精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Hi!I'm Harry.Life used to be kind of difficult for me.The muscles(肌肉) in my arms and legs are weak.I have to be in a wheelchair all day.I can't use my legs at all,and I'm not too great with my hands.If I drop something it stays dropped until someone picks it up for me.I can't open doors or switch lights on and off.Carrying everything I need for school is a problem too.
Now things are easier.I have a helping hand.Pete is a golden dog that has been trained to help kids like me.Pete was at dog training school for two years to learn how to do different tasks.I had to be trained too.I had to learn how to give Pete instructions and how to take care of him.
When Pete is working he doesn't play around.My friends know they are not to pet him or call him when he is working.He can pull my wheelchair and pick up things I drop.Pete carries my books and lunch on his back.He pushes the button on the school lift and opens some kinds of doors.He even knows how to switch lights on.
But best of all,Pete is here when I need a friend.

53.According to the passage,who is Harry's helping hand?A.
A.Pete          B.His teacher.C.His brother         D.His parent
54.Why is Harry kept in a wheelchair all day?B.
A.Because his legs are broken.
B.Because his leg muscles are weak.
C.Because he is too lazy.
D.Because he likes it.
55.According to the passage,which of the following about Pete is not true?
A.
A.Pete can clean Harry's room.B.Pete can switch lights on.
C.Pete can pull Harry's wheelchair.D.Pete can push the button on the school lift.
56.What does the writer mean by saying"Pete is here when I need a friend."?D.
A.Pete is only a helpful tool for him.
B.Pete is with him all the time.
C.Pete is a funny dog to make him happy.
D.Pete is not only a helping hand but also his good friend.

分析 全文大意:
你好,我叫享利.过去的生活对我来说有点儿困难.我胳膊和腿的肌肉非常虚弱无力.我不得不天天在轮椅上.我的腿根本无法行走.手也无力,如果我掉在地上某件东西,需别人帮我捡起来.我无法开门,不能开灯,关灯.往学校带任何我所需要的东西都是问题.现在一切变得容易了.我有了一个助手.Pete是只金黄色的小狗,受过训练专门帮助像我这样的孩子.Pete在训练学校接受过两年的训练,学习完成不同的任务.我也接受了训练,学习如何向Pete发出指令以及如何照顾他.当Pete在工作时不会玩耍.我的朋友都知道所以在Pete工作时不会逗它,叫它.他能拉轮椅,能捡起我掉的东西.Pete能用背背着我的书和午餐.能按学校电梯的按钮,开各式的门,甚至会开灯.在所有事情中最好的是,当我需要朋友时,Pete就在这儿.

解答 53.A  细节理解题   根据I have a helping hand.Pete is a golden dog that has been trained to help kids like me可知享利的助手是一只名叫Pete的狗.受过训练专门帮助像我这样的孩子,故选A
54.B  细节理解题  根据The muscles(肌肉) in my arms and legs are weak.I have to be in a wheelchair all day可知他的腿部肌肉虚弱无力.故选B    
55.A  细节理解题  根据文中提到He can pull my wheelchair,He pushes the button on the school lift He even knows how to switch lights on.他能拉轮椅,能按学校电梯的按钮,甚至会开灯,没有描述Pete打扫房间的内容,可知Pete帮他打扫房间不正确,故选A
56.D  推理判断题  根据短文的描述可知Pete可以在生活各个方面帮助Harry.是他得力的助手.再根据But best of all,Pete is here when I need a friend在所有事情中最好的是,当我需要朋友时,Pete就在这儿,可知Pete不仅是助手还是好朋友.故选D

点评 在完成阅读理解题时要注意一定的方法:先浏览文章,再读后面所设的问题,如果文章较长,可先读所设的问题,然后再回过头来阅读文章.根据文章的情节和细节去判断.再重新读一遍文章,核对答案.这是最后一步,千万不可忽视,重读文章验证答案,确保无误.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Taking a walk after supper is a good _______.It keeps us healthy.(  )
A.eventB.thingC.habitD.reason

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Children are taught to give their teeth a good brush ______ they go to bed.(  )
A.ifB.afterC.becauseD.before

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.The match between Spurs and Heat in the NBA finals was really fantastic,______ when Leonard scored in the last minute.(  )
A.probablyB.exactlyC.especiallyD.mostly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.We will have a meeting at Hitan Hotel _______ May,2015.(  )
A.onB.inC.atD.from

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.他太累,在公交车上睡着了.(完成译句)
He wassotiredthathe fell asleep on the bus.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Jack is busy preparing for a party to celebrate his sister'stwelfth(twelve) birthday.He wants to give her a big surprise.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-How much is your MP4?
-It cost me two ________ yuan.(  )
A.hundredB.hundredsC.hundreds of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-It's so hot today.Why not go for a swim?
-        Let's go.(  )
A.That's right.B.Not at all.C.Well done.D.Good idea.

查看答案和解析>>

同步练习册答案