8.People believed for a long time that the heart was the center of a person's emotions.That is why the word heart is used in so many expressions.
One such expression is to"lose your heart"to someone.When that happens,you have fallen in love.But if the person who"won your heart"does not love you,then you are sure to have a"broken heart."You may think that the person you loved is"hard-hearted,"and in fact,has a"heart of stone."
You may decide to"pour out your heart"to a friend.Telling someone about your personal problems can often make you feel better.
If your friend does not seem to understand how painful your broken heart is,you may ask her to"have a heart."Your friend"has her heart in the right place"if she says she is sorry,and shows great concern(关心) for how you feel.
When you are worried,your"heart is in your mouth."You might say,for example,that your heart was in your mouth when you asked a bank to lend you some money to pay for a new house.
If that bank says no to you,do not"lose heart."Be"strong-hearted."Sit down with the banker and have a"heart to heart"talk.The bank may have a"change of heart."It may agree to lend you the money.Then you could stop worrying and"put your heart at rest."
57.The word heart is used in so many expressions because people thought itA for a long time.
A.has something to do with emotions
B.was the center of the body
C.was the most important part of the body
D.was the most useful word
58.If a young man loses his heart to a girl,that's to say the manB.
A.wins the girl's heart
B.falls in love with the girl
C.has a broken heart
D.is hard-hearted
59.If a car nearly hits you suddenly in the street,C.
A.you should have a heart with the driver
B.you will lose your heart
C.your heart will be in your mouth
D.you may pour out your heart
60.This article talks aboutD.
A.how to learn English
B.how to make sentences with heart
C.the center of the emotion
D.the expressions with heart.
分析 文章大意:这篇短文主要介绍了很长一段时间人们认为,心是一个人的情绪的中心.这就是为什么"心"这个词被用在很多关于情感表达中.
解答 57-60:ABCD
57题答案:A细节理解题.根据短文第一段People believed for a long time that the heart was the center of a person's emotions,长久以来,人们都相信心是一个人情感的中心结合题意可以说因为人们认为它与感情有关系,故选A.
58题答案:B细节理解题.根据第二段One such expression is to"lose your heart"to someone.When that happens,you have fallen in love及题意,可知已坠入爱河,故选B.
59题答案:推理判断题.根据第五段When you are worried,your"heart is in your mouth,及题意,故选B
60题答案:归纳主旨题.根据文章大意这篇短文主要介绍了很长一段时间人们认为,心是一个人的情绪的中心.这就是为什么"心"这个词被用在很多关于情感表达中,故选D
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.