2.Eating out is more popular in Britain today than it has ever been.It is reported that British people spend more eating out than cooking for themselves and eating at home.It seems that many British people are becoming more and more interested in how good their food tastes,and also how healthy it is.
However,eating out can also be expensive,so British people do not eat out every night.When having a date with friends,or having a birthday,many people like to go to a restaurant,and people often also eat in a restaurant before going to the cinema or the theater.
As in all cultures,there are many rules of manners about eating.The knife and fork should be used in the correct way.It is also impolite to speak with your mouth full then you are eating.
Most British cities have a large collection of food as well as British food,from the very cheap to the very expensive-French,Italian,Indian,Chinese,Thai,Japanese and many,many more.
When people are too tired to cook after work,they often get a"takeaway".This means that they order from a take-out restaurant by telephone,and then go to get it.Many take-out restaurants also send it to your house.All you have to do is to open the door,pay and eat!
46.When do British people often eat in a restaurant?B
A.After having a birthday.B.Before watching a movie.
C.When they feel tired.D.If they want to have natural food.
47.Many people prefer to eat out nowadays becauseC.
A.eating out is cheaper than cooking at home
B.they can learn more manners in the restaurant
C.people care more about their food than before
D.people don't like to stay at home after work
48.From the fourth paragraph,we can learn thatC.
A.British dishes are very expensiveB.Japanese dishes are most expensive
C.British people like foreign foodD.French food is most popular
49.The"takeaway"is the foodA.
A.you order and take out of the restaurant
B.that is left when you are eating in a restaurant
C.you order but don't need to pay at once
D.that is sold and ordered only on the phone
50.What is the best title(标题) of the passage?A
A.British restaurant cultureB.British table manners
C.Best restaurants in BritainD.Best food in Britain.
分析 文章大意,这是一篇社会文化类阅读.本文主语讲述了英国人的饮食文化.从早期的人们喜欢出去吃饭,讲到了的用餐礼仪.最后又提到了人们因为劳累而叫外卖的一种用餐形式.
解答 46.答案:B.细节理解题.从文章中的第二段中的最后一句话before going to the cinema or the theater去电影院或剧院之前.可知答案是B..
47.答案:C.细节理解题.从文章的第一段中的最后一句more and more interested in how good their food tastes,越来越感兴趣在食物的味道如何好上.可知答案为C.
48.答案:C.主旨大意题.从文章的第四段from the very cheap to the very expensive-French,Italian,Indian,Chinese,Thai,Japanese…从非常便宜的到非常昂贵的法国,意大利,印度,中国,泰国,日本…可知,英国人喜欢外国的饮食.
49.答案:A.词汇理解题.takeaway的表示为"外卖食品",只有A符合题意.
50.答案:A.主旨大意题.从整篇文章理解可知,本文主要讲述的是英国人的饮食文化,只有A符合题意.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.选择正确选项完成试题.