精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Replacing some things in your house at the right time can make you healthier.Some researches show us when and why the following things should be replaced.
ItemToothbrush
Cutting board
 
Chopsticks
Blanket
Main MaterialPlasticWoodWoodWool
Cleaning WayUsing warm waterUsing hot waterUsing hot waterDry-cleaning
Replacing
Reason
Causing a toothacheProducing
bacteria
Producing
bacteria
Being worn out
Replacing TimeEvery three monthsEvery three yearsEvery five monthsEvery five years
Word Box:wool 羊毛  dry-clean 干洗  bacteria 细菌

根据表格所提供的信息选择最佳答案.
36.According to the form above,Bof the four items is (are) mainly made of wood.
A.one 
B.two 
C.three
37.YourAneeds replacing every three months because it may cause you to have a toothache.
A.toothbrush 
B.cutting board 
C.blanket
38.According to the form above,blankets should be usedB.
A.for the shortest time of the four
B.for the longest time of the four
C.as long as chopsticks
39.You should cleanBwith hot water
A.chopsticks and blankets
B.cutting boards and chopsticks
C.toothbrushes and cutting boards
40.Which of the following is TRUE according to the form above?C
A.Your cutting board should be dry-cleand with hot water.
B.Warm water prevents your chopsticks from producing bacteria.
C.Being worn out is the reason for replacing your blanket.

分析 本文是一篇日常生活类短文.主要介绍了家里的物品摆放问题.把家里的一些东西适时的替换,可以让你更健康一点.一些研究向我们表明了什么时间,为什么这些东西要替换.本文主要介绍了牙刷,案板,筷子,毯子的材质,清洗的方式,替换的原因,还有替换的时间.牙刷的材质是塑料的,要用温水清洗,容易引起牙疼,仨月替换一次;案板材质是木头,用热水清洗,容易产生细菌,每三年替换一次;筷子是木头的,用热水清洗,没五个月替换一次;毯子是羊毛的,干洗,每五年替换一次.

解答 36.B.细节理解题.根据"Cutting board"和"Chopsticks"的Main Material来看是wood,是木头的,因此可知有两种物品的材质是木头的,故选B.

37.A.细节理解题.根据"Toothbrush"的Replacing Time是"Every three months"可知牙刷的替换时间是三个月,故选A.

38.B.细节理解题.根据Replacing Time替换时间一栏中,毛毯的替换时间是"Every five years"每五年一次,在这几个物品的替换时间中是最长的,故选B.

39.B.细节理解题.根据"Cutting board"和"Chopsticks"的Cleaning Way来看,案板和筷子的清洗方法都是使用热水"Using hot water"因此案板和筷子的清洗方法是使用热水,故选B.

40.C.细节理解题.根据"Blanket"的替换原因ReplacingReason是"Being worn out"由于毯子破了,所以才要替换毯子,所以C是正确的,故选C.

点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.We should talk quietlyin public places in order not to influence others.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.He cut the orange into pieces      put them into the bowl.(  )
A.andB.butC.orD.so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Little Mike's grandmother died weeks ago.He missed her very much.One afternoon Mike went to the city park where his grandmother used to go.There he saw an old lady.She looked very kind.She was sitting there,watching pigeons(鸽子).Little Mike went up and sat next to her.He took out his food and drinks and gave some to her.She smiled at him.Her smile was very sweet and Mike wanted to see it again.She seemed to understand him,so once again she smiled.Mike was very happy.
They sat there all the afternoon,eating and talking.As it was dark,Mike got up to leave.Before he left,he hugged(拥抱) the old lady and she gave him her sweetest smile.
When Mike got home,his mother was surprised by the happy look on his face."I met an old lady in the park.Her smile was like the smile I used to see on Grandmother's face."
The old lady also returned to her home happily.She told her son she had food and drinks with a little boy."He was as lovely as Bill."She said.Her son was surprised,because he had never been so happy since Bill,her grandson,died weeks ago.

71.One afternoon little Mike went to the park andC.
A.played with pigeons    
B.fed pigeons
C.met an old lady        
D.saw a friend of his grandmother's
72.The old lady's smile showedD.
A.she hated to meet the boy   
B.she wanted to get some drinks
C.she missed her son     
D.she liked the little boy
73.Mike felt very happy becauseB.
A.he gave the old lady some food and drinks
B.the old lady's smile was like his grandmother's smile
C.he met his grandmother in the city park
D.he saw many lovely pigeons in the park
74.Mike and the old ladyA.
A.were good to each other(相互)    
B.knew each other well
C.often met in the park     
D.did nothing that afternoon
75.What do we learn from the story?D
A.When one feels unhappy,he must go to a park.
B.Old people are always kind and happy
C.Children should be polite to old people.
D.When people get on well,they feel happy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

18.When I grow up.I'm going to be either a teacher or a doctor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Miss Green is my favorite teacher._____ is kind and outgoing.(  )
A.HeB.HisC.SheD.Her

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Where is Mrs.Green?
-She __________ to her office.She will be back soon.(  )
A.will goB.is goingC.has goneD.goes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-I will visit the lake of Hangzhou.See you next week.-______.(  )
A.Have a nice tripB.Thank you
C.That's rightD.That's a good idea

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-In my opinion,buying books online can save us a lot of money.
-________
A.That's all right.B.I'm sorry to hear that
C.I think so,tooD.It's my pleasure.

查看答案和解析>>

同步练习册答案