精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.1  I’ve been working as a professional clown(小丑)for nearly two years.Before that,I was an actor for nine years.I was never famous,but I was quite successful!I changed jobs because I wanted to do more in life than make people laugh.What if I could help people,too?
As a clown,I try to encourage sick chileren in hospital to laugh and smile.When you laugh,your mind and body relax.Clearly,people who laugh more don’t have as many colds or other problems!Children who laugh a lot often get better results in their studies,too.
It isn’t an easy job.Not all sick children get better,and sometimes I come home and cry.But I always go back to work the next day with my red nose on.I don’t earn much money as a clown,but I feel very lucky to work with such brave,wonderful patients.
2  I became a laughter yoga(瑜伽)teacher more than two years ago.Before that,I was a
dentist!My job was very difficult,and I used to feel fed up.Now I still improve people’s
health,but everything else is completely different.Everyone has fun in a laughter yoga
class,including the teacher!
No,laughter isn’t“magic”.It doesn’t prevent all illness,keep you young,or make you
beautiful.But did you know that isn’t ana excellent kind of exercise?You move your whole
body when you laugh!
Sometimes I worked with famous people.It’s true that being rich can be stressful!Some famous people can be unpleasant at times,but I try to change their bad feelings.Laughter is
excellent for people like musicians,artists and writers,because it helps people to be more creative.

46.According to the passage,we can see that both writersA.
A.have changed their jobs    
B.like sports very much
C.feel unhappy at work
D.are looking for jobs
47.The reason why the first writer take up the jobs as a clown is thatD.
A.he has had a disease for two years.
B.he needs a much easier job
C.he wants to be a successful man
D.he wishes to help people
48.The second writer mentions famous people in the passage to show thatB.
A.they are always rich
B.they have stress sometimes
C.they like funny people
D.they are good at doing yoga
49.The underlined part“fed up”is closest in meaning toD.
A.interested
B.satisfied
C.disappointed
D.bored
50.It can be learned from the passage that both writers think of their jobs asD.
A.happy moments to learn from other people
B.great chances to make themselves well known
C.rich expensive of acting on the stage
D.good ways of making people happy and healthy.

分析 翻译:
   我作为一个专业的小丑近两年了.在此之前,我做了九年的演员.我从来没有出名,但我很成功!我换了工作,因为我想在生活中做更多的事情,而不是让人们笑.是否我也能帮助别人呢?作为一个小丑,我试着鼓励生病住院的孩子笑或者微笑.当你笑的时候,你的思想和身体放松.显然,那些笑得更多的人不会有很多感冒或其他问题!那些经常笑的孩子在学习上也会取得更好的成绩.这不是一件容易的事.并不是所有生病的孩子都能好转,有时我会回家哭泣.但我总是第二天戴着我的红鼻子回去工作.作为一个小丑我赚不了很多钱,但我感到与这些勇敢的极好的病人一起工作非常幸运.
  两年多前,我成了一个快乐的瑜伽老师.在此之前,我是一个牙医!我的工作很难,我过去感到无聊.现在我仍然改善人民的健康,但与其他任何事都是完全不同的.包括老师每个人在一个笑的瑜伽课上都玩得很开心!不,笑不是“魔术”.它不能防止所有的疾病,能让你保持年轻,或者让你美丽.但是你知道那难道不是一种优秀的运动吗?当你笑的时候,你的整个身体都在动!有时我和名人一起工作.这是真实的,作为富人会有压力!有些名人有时会很不愉快,但我努力改变他们的坏心情.对于像音乐家、艺术家、作家这样的人,笑是很好的,因为它可以帮助人们更富有创造性.

解答 46.A.细节理解题.根据语境I’ve been working as a professional clown(小丑)for nearly two years.Before that,I was an actor for nine years.可知第一人现在是小丑,以前是演员;根据语境I became a laughter yoga(瑜伽)teacher more than two years ago.Before that,I was a dentist!可知第二人现在是瑜伽老师,以前是牙医.所以这两个人都换过工作.故选:A
47.D.细节理解题.根据语境I changed jobs because I wanted to do more in life than make people laugh.What if I could help people,too?As a clown,I try to encourage sick children in hospital to laugh and smile.可知第一个作者把小丑作为一个工作原因是希望帮助人们.故选:D
48.B.细节理解题.根据语境Sometimes I worked with famous people.It’s true that being rich can be stressful!可知第二位作者提到了这段文章中的名人有时也有压力.故选:B
49.D.词义猜测题.根据语境Now I still improve people’s health,but everything else is completely different.Everyone has fun in a laughter yoga
class,including the teacher!.可知我现在工作玩儿得很开心,说明过去常常感觉无聊.故选:D
50.D.主旨大意题.根据语境I don’t earn much money as a clown,but I feel very lucky to work with such brave,wonderful patients.和Laughter is excellent for people like musicians,artists and writers,because it helps people to be more creative.可知从这篇文章中,可以从中了解到这两位作者都认为自己的工作有能使人愉快和健康的好方法.故选:D

点评 本题考查人物故事类阅读理解.文章主要讲述两个人改变工作为人们带来健康和快乐的故事.阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Would you like some __________?
-Oh,yes,just a little.
A.applesB.carrotC.pearsD.chicken

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Your watch            exactly like mine.(  )
A.is lookB.lookingC.is lookedD.looks

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.一Who designed this game?
一It          by Tom in 1999.(  )
A.is designedB.designsC.was designedD.designed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.When Mr.Gesang _______in Lhasa tomorrow,I'll send you a message.(  )
A.will arriveB.arrivesC.is arrivingD.arrived

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Where is Class________?
-It's on the ______ floor.(  )
A.Six:thirdB.Sixth;thirdC.Six; threeD.Sixth;three

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Where are you going this month?
-We_________ go to Xiamen,but we're not sure.(  )
A.needn'tB.mustC.mightD.mustn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Ben bought somepancakes(薄饼) yesterday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Whose pencil-box is this?
-Oh,it's ____________.I was looking for it everywhere.
A.myB.yoursC.meD.mine

查看答案和解析>>

同步练习册答案