精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Happiness(幸福) is for everyone.You don't need to care about those people who have beautiful houses with large garden and swimming pool or those who have nice cars and a lot of money and so on.Why?Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads at their free time.
In fact,happiness is always around you if you put your heart into it.When you have trouble at school,your friends will help you; when you study hard at your lessons,your parents are always taking good care of your life and your health; when you get success,your friends will say congratulations to you; when you do something wrong,people around you will help you to correct it.And when you do something good to others,you will feel happy,too.All these are your happiness.If you notice a bit of them,you can find that happiness is always around you.
Happiness is not the same as money.It is a feeling of your heart.When you are poor,you can also say you are very happy,because you have else what can't be bought with money.When you meet with difficulties,you can say loudly you are very happy,because you have more chances to challenge(挑战) yourself.So you can't always say you are poor and you have bad luck.As the saying goes,life is like a revolving(旋转的) door.When it closes,it also opens.If you take every chance you get,you can't be a happy and lucky person.

54.Is the passage about school study?No.
55.Where is happiness?It is always around you (us) (if you put your heart into it).
56.What do we feel if we do something good to others?We will feel happy
57.Why can we say we are happy when we meet with difficulties?Because we have more chances to challenge ourselves.

分析 本文介绍了每个人都有幸福,只要我们用心就能感受到幸福在我们身边,而钱是买不到幸福的.

解答 54.No.主旨大意题.根据文章内容Happiness(幸福) is for everyone可知本文介绍的是关于幸福,故答案为:No.
55.It is always around you (us) (if you put your heart into it).细节理解题.根据In fact,happiness is always around you if you put your heart into it可知事实上,如果你用心,幸福总是围绕着你,故答案为:It is always around you (us) (if you put your heart into it).
56.We will feel happy.细节理解题.根据And when you do something good to others,you will feel happy可知当你对别人做好事时,你会感到快乐,故答案为:We will feel happy.
57.Because we have more chances to challenge ourselves.细节理解题.根据When you meet with difficulties,you can say loudly you are very happy,because you have more chances to challenge(挑战) yourself.可知当你遇到困难时,你可以大声说你很幸福,因为你有更多的机会挑战自己,故答案为:Because we have more chances to challenge ourselves.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Can shehave(have) to clean the classroom today?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

2.I know  only one of thevisitors(visit ),how  about you?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

13.The Great Wall of China has a history of over two thousand years.It runs from the east to the west in North China.It is about 6,300kilometers(36)C.It is often (37)C"Ten-thousand-Li Great Wall".It is one of the"Seven Wonders"of the ancient world.
The Great Wall is wide enough for ten men to walk (38)A.Horses can also run along it,too.The Great Wall (39)A stones and bricks(砖).There are huge stones on (40)C side and on the highest part.But now some sections of it are worn out.
There are tall watch-towers alone the Great Wall.Once upon (41)B time,the soldiers kept watching the enemies(敌人) in the watch-towers day and night.They made (42)A on the towers to (43)A each other when the enemies came.
Nowadays we don't use the Great Wall to keep away the enemies any more.It is a famous place of interest to all the people in (44)B.Every year (45)C people come to visit it form all over the world.

36.A.wideB.tallC.long
37.A.callingB.callC.called
38.A.side by sideB.one by oneC.one after another
39.A.was made ofB.was made fromC.was made in
40.A.bothB.allC.each
41.A.anB.aC.the
42.A.fireB.a kiteC.a face
43.A.tellB.talkC.speak
44.A.AsiaB.the worldC.Europe
45.A.thousandB.a few thousandC.thousands of.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.My mother used to ask me what the most important part of the body is.Through the years I would guess at what I thought was the correct answer.
When I was younger,I thought sound was very important to us as humans,so I said,"My ears,Mommy."
She said,"No.Many people are deaf.But you keep thinking about it and I will ask you again soon."
Several years passed before she asked me again.Since making my first attempt,I had contemplated(仔细考虑) the correct answer.So this time I told her,"Mommy,sight is very important to everybody,so it must be our eyes."She looked at me and told me,"You are learning fast,but the answer is not correct because there are many people who are blind."
Over the years,Mother asked me a couple more times and always her answer was,"No,but you are getting smarter every year,my child."
Then last year,my Grandpa died.Everybody was hurt.Everybody was crying.My Mom looked at me when it was our turn to say our final good-bye to Grandpa.She asked me,"Do you know the most important body part yet,my dear?"
I was surprised when she asked me this now.I always thought this was a game between her and me.She saw the confusion(迷惑) on my face and told me,"This question is very important.It shows that you have really lived your life."I saw her eyes well up with tears.She said,"My dear,the most important body part is your shoulder."
I asked,"Is it because it holds up your head?"
She replied,"No,it is because it can hold the head of a friend or loved one when they cry.Everybody needs a shoulder to cry on sometimes in life,my dear.I only hope that you have enough love and friends that you will have a shoulder to cry on when you need it."
Then and there I knew the most important body part is not a selfish one.It is care to the pain of others.

65.What did his mother use to ask him?What the most important part of the body is.
66.Did he think sound was very important to them when he was young?Yes.
67.When did his grandpa die?Last year.
68.Why is shoulder the most important part of the body?Because it can hold the head of a friend or loved one when they cry.
69.What did his mother want to tell him?People depended on each other in life and should care about others.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Must I finish my homework before I go home?
-No,you ____.But you ____ finish it before two.(  )
A.mustn't; mustB.must; mustn't
C.needn't; mustD.needn't; mustn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Why notbring(bring) your cousin with you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

14.假如你是中国学生李华,你作为交换生在英国的Woodpark School 学习期满即将回国,你给在英国的好友Peter 写了一封感谢谢,在表达感谢的同时指出了国内同学们的一些不良行为习惯,请根据要点提示完成这封电子邮件.
要点提示:
1.表示感谢(享受在Woodpark School 的学习乐趣;学到了很多有关英国的文化和历史;参与社团活动;感谢Peter 带你参观大英博物馆…);
2.表达意愿(告别高声喧哗、乱丢乱扔等不良行为…);
3.发出邀请;
要求:
1.中文不能出现自己真实的姓名和校名;
2.格式正确,表达流畅;
Dear Peter,
Thank you for your help.My exchange visit to Woodpark School has gone well…
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
Best wishes,
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.There are _____students in our school.(  )
A.five thousandsB.thousands of
C.thousand ofD.five thousands of

查看答案和解析>>

同步练习册答案