精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Little Mike's grandmother died weeks ago.He missed her very much.One afternoon Mike went to the city park where his grandmother used to go.There he saw an old lady.She looked very kind.She was sitting there,watching pigeons(鸽子).Little Mike went up and sat next to her.He took out his food and drinks and gave some to her.She smiled at him.Her smile was very sweet and Mike wanted to see it again.She seemed to understand him,so once again she smiled.Mike was very happy.
They sat there all the afternoon,eating and talking.As it was dark,Mike got up to leave.Before he left,he hugged(拥抱) the old lady and she gave him her sweetest smile.
When Mike got home,his mother was surprised by the happy look on his face."I met an old lady in the park.Her smile was like the smile I used to see on Grandmother's face."
The old lady also returned to her home happily.She told her son she had food and drinks with a little boy."He was as lovely as Bill."She said.Her son was surprised,because he had never been so happy since Bill,her grandson,died weeks ago.

71.One afternoon little Mike went to the park andC.
A.played with pigeons    
B.fed pigeons
C.met an old lady        
D.saw a friend of his grandmother's
72.The old lady's smile showedD.
A.she hated to meet the boy   
B.she wanted to get some drinks
C.she missed her son     
D.she liked the little boy
73.Mike felt very happy becauseB.
A.he gave the old lady some food and drinks
B.the old lady's smile was like his grandmother's smile
C.he met his grandmother in the city park
D.he saw many lovely pigeons in the park
74.Mike and the old ladyA.
A.were good to each other(相互)    
B.knew each other well
C.often met in the park     
D.did nothing that afternoon
75.What do we learn from the story?D
A.When one feels unhappy,he must go to a park.
B.Old people are always kind and happy
C.Children should be polite to old people.
D.When people get on well,they feel happy.

分析 小迈克的奶奶几周前去世了.他非常地想念奶奶.所以一天下午迈克去了奶奶以前常去的城市公园.在那里他看到一位老妇人,她看起来很和善,一直坐在那里看着鸽子.小迈克走上前去坐在她旁边,他拿出自己的食物和饮料,并给了她一些.老妇人向他微笑,她的笑容是如此的甜美,迈克还想再看她笑一次.她似乎知道他的想法,所以再一次她又笑了.迈克非常开心.他们一下午都坐在那里,边吃东西边聊天.当天变暗了,迈克站起来要离开.在他离开前,他拥抱了下老妇人,她也给了迈克最甜美的笑容.当迈克回到家时,他的妈妈很惊讶地看到他脸上开心的表情.迈克告诉妈妈:"我今天在公园里遇见了一位老妇人,她的微笑就像我以前在奶奶脸上看到的笑容一样."那位老妇人也非常高兴地回家了.她告诉她的儿子她和一个小男孩在公园里吃东西聊天.她说:"他和比利一样可爱."她的儿子非常惊讶,因为自从几周前孙子比利去世后,他再也没见过她如此开心过.

解答 71.C.细节理解题.A是和鸽子玩,B是喂鸽子,C是遇见一个老妇人,D是看见奶奶的一个朋友.根据第一段There he saw an old lady可知答案是C.
72.D.推理判断题.A是她讨厌遇见迈克,B是她想交一些朋友,C是她想念她的儿子,D是她喜欢这个小男孩.根据She seemed to understand him,so once again she smiled.及Before he left,he hugged(拥抱) the old lady and she gave him her sweetest smile可推测出这个老妇人是喜欢小迈克的,故答案是D.
73.B.细节理解题.A是他给了这个老妇人一些食物和饮料,B是这个老妇人的笑容很像他奶奶的笑容,C是他在公园遇见了奶奶,D是他在公园里看见很多可爱的鸽子.由第三段迈克回家告诉妈妈的话Her smile was like the smile I used to see on Grandmother's face可知他开心是因为老妇人笑容很很像奶奶,故答案是B.
74.A.细节理解题.A是俩人对彼此都很友好,B是俩人很了解彼此,C是经常在公园遇见,D是那天下午在公园什么也没做.根据第一、二段可知迈克和老妇俩人对彼此都很友好,故答案是A.
75.D.主旨大意题.A是当一个人感到难过时,他必须去公园,B是老人总是和善高兴的,C是孩子们应该对老人有礼貌,D是当人们友好相处时,他们会感到开心.由这个故事可知迈克失去了奶奶,老妇人失去了孙子,俩人在公园的友好相处,让原本悲伤的俩人都变得很开心,故答案是D.

点评 本文是一篇记叙文,讲述了在公园相遇的一对老小,友好对待对方并使对方开心的故事.文章通俗易懂,题已细节理解题为主,做题时只要认真阅读,仔细审题,答案都可在文中找到.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.---Have you decided which senior high school to choose?
---Not yet.I __________ go to Moonlight School.(  )
A.mustB.mayC.needD.should

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.These students always do    homework very carefully.(  )
A.ourB.hisC.theirD.her

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Many green parks      in our city last year.(  )
A.buildB.builtC.were builtD.are built

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.Choose the best response from A to F according to the sentences given.Each choice should be used only once.

A:Hi,Kathy!Do you have a plan for tomorrow?
B:Not yet.(46)D 
A:I plan to go to the book store.Would you like to go with me?
B:Fine.(47)C
A:Well,I want to buy some story books.
B:Great.What kind of books do you like?
A:(48)E What about you?
B:I'd like to read stories like Gone with the Wind.
A:I know that book.(49)F
B:You are right.Have you read any books by young writers born in the 1980s?
A:Oh,I like reading their writings on the Internet.
B:Haha!(50)B
A:That's right.
A.I plan to watch TV       B.lt's a good way to save money.
C.What kind of books are you going to buy?D.What are you going to do?
E.I like short stories best   F.It's really a great book in America.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Photography can be a great hobby for kids.Kids can use photography strictly for fun.They also can make a (81)lot of the fun things of their lives.Or they can keep one of the photos (82)as an art form.Either way,photography can be a great hobby for kids.
The digital camera has really made photography (83)becomea hobby of kids.They don't need to worry about taking a bad picture or making(84)mistakes.Kids can do experiments and try (85)taking all kinds of pictures to see what they like and what they enjoy recording.
Kids can (86)learn about the science of light,learn how to tell a story,how to express emotion in art,and much more,Photography can be easy (87)at the beginning and kids can grow with the hobby.To those who really come to love photography,it can be a hobby for life and can even be a (88)job later on in his life.
You can take photographs for whatever you are (89)interested in.Be sure to keep the hobby fun and enjoyable.You don't need to always take a great photo.Even the best photographers take hundreds of photos to (90)getthat one great shot.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Replacing some things in your house at the right time can make you healthier.Some researches show us when and why the following things should be replaced.
ItemToothbrush
Cutting board
 
Chopsticks
Blanket
Main MaterialPlasticWoodWoodWool
Cleaning WayUsing warm waterUsing hot waterUsing hot waterDry-cleaning
Replacing
Reason
Causing a toothacheProducing
bacteria
Producing
bacteria
Being worn out
Replacing TimeEvery three monthsEvery three yearsEvery five monthsEvery five years
Word Box:wool 羊毛  dry-clean 干洗  bacteria 细菌

根据表格所提供的信息选择最佳答案.
36.According to the form above,Bof the four items is (are) mainly made of wood.
A.one 
B.two 
C.three
37.YourAneeds replacing every three months because it may cause you to have a toothache.
A.toothbrush 
B.cutting board 
C.blanket
38.According to the form above,blankets should be usedB.
A.for the shortest time of the four
B.for the longest time of the four
C.as long as chopsticks
39.You should cleanBwith hot water
A.chopsticks and blankets
B.cutting boards and chopsticks
C.toothbrushes and cutting boards
40.Which of the following is TRUE according to the form above?C
A.Your cutting board should be dry-cleand with hot water.
B.Warm water prevents your chopsticks from producing bacteria.
C.Being worn out is the reason for replacing your blanket.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.My sister is a teacher ___works in No.10Middle School.(  )
A.IB.HerC.SheD.My

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Joseph decided toserve in the army after he graduated from the school.(service)

查看答案和解析>>

同步练习册答案