精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.My mother used to ask me what the most important part of the body is.Through the years I would guess at what I thought was the correct answer.
When I was younger,I thought sound was very important to us as humans,so I said,"My ears,Mommy."
She said,"No.Many people are deaf.But you keep thinking about it and I will ask you again soon."
Several years passed before she asked me again.Since making my first attempt,I had contemplated(仔细考虑) the correct answer.So this time I told her,"Mommy,sight is very important to everybody,so it must be our eyes."She looked at me and told me,"You are learning fast,but the answer is not correct because there are many people who are blind."
Over the years,Mother asked me a couple more times and always her answer was,"No,but you are getting smarter every year,my child."
Then last year,my Grandpa died.Everybody was hurt.Everybody was crying.My Mom looked at me when it was our turn to say our final good-bye to Grandpa.She asked me,"Do you know the most important body part yet,my dear?"
I was surprised when she asked me this now.I always thought this was a game between her and me.She saw the confusion(迷惑) on my face and told me,"This question is very important.It shows that you have really lived your life."I saw her eyes well up with tears.She said,"My dear,the most important body part is your shoulder."
I asked,"Is it because it holds up your head?"
She replied,"No,it is because it can hold the head of a friend or loved one when they cry.Everybody needs a shoulder to cry on sometimes in life,my dear.I only hope that you have enough love and friends that you will have a shoulder to cry on when you need it."
Then and there I knew the most important body part is not a selfish one.It is care to the pain of others.

65.What did his mother use to ask him?What the most important part of the body is.
66.Did he think sound was very important to them when he was young?Yes.
67.When did his grandpa die?Last year.
68.Why is shoulder the most important part of the body?Because it can hold the head of a friend or loved one when they cry.
69.What did his mother want to tell him?People depended on each other in life and should care about others.

分析 到底什么才是我们身体最重要的部位呢?不是眼睛,也不是耳朵,而是肩膀.生活中每个人在痛苦落泪是都需要一个可以依靠的肩膀.因此,身体中最重要的部分不是自私的,而是对别人痛苦的同情心.

解答 65.What the most important part of the body is.细节理解题.根据My mother used to ask me what the most important part of the body is可知我母亲过去常常问我身体最重要的部位是什么,故答案为:What the most important part of the body is.
66.Yes.细节理解题.根据When I was younger,I thought sound was very important to us as humans可知当我年轻的时候,我认为声音对我们来说是非常重要的,故答案为:Yes.
67.Last year.细节理解题.根据Then last year,my Grandpa died可知爷爷是去年去世的,故答案为:Last year.
68.Because it can hold the head of a friend or loved one when they cry.细节理解题.根据it is because it can hold the head of a friend or loved one when they cry可知因为当他们哭泣时,它可以支持住朋友或爱人的头.故答案为:Because it can hold the head of a friend or loved one when they cry.
69.People depended on each other in life and should care about others.理解推断题.根据I only hope that you have enough love and friends that you will have a shoulder to cry on when you need it.可知妈妈想要告诉孩子的是人在生活中相互依赖,应该关心别人,故答案为:People depended on each other in life and should care about others.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.---______have you been to the USA?---Only once.(  )
A.How longB.How soonC.How oftenD.How many times

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Spoken English teachers for middle school students(part-time job)  Spoken English teachers (part-time job) whose native language(母语)is English are looked for.The teacher will teach spoken English to some middle school students.
Work place:FURUN JIAYUAN (near the cross of XUYUAN Road and Tsinghua East Road).
Salary:To be decided in interview.
The candidates(应试者)please e-mail your personal information to beijinghfjy@163.com,or phone the mobile:15801656721.
English Language Camp For Children & Teens Our Summer English Language Camp is the perfect choice for youth and teens aged 8 to 17 who wish to experience living & learning English in Toronto,make friends from around the world,and enjoy many fun trips & activities.
Parent & Child  program Our Parent & Child  program  is a great  way for families  to visit  Toronto  and improve their English together.The parent(s) will study  English in the morning at our  adult school,and then join their children on daily  afternoon trips &activities around Toronto.Every Saturday there is a special   day-trip planned for you to enjoy together.This program  is sure to offer memories  to Last a lifetime!
56 The spoken English teacher must speakBas the first language.
 A.Chinese            B.English       C.French        D.Spanish
57.The English Language Camp is forC.
 A.parents with kids                 B.spoken English teachers  
C.children and teens                D.parents only
58.If you join the English Language Camp,you can′tD.
A.learn English in Toronto          
B.make friends from around the world 
C.enjoy many fun trips and activities  
D.teach spoken English to middle school students
59.If you want to improve your English with your parents,you canC.
 A.call 15801656721                                    B.join the English Language Camp
 C.join the parent and child program          D.make friends from around the world
60.You may see these passagesB.
 A.in a science book                 B.in a newspaper
C.in a story book                   D.on a map of Canada.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

8.The word that has changed the world
Apple is one of the most popular fruits in our life,and people eat apples every day.But there are(11)Capples that are especially important to the history of our human beings and they have changed the whole world.
Long long ago when the world just started,apple was a forbidden(12)B in the Garden of Eden,however,a girl named Eve stole and ate it.Unfortunately,she was discovered by God,and was driven away(13)A the Garden together with a boy called Adam.After they(14)D the garden,Adam and Eve had their own babies and(15)D the ancestors of all of us.This is the beginning of our world,history(16)C morality.*
In the Autumn of 1665,there(17)B a young man sitting under an apple tree in his garden.His name was Newton.While he was thinking of one problem,suddenly,an apple dropped down from the tree and fell on his head.(18)Athis,Newton discovered gravitation*on that day and his new idea of science made people really(19)Dand happy,also he changed our opinions about nature and the way(20)Awe think,then people began to(21)Bwhat science was at that time.
And today,Jobs Steve,this crazy old man changed the world by his apple products.For example,iPhones(22)Cbe found(23)C in the street,young people feel cool when they use this kind of new high-tech*product.Don't you think(24)Dapple products have become a symbol of our time?As Jobs Steve often said he was born to change the world and he made it. (25)A he has died,people remember him and miss him,because he made our life more colorful and amazing.


11.A.oneB.twoC.threeD.four
12.A.vegetableB.fruitC.foodD.noodle
13.A.fromB.inC.withD.under
14.A.wentB.walkedC.livedD.left
15.A.gotB.turnedC.madeD.became
16.A.butB.orC.andD.though
17.A.hadB.wasC.haveD.is
18.A.Because ofB.BecauseC.ForD.Since
19.A.boredB.tiredC.relaxedD.surprised
20.A./B.whichC.howD.what
21.A.learnB.knowC.talkD.share
22.A.needB.shouldC.canD.must
23.A.somewhereB.nowhereC.everywhereD.anywhere
24.A.whatB.whoC.whereD.that
25.A.AlthoughB.ButC.HoweverD.Even.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.My earliest childhood memory was about kindergarten (幼儿园).My father was a doctor,my mother was a teacher.(60)E.They had no time to look after my younger sister and me.
When I was five years old,I was sent to a kindergarten with my sister.It was not far from our home.(61)A,because I didn't like staying with strangers.I wanted my parents to take me back home,so I cried very loudly there.(62)B.She was crying so much that I stopped,because I had to be a big girl.My parents told me to be brave and look after my sister,and I listened to them.In fact,my teachers were very kind to us,they often told stories and taught us to sing and dance.It was very interesting.(63)C,so it was a happy memory.

A.I didn't want to be there 
B.Then my sister started to cry,too
C.I had a happy time there 
D.There are twenty children in our class
E.They were busy with their work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Happiness(幸福) is for everyone.You don't need to care about those people who have beautiful houses with large garden and swimming pool or those who have nice cars and a lot of money and so on.Why?Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads at their free time.
In fact,happiness is always around you if you put your heart into it.When you have trouble at school,your friends will help you; when you study hard at your lessons,your parents are always taking good care of your life and your health; when you get success,your friends will say congratulations to you; when you do something wrong,people around you will help you to correct it.And when you do something good to others,you will feel happy,too.All these are your happiness.If you notice a bit of them,you can find that happiness is always around you.
Happiness is not the same as money.It is a feeling of your heart.When you are poor,you can also say you are very happy,because you have else what can't be bought with money.When you meet with difficulties,you can say loudly you are very happy,because you have more chances to challenge(挑战) yourself.So you can't always say you are poor and you have bad luck.As the saying goes,life is like a revolving(旋转的) door.When it closes,it also opens.If you take every chance you get,you can't be a happy and lucky person.

54.Is the passage about school study?No.
55.Where is happiness?It is always around you (us) (if you put your heart into it).
56.What do we feel if we do something good to others?We will feel happy
57.Why can we say we are happy when we meet with difficulties?Because we have more chances to challenge ourselves.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.What ____fine weather it is!(  )
A.aB.anC./D.the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.--_____ is it?
--About ten minutes'walk.(  )
A.How farB.How long
C.HowD.How many minutes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Gina is not    ,you can see her books everywhere.(  )
A.niceB.tidyC.wellD.friend

查看答案和解析>>

同步练习册答案