used to be and their readers are often in a hurry,可知,读者都是匆匆忙忙的阅读报纸,且文章中不止一次提高,最后一句Because many of the readers aren't very clever,and most of them are in a hurry,….作者重申读者匆匆阅读,人们之所以匆匆阅读是因为读者没有时间去仔细的看,因此答案为B.Not many people have time to read the long messages in newspapers.由于没有足够的时间去详细阅读报纸,因此读者肯定倾向于短篇报道,即A错误;C选项的叙述文章中没有介绍;根据文章,D选项错误,应该是Newspapermen try to report as short as possible.

点评 本文是一篇关于报纸的文章.题型较多,题目难度较大,做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.---Did your mother go shopping last Monday?
---Yes,she__________.(  )
A.doesB.wasC.didD.were

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Eating out is more popular in Britain today than it has ever been.It is reported that British people spend more eating out than cooking for themselves and eating at home.It seems that many British people are becoming more and more interested in how good their food tastes,and also how healthy it is.
However,eating out can also be expensive,so British people do not eat out every night.When having a date with friends,or having a birthday,many people like to go to a restaurant,and people often also eat in a restaurant before going to the cinema or the theater.
As in all cultures,there are many rules of manners about eating.The knife and fork should be used in the correct way.It is also impolite to  speak with your mouth full then you are eating.
Most British cities have a large collection of food as well as British food,from the very cheap to the very expensive-French,Italian,Indian,Chinese,Thai,Japanese and many,many more.
When people are too tired to cook after work,they often get a"takeaway".This means that they order from a take-out restaurant by telephone,and then go to get it.Many take-out restaurants also send it to your house.All you have to do is to open the door,pay and eat!
46.When do British people often eat in a restaurant?B
A.After having a birthday.B.Before watching a movie.
C.When they feel tired.D.If they want to have natural food.
47.Many people prefer to eat out nowadays becauseC.
A.eating out is cheaper than cooking at home
B.they can learn more manners in the restaurant
C.people care more about their food than before
D.people don't like to stay at home after work
48.From the fourth paragraph,we can learn thatC.
A.British dishes are very expensiveB.Japanese dishes are most expensive
C.British people like foreign foodD.French food is most popular
49.The"takeaway"is the foodA.
A.you order and take out of the restaurant
B.that is left when you are eating in a restaurant
C.you order but don't need to pay at once
D.that is sold and ordered only on the phone
50.What is the best title(标题) of the passage?A
A.British restaurant cultureB.British table manners
C.Best restaurants in BritainD.Best food in Britain.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Techniques(技术)used in the fireworks(焰火)displayed at the opening ceremony of Expo 2010 Shanghai will be popularized and widely used for fireworks in the future.
    The fireworks employed special-effect technologies to project the logo(标识) of Expo 2010 Shanghai in the sky on the night of the opening ceremony.The research and development of the special technique took three years to perfect the firework for the first time that night.
   In the future,people may use fireworks to design words like"Happy Birthday"and flowerson special moments.
   NEWS2.
    With the visitors,comes the garbage.
    The large number of visitors to Expo 2010 Shanghai are bringing traffic pressure,long lines at many pavilions(展览馆),and also more waste.
     About 160,000 visitors a day during the first five days of the Expo operation(运转)created nearly 200 tons of waste each day.
"Expo organizers have been trying to promote(推广)waste separation(分类) by putting separated bins for different types of waste.However,the idea has been poorly received by the visitors and not many people have put waste into separated bins."authorities said.
NEWS 3.
Collecting Expo passport(护照)stamps(印章)from pavilions has become so popular that the passports are sold out soon after the gates open every morning at the Expo Garden.They are now one of the hottest at the Expo Garden.
On Saturday,the opening day of the Expo,the 110,000 Expo passports were sold out within a few hours,leaving more than 100,000 visitors disappointed.Because of the shortage,visitors are coming up with creative ways to collect the stamps without using the 30-yuan passports.Hou Peiqi is one of thousands of visitors to the Expo Garden who failed to get an Expo passport.
In the face of such a shortage,some visitors have been creative,asking pavilion staff to stamp their maps,books,newspapers and even T-shirts.

71.把下面的标题与相应段落的信息匹配.
a.Passports become hot at the Expo
b.High technique fireworks
c.Trash results at the Expo
News 1.b News 2.c News 3.a
72.从文中找出与所给意思相同或相近的句子.
Visitors are thinking up some other ways to collect the stamps besides the 30-yuan passports.Visitors are coming up with creative ways to collect the stamps without using the 30-yuan passports
73.把句子With the visitors,comes the garbage.翻译成汉语.
随着游客的到来,产生了大量的垃圾
74.回答问题.
How many visitors during the first five days came to the Expo?About 800,000 visitors
75.根据三段信息,完成下面的表格.
WhoWhat to do
Peoplespent three years (1)on the research and development of
the special technique to perfect the fireworks.
The large number of visitors to the Expoare bringing (2)traffic pressureong lines at many pavilions,(3)more waste
Visitorscollect the stamps in the Expo passports or ask the pavilion staff to stamp (4)their maps(5)books(6)newspapers(7)T-shirts

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

6.How much sleep do we need?The answers are (31)different.Some people need only three hours of sleep a night.(32)Others need ten hours of sleep.Most Americans sleep for an average(平均)of seven to eight hours a night (33)After fifty years old,the average sleep hours go (34)down to 6.5hours a night.
Most people will have a (35)terrible night when they can't fall asleep.About one in three Americans has  (36)aproblemwith sleep.Many of these people cannot fall asleep.This is in fact a disease called insomnia(失眠症).
This disease is not new.Many famous people in (37)history had insomnia.Some of these people had their own (38)ways to sleep well.Benjamin Franklin,the famous inventor,had four beds.He (39)moved from one to another to fall asleep.King Louis XIV(路易十四国王)of France had 43beds and hoped to (40)fallasleep in one of them.Mark Twain,the famous American writer,had a different way.He lay on his side across the end of the bed.

31.A.difficultB.interestingC.different
32.A.OthersB.Young peopleC.Old people
33.A.BeforeB.AfterC.At
34.A.upB.downC.straight
35.A.terribleB.wonderfulC.peaceful
36.A.a questionB.an interestC.a problem
37.A.ChinaB.AmericaC.history
38.A.hobbiesB.waysC.answers
39.A.movedB.jumpedC.ran
40.A.go to bedB.fall asleepC.enjoy reading

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

16.The book that can't wait  One problem a lot of people have with books is that they buy them and then never start reading them.
To (21)C,a foreign publisher called Eterna Cadencia came up with a very clever idea:it printed the words of the books in disappearing ink:the text of the book vanishes(消失) two months after the special package of the book is opened,so that encouraging buyers to start reading it (22)A it goes away.They call this"the book that can't wait."
According to a video presented with the story,the book was (23)D.The publisher sold out the whole first edition(版) at a bookstore the day it was printed,and received"thousands of requests"for more copies of the book.It also got a lot of news reports.As a result,the publisher is planning to publish (24)B kinds of books in disappearing ink.
In some ways,the idea is pretty clever.(25)A,we still have some suggestions:
First,the book should start the vanishing process after the reader first opens the book.If the vanishing ink books become very popular in the future,readers will need to read them one at a time.They don't want their books to vanish before they read the first page.
Second,the vanished book should find a (26)C use.Maybe they can be recycled,or maybe we can use them as notebooks.It would be a more environmentally friendly way to do this.

21.A.answer the questionB.take the place of booksC.solve this problemD.be fond of the books
22.A.beforeB.afterC.whenD.until
23.A.a terrible dreamB.a big problemC.a large amusementD.a great success
24.A.the sameB.otherC.expensiveD.successful
25.A.HoweverB.SoC.LuckilyD.Finally
26.A.strangeB.hardC.goodD.traditional

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

3.W:(71)D
M:Well,doctor.It's my eyes.I can't see clearly.
W:(72)E
M:Since last week,I think.
W:Let me have a look.Oh,Mike,I guess you are working too hard these days and taking less care of your eyes.
M:(73)B  What should I do then?
W:Well,when you feel tired,just stop working and come out to enjoy a short rest.Remember,never go to bed too late and don't read in bed.
M:(74)A
W:Sure,Mike.
M:(75)GThank you very much.

A.Do you think that will help?
B.That's true.
C.You're wrong.
D.What's the trouble,Mike?
E.How long have you had the problem?
F.Good idea!
G.All right,doctor,I'll try it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.We all like Tony.He is _____________ honest boy.(  )
A.aB.theC.anD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Please offer your seat to those in need.

查看答案和解析>>

同步练习册答案