精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.A school bus is one that is used to take children to and from school.
In the USA,about 450,000school buses take more than 25million children to and from school.The yellow school bus is a US icon (象征).Yellow became the color of school buses in the USA in 1939.Dr.Frank got the good idea.He said it was easy for people to see yellow buses and the black letters on them in early morning or late afternoon.That would make children safer.
There are not many school buses in Britain,and they are not yellow.They have trackers (追踪器) on them,so kids are being tracked while they travel to and from school by bus.The trackers let parents know where the school bus is and whether their kids are on the bus.
Kindergarten is a difficult time for some kids.It's the first time for them to go away from their parents.To make kids love their school,Japanese kindergartens and schools have colorful buses.The buses can easily make children want to take them--and then,go to school.Even some parents want to take them,too!
School buses are becoming more and more popular in China now.It saves a lot of time for students to take a school bus.It's said that there will be 5,000yellow school buses on the road by the end of this year in Beijing.

50.According to Dr.Frank,Aschool buses are safer for the students.
A.yellow            
B.black             
C.white              
D.colorful
51.Children in Japan may easilyB by taking colorful school buses.
A.save time                             
B.love their school
C.play games                            
D.do their homework
52.The author is mainly talking aboutA.
A.school buses                           
B.school life
C.popular colors                          
D.students'safety.

分析 文章大意:本文主要讲述的是接送孩子们上下学的校车.在美国,黄色是校车的标志,因为黄色车体和车体上的黑字更醒目,对孩子也更安全;英国没有很多校车,他们主要用跟踪器来跟踪孩子;日本的校车五颜六色,为的是让孩子们爱上学;中国的校车为孩子们上下学节省了大量的时间.

解答 50-52:ABA
50题答案:A   细节理解题.根据第一段第二行句子He said it was easy for people to see yellow buses and the black letters on them in early morning or late afternoon.That would make chil-dren safer.他说在清晨或傍晚人们容易看到黄色的车身以及车身上的黑字,这使孩子们更安全.可知黄色校车为学生更安全.故选A.
51题答案:B   细节理解题.根据第三段第一行句子To make kids love their school,Japanese kindergartens and schools have colorful buses.为了使孩子爱上学,日本幼儿园和学校有不同颜色的校车.可知孩子在日本很容易爱他们的学校的校车.故选B.
52题答案:A    主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段第一句 A school bus is one that is used to take children to and from school.校车是用来接送孩子们上下学的.可知本文主要讲的是校车,故选A.

点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.In Britain you may often hear"Drop in any time"or"Come to see me soon",but you can't really do that.People just say those things to make you feel welcome.It is better to telephone before visiting someone at home.If you receive a written invitation to an event that says"RSVP",you should reply to let the person who sent the invitation know whether or not you plan to go.
You should never accept an invitation unless you really plan to go.You may refuse by saying,"Thank you for inviting me,but I will not be able to come."If,after accepting,you are unable to go,be sure to tell those who are expecting you as soon as possible that you will not be there.Although it is not necessarily expected that you give a gift to your host,it is considered polite to do so,especially if you have been invited for a meal.Flowers,chocolate,or a small gift are all appropriate (合适的).A thank-you note or telephone call after the visit is also considered polite and is an appropriate way to express your appreciation for the invitation.

61.What can you do when a British friend says,"Drop in anytime"C?
A.Visit him or her at any time.
B.Say no time to him or her seriously.
C.Telephone him or her before visiting.
D.Visit him or her soon.
62.What does the underlined word"RSVP"probably mean in ChineseB?
A.请自便
B.请回复
C.请审阅
D.请来访
63.What should you do if your British friend sends you an invitation but you do not want to goC?
A.Do not give him or her an answer.
B.Tell another friend to go instead of you.
C.Tell him or her that you can't be there for some reason.
D.Tell him or her that you don't want to go there.
64.Which of the following is considered impolite in BritainB?
A.Buy small presents when invited.
B.Refuse the invitation without telling anyone.
C.Write a thank-you note after a visit.
D.Give a telephone call after a visit.
65.Where would you probably see this passageB?
A.In an invitation.
B.In a guidebook.
C.On a poster.
D.In a newspaper.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.Liu Ming did not know (21)Ato expect when he volunteered for the Special Olympics World Summer Games in Shanghai,back in October 2007.Now he thinks it was the most amazing(22)Aof his life."It's fantastic to work as a volunteer!"he says.
The Special Olympics World Games give children and adults(23)Bintellectual disabilities a chance to show their skills to the world.They(24)Cmany events similar to those in the Olympics,such as basketball,football and swimming.
Over 40,000people gave(25)Dtheir spare time for the 2007Special Olympic World Games.It was necessary for these volunteers to receive training before (26)Dthe tasks.Then they Provided support for the athletes and helped make the event a great (27)B.
"I was the swimming coach for a young boy from North China called Li Hai,"says Liu Ming."He was born(28)Cintellectual disabilities.It was very brave of him to join the competition.To Li Hai,the most important thing is not to win a gold or a silver,but to take part in.Li Hai tried his best and finished fourth.He feels more(29)Cnow because of the Special Olympics World Games."
The Special Olympics World Games also bring people together.Athletes and volunteers from different backgrounds feel(30)Dpart of one big family."It's great for us to work closely with these special athletes.You get to help them achieve their dreams,"says Liu Ming.

21.A.whatB.howC.whenD.why
22.A.experienceB.experiences C.experienced D.experiencing
23.A.offB.withC.downD.on
24.A.includesB.includingC.includeD.included
25.A.inB.upC.outD.away
26.A.doB.doesC.to doD.doing
27.A.successfulB.successC.succeedD.successfully
28.A.byB.inC.withD.on
29.A.confidenceB.confidentsC.confidentD.confidences
30.A.to likeB.likingC.likesD.like

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

7.My mother used to ask  me what the most important part of the body is.When I was(46)B,I thought music and talking were the most important things,so I said:"My(47)D,Mommy."
She said;"No.many people are deaf and can't hear anything but they live normal lives.But you(48)Cthinking about my questions and I will ask you again soon."
Several years passed before she asked me again.This time I told her"Mommy,(49)Cis very important to(50)A,so it must be our eyes."
She looked at me and told me:"You are learning fast,but your(51)C is not right because there are many people who are blind and who are happy and healthy all the same."
Then,last year,my grandpa(52)B.
Everybody was crying.My mom asked me:"Do you know what the most important body
part is now,my dear?The most important body part is your(53)A."
"Is it because it holds up (支撑)my head?"I asked.
"No,it is because it can hold a head of a friend or a loved one when they(54)D."
she answered."erybody needs a shoulder to cry on sometime in life.I only hope that you have enough love and friends in your life.So,you will(55)Bhave a shoulder to cry on when you need it."

46.A.olderB.youngerC.clevererD.taller
47.A.eyesB.handsC.mouthD.ears
48.A.stopB.beginC.keepD.finish
49.A.mindB.heartC.sightD.time
50.A.everybodyB.somebodyC.nobodyD.anybody
51.A.questionB.problemC.answerD.food
52.A.cameB.diedC.arrivedD.goes
53.A.shoulderB.footC.handD.legs
54.A.laughB.danceC.smileD.cry
55.A.neverB.alwaysC.seldomD.only.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.
Dear Donna,
Help!I'm a 15-year-old high school student in New York.In eight months,I'm going to take an entrance exam.To prepare,I'm studying six hours a day.I want to do well,but I'm really stressed these days.I can't sleep.What should I do?
Yours,
Mary
Dear Mary,
Many students around the world have the same problem as you.Here is some advice to help you deal with the stress.Good luck!
◆Make a study plan for yourself,but don't study too much in one day.You can remember more by studying one hour each day for six days,than six hours in one day.Also,don't study late at night.
◆Have a rest for 15to 20minutes every two hours.Go outside and walk.Doing exercise is a great way to reduce stress.
◆Don't eat a lot of sugar or drink a lot of coffee.Eat foods high in Vitamin (维生素) B.For example,eggs,milk,green vegetables and rice.These give you energy and help you think more clearly.
◆A study partner (同伴) can help you practice for the test.When you're worried about the exam,you can talk to your partner.This can reduce stress,too.
Yours,
Donna
56.What is Mary's problem?C
A.She can't communicate with others.
B.She can't study English well.
C.She is so worried and can't sleep.
D.She can't pass the exam.
57.Donna thinks Mary's problem isD.
A.funny     
B.serious  
C.great  
D.common
58.What does the underlined word"reduce"mean in Chinese?A
A.减少    
B.排除  
C.加强         
D.增加
59.Donna thinks thatA can help Mary think more clearly.
A.eating foods high in Vitamin B         
B.drinking a lot of coffee
C.eating a lot of sugar                 
D.studying six hours every day
60.Which of the following is TRUE according to Donna's letter?B
A.Walking outside can make you remember more.
B.It's good to tell a study partner about your feeling.
C.It's necessary to have a rest for 15to 20minutes an hour.
D.The best time to study is from 10:00pm to 1:00am.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.I think students should _______ to have at least one hour a day for sports.That's good for their health.(  )
A.allowB.not allowC.be allowedD.not be allowed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.It was a warm April day when a big fat envelope came in the mail from the only college I had ever imagined attending.I opened the packet.My eyes were fixed on the word"congratulations",I don't remember ever smiling so wide.But then I found that the cost of Dream School's tuition(学费)was around  40,000dollars---an impossible amount!How could I afford to attend?What good reasons did I have to go there when three other fine colleges were offering me free tuition?My other choices were also solid schools even if they weren't as famous as my first choice.
In my mind,attending my dream university would be the only way to realize my dream of becoming a world-class writer.My parents understood how I felt.They told me that even though it would be a financial(金融的)problem,I could go wherever I would be the happiest.But as I was always careful with money,I wasn't sure what to do.
One of the schools that offered me free tuition had an informational dinner,one night in the spring.Considering my parents'financial difficulties,I decided to drive the 45minutes and attend.At first,all I had planned to do was to smile politely,eat free food and listen carefully.But I surprised myself.
At dinner the president of the university talked about the wonderful activities including guest lectures and social meetings.He also made it perfectly clear that free food would be offered at all future events.He continued with explanations of professors,class sizes,activities,and sporting events on campus.As he spoke,I began to realize that this school,though not as good as my first choice,might be the best one for me.It seemed small yet with many great programs.It seemed to care about the students a lot.As the president ended his speech,I realized that I would be spending the next four years right there.
To be frank,my university is not as well-known as my"dream"university.However,it turned out to be the right choice of schools for me.

74.In the 6th line,the underlined word solid means"B".
A.strong and hard
B.good but not special
C.common and cheap
D.expensive but friendly
75.My ambition is to becomeC.
A.a scientist
B.a president
C.a writer 
D.a professor
76.C worried me a lot when I got the offer from my dream university.
A.The location of the university
B.The offers from 3other colleges
C.The cost of the tuition
D.The activities organized on campus
77.At the informational dinner party,the president left me a deep impression byD.
A.offering me free food and free events
B.his intelligence and politeness
C.showing me a bright future
D.his explanation of the university
78.I made up my mind after the president's speech becauseD.
A.the university has a very long history and is very large
B.there are many famous professors teaching in the university
C.the university is just as well-known as my first choice
D.great programs are provided and it cares about students
79.We can learn from the passage thatC.
A.the way to success is choosing the best university
B.only students from rich families go to better universities
C.it's wise to choose the right rather than the best
D.a good speech can make a difference in one's life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-I saw Mr.White in the street at ten last night.
-That's imposslble.He______an English party with us then.(  )
A.enjoyedB.is enjoyingC.was enjoyingD.was enjoyed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Children should ________to have more time to play.(  )
A.allowB.be allowingC.be allowed

查看答案和解析>>

同步练习册答案