精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.It is well known that everyone has his own dream as well as his own future.But do you know what future really is?I have to say that future is now.That is to say,we must treasure every minute now.If we want to have a bright future,we should know how important time is and use it well.
There is an old English saying,"Gain (得到) time,gain life."Then what's time?Time is something that we can't see or touch,but we feel it passing by.Time is always with us.When we are at table,time passes; when we play,time goes by unnoticeable.We always say"Time is money",but time is even more precious (珍贵的) than money,because when money is spent,we can make it back.But if time is gone away,it will never return.So,some of us even say time is priceless (无价的).
We should always remember:future is now.For us students,we should try our best to work hard in order to create a great future of our own.We should make the best use of every hour and be the master of today.We should do everything before us as well as possible.And never put off (推迟) what can be done today till tomorrow.
As we all know,"Time and tide wait for no man."If you waste today,you will regret tomorrow.So from now on,work hard.Tomorrow will be better,and your future will be brighter.Remember:"No pains,no gains."Today's hard work is the cause of tomorrow's harvest.

根据短文内容,选择最佳答案.
56.If we want to have a bright future,we shouldA.
A.know the value of time and make every minute useful
B.feel time passing by
C.understand that time is always with us and we can waste it
57.The word"unnoticeable"meansB in Chinese.
A.随意的
B.不引人注意的
C.慢慢的
58.Time is more valuable than money becauseA.
A.past time will return no more 
B.time can't be seen or touched
C.time is always with us
59.From the passage,we knowC.
A.when money is spent,we should make it back
B.we can put off what can be done today till tomorrow
C.today's hard work leads to tomorrow's harvest
60.What is the best title for the passage?C
A.A Bright Future
B.Time and Monday  
C.Future and Today.

分析 文章大意:本文通过讲述对比时间和金钱,说明时间的重要性,它比金钱更珍贵.金钱没有了还可以赚,但是时间流逝了就不会再回来.以此来告诉我们学生应该珍惜时间,不要今天的事儿推到明天做,要尽力做好每一件事儿.

解答 56-60ABACC
56题答案:A细节理解题.根据文章第一句内容It is well known that everyone has his own dream as well as his own future.But do you know what future really is?I have to say that future is now.众所周知,每个人都有自己的梦想和自己的未来,但你知道未来是什么吗?可知答案为A
57题答案:B 词汇题.根据单词unnoticeable的意思和语境When we are at table,time passes; when we play,time goes by unnoticeable可知是不引人注意的,答案为B
58题答案:A细节理解题.根据文章第二段内容We always say"Time is money",but time is even more precious (珍贵的) than money,because when money is spent,we can make it back.But if time is gone away,it will never return.So,some of us even say time is priceless (无价的).可知时间一去不复返,答案为A
59题答案:C 归纳题.根据文章最后的内容So from now on,work hard.Tomorrow will be better,可知今天的努力是为了明天的收获,可知答案为C
60题答案:C细节理解题.根据文章内容大意本文通过讲述对比时间和金钱,说明时间的重要性,它比金钱更珍贵.金钱没有了还可以赚,但是时间流逝了就不会再回来.以此来告诉我们学生应该珍惜时间,不要今天的事儿推到明天做,要尽力做好每一件事儿.要把握信现在,展望未来,可知答案为C

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Have you heard of microblogs(微博)?A microblog is a mini-blog.It is much shorter than a blog.You can only write about 140words on it for one message.It has become a very popular way for people to get news or communicate with other people.
There are many ways to write a microblog.You can write it using a computer or your mobile phone.On a microblog,you can write about your feelings,comment(评论)on other people or talk about hot topics with strangers.Besides these things,you can also put your photos or favorite songs on your microblog.
On a microblog,you can pay special attention to people you like,and then you become their fan.You can have your own fans,too.
Many famous people in China have started microblogs,such as the famous actors,Wen Zhang,Yao Chen and the famous singer,Wang Fei.Yao Chen has the most fans,so people call her"Queen of Microblog".
The most famous and the earliest microblog in the world is"Twitter",invented by Evan Williams from America.Now,not only stars but also many country leaders communicate with each other on Twitter.

54.You can do a lot of things on a microblog exceptA.
A.making phone calls
B.putting your photos
C.commenting on other people
D.writing about your feelings
55.If you pay attention to someone on a microblog,you become his/herB.
A.friend
B.fan
C.neighbor
D.pen pal
56.In China,A is called"Queen of Microblog".
A.Yao Chen
B.Wen Zhang
C.Wang Fei
D.Evan
57.Which of the following about microblogs is TRUE?D
A.You can write about 200words for a message.
B.Only stars have fans on the microblog.
C.Few country leaders use microblogs.
D.Twitter is the earliest microblog in the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.The other day,I decided to teach my son about the power (力量)of small acts of kindness.He had won some candies in a prize machine in the local supermarket,so I asked him if he would like to share his candies with others.He was hesitant (犹豫的) because he is a shy little boy,but he said yes after I encouraged him a bit.
A father and his child passed by us.I went to the father and asked if my son could give his daughter some candies that he had won.The father looked at me in a strange way and was unsure what to say.I explained that I was teaching my son about the power of kindness.At last,he said it was OK.
We went to his daughter,but to my surprise,the little girl wouldn't accept the candies!My son was rather embarrassed (尴尬),and then he said lowly to me,"We go to the same school,Mom."And I suddenly remembered I had seen the little girl before in my son's school.
When we left the supermarket,I explained to my son that people in the world today were not so open to kindness,and I told him not to be embarrassed."They may have been unfriendly,but I'm sure we left them moved in some way.And the young girl will remember you as the boy with a kind heart when she meets you at school!"I said and he nodded.

47.What did the boy feel when the little girl refused his candies?D
A.Angry.
B.Disappointed.
C.Surprised.
D.Embarrassed.
48.After reading the passage,we learn thatC.
A.the little girl was very shy
B.the little girl's father was unfriendly
C.the little boy and little girl were in the same school
D.the little girl felt sad because she didn't win any candies
49.By saying the words in the last paragraph,the writer mainly wants toA.
A.tell us that it's not good to live in the past
B.tell us that people are not friendly today
C.tell her son not to be afraid to meet the little girl
D.make her son understand that his kindness will be remembered.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.In November of 1995,Leslie was working for the Department of Social Services in North Carolina.Her job is to take children out of dangerous home situations and place them in foster homes (寄养家庭).During her first such task,Leslie saw that the children she had come to pick up were carrying all of their things in plastic bags.They didn't have suitcases (手提箱) for their clothes.Wanting to help these children,Leslie asked her mother if she could have the family's old suitcases to give to them.
Leslie's 10-year-old sister Abby asked how many foster children there were in the area and found out that there were 300.Most of those children had to carry their things from place to place in plastic bags.Leslie's care and the thought of those 300children made young Abby take action.Abby decided to ask people to give away their old suitcases to these foster children.She began making and hanging posters,speaking at churches,and asking other children for help.But after a few weeks,she had not received any ones.Abby decided to buy some suitcases with her mother's help.That's how Abby Burnside set up her program,Suitcases for Kids.By March of 1996,Suitcases for Kids had collected and sent 175suitcases to the foster children.
Finally,Abby's efforts were noticed by the media.Her story was in newspapers and magazines and Abby appeared on popular television shows.As the story became known,Abby's local chapter (分支机构) received more and more suitcases,until it collected 4,000suitcases in 1996.Soon,Abby was traveling to different states to help set up new Suitcases for Kids chapters.By the end of 1996,there were Suitcases for Kids chapters in 19different states.After two full years,Suitcases for Kids had set up chapters in all 50states.By its sixth year,the little organization reached international attention,having chapters in more than ten countries.Now thousands of children around the world can carry their things in suitcases instead of plastic bags just because a 10-year-old girl decided one day that she just wanted to help.

64.Was Leslie's work to help the foster children?Yes
65.What did the children use to carry their things at first?Plastic bags
66.Why did Abby decide to take action?Because of Leslie's care and the thought of the 300 children
67.In which year did each state have Abby's chapters?In 1998
68.What made Abby help the children successfully?Her efforts,determination and the help of the media and other people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Which part of the world has the most nearsighted(近视的)students?Just look around you----it's East Asia.Nine in 10school leavers in major East Asian cities are nearsighted,according to the BBC.Experts say books and video games are not to blame.East Asian students,they say,aren't getting enough sunlight.
People become nearsighted because their eyeballs grow out of shape and light entering their eyes cannot focus(聚焦) correctly.The body can produce a chemical called dopamine (多巴胺) to stop eyeballs from changing shape.Sunlight can help our bodies produce more dopamine,reported AFP.
According to the study,primary school students in Singapore spend only 30minutes outdoors every day; in Australia,kids spend about three hours a day outside.As a result,fewer children in Australia are nearsighted----only 10percent,compared with 90percent in Singapore.
"Children in East Asia usually go to school…go home and stay inside.They study and they watch television,"Ian Morgan of the Australian National University told AFP.
But being a bookworm or a couch potato does not directly harm the eyes,added Morgan."As long as they get outside,it doesn't seem to matter how much study they do,"he explained."There are some kids who study hard and get outside and play hard and they are generally fine.The ones who are at major risk are the ones who study hard and don't get outside."
Scientists used to believe that people from Asian countries were genetically(由基因决定的)more likely to become nearsighted.However,when they found the proportion (比例) of nearsighted people in these countries had increased from 30to 90percent in the past few decades(十年),they realized they were wrong.
"Any type of simple genetic explanation just doesn't fit with that speed of change; gene pools just don't change in two generations,"said Morgan.What has changed is the time children spend outdoors.As a result of massive (巨大的) educational pressures and the construction(构成)of a child's day,the amount of time they spend outside in bright light is minimized."
Experts suggest children should stay outside for two to three hours every day.This can include time spent in the playground and walking to and from school.

41.What is the main reason for the large number of nearsighted students in East Asia,according to scientists?B
A.Too much reading or gaming.
B.Lack(欠缺) of sunlight.
C.Genetic reasons.
D.Lack of exercise.
42.What can we conclude from Paragraph 2?C
A.Dopamine is a chemical that causes eyeballs to grow out of shape.
B.Dopamine can stop light entering the eyes from focusing correctly.
C.Spending time in the sun helps increase levels of dopamine in the body.
D.The more dopamine a person has in their body,the better eyesight he or she has.
43.According to Morgan,what kind of people are most likely to suffer from nearsightedness?D
A.Those who like watching TV.
B.Those who take exercise regularly.
C.Those who study hard and play hard outdoors.
D.Those who stay indoors studying all day.
44.The underlined word"minimized"in the passage probably meansA.
A.reduced as much as possible    
B.made better use of
C.taken little notice of           
D.paid much attention to
45.What's the best title of this passage?A
A.Eyes need to see the sun  
B.The most nearsighted students in the world
C.People become nearsighted  
D.Books and video games are not to blame.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.People believed for a long time that the heart was the center of a person's emotions.That is why the word heart is used in so many expressions.
One such expression is to"lose your heart"to someone.When that happens,you have fallen in love.But if the person who"won your heart"does not love you,then you are sure to have a"broken heart."You may think that the person you loved is"hard-hearted,"and in fact,has a"heart of stone."
You may decide to"pour out your heart"to a friend.Telling someone about your personal problems can often make you feel better.
If your friend does not seem to understand how painful your broken heart is,you may ask her to"have a heart."Your friend"has her heart in the right place"if she says she is sorry,and shows great concern(关心) for how you feel.
When you are worried,your"heart is in your mouth."You might say,for example,that your heart was in your mouth when you asked a bank to lend you some money to pay for a new house.
If that bank says no to you,do not"lose heart."Be"strong-hearted."Sit down with the banker and have a"heart to heart"talk.The bank may have a"change of heart."It may agree to lend you the money.Then you could stop worrying and"put your heart at rest."

57.The word heart is used in so many expressions because people thought itA for a long time.
A.has something to do with emotions        
B.was the center of the body
C.was the most important part of the body    
D.was the most useful word
58.If a young man loses his heart to a girl,that's to say the manB.
A.wins the girl's heart                    
B.falls in love with the girl
C.has a broken heart                    
D.is hard-hearted
59.If a car nearly hits you suddenly in the street,C.
A.you should have a heart with the driver     
B.you will lose your heart
C.your heart will be in your mouth          
D.you may pour out your heart
60.This article talks aboutD.
A.how to learn English                   
B.how to make sentences with heart
C.the center of the emotion                
D.the expressions with heart.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Many people catch a cold in the spring time and/or fall.It makes us wonder.if scientists can send a man to the moon,why they can't find a cure for the common cold.The answer is easy.There are exactly  hundreds of kinds of cold viruses there.You never know which one you will get,so there isn't a cure for each one.
When a virus attacks your body,the body works hard to get rid of it.Blood rushes to your nose and brings congestion(充血)with it.You feel terrible because you can't breathe well,but your body is actually"eating"the virus.Your temperature rises and you get a fever,but the heat of your body is killing the virus.You also have a running nose to stop the virus from getting to your cells.You may feel miserable,but actually your wonderful body is doing everything it can to kill the cold.
Different people have different remedies(治疗法)for colds.In the United States and sane other countries,for example,people might eat chicken soup to feel better.Some people take hot baths and drink warm liquids.Other people take medicine to stop the fever,congestion,and running nose.
There is one interesting thing to note-some scientists say taking medicines when you have a cold is actually bad for you.The virus stays in you longer because your body doesn't have a way to fight it and kill it.Bodies can do an amazing job on their own.There is a joke,however,on taking medicine when you have a cold.It goes like this:
If it takes about one week to get over a cold if you don't takemedicine,but seven days to get over acold you take medicine.

51.The scientists thinkB.when someone catches a cold.
A.they have many ways to cure the patients
B.it's difficult to find a good way to cure the patients
C.taking hot baths and drink warm liquids can cure the patients
D.people should eat chicken soup to cure themselves
52.Why can't you breathe we11when you catch a cold?BecauseC.
A.you get a fever
B.the weather is so cold
C.blood rushes to your nose and brings congestion with it
D.too much virus stays in your nose and prevent you from breathing
53.The blood isDfor the virus when someone gets a cold.
A.peaceful    
B.safe    
C.useful  
D.deathful
54.Which sentence is not right according to the passage?C
A.The heat in your body can kill the virus when you have a fever.
B.A running nose can prevent the virus from attacking your cells.
C.If you have a cold,you mustn't take medicines.
D.It's not the same to cure the patients when they have a cold.
55.What does the underline sentence mean in the last paragraph?D
A.感冒了需要你吃一周的药才能治愈.
B.不吃药你的感冒-周不能治愈.
C.吃药一周治愈感冒对你的身体非常有害处.
D.感冒了吃不吃药都需要一周才能恢复过来.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Tom sits between you and       .
-You mean Tom's seat is between mine and       ?(  )
A.I;youB.me;yoursC.I;yoursD.me;you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.I with my classmates go to the Reading Clubtwice (two) a month.

查看答案和解析>>

同步练习册答案