3.It is well known that everyone has his own dream as well as his own future.But do you know what future really is?I have to say that future is now.That is to say,we must treasure every minute now.If we want to have a bright future,we should know how important time is and use it well.
There is an old English saying,"Gain (得到) time,gain life."Then what's time?Time is something that we can't see or touch,but we feel it passing by.Time is always with us.When we are at table,time passes; when we play,time goes by unnoticeable.We always say"Time is money",but time is even more precious (珍贵的) than money,because when money is spent,we can make it back.But if time is gone away,it will never return.So,some of us even say time is priceless (无价的).
We should always remember:future is now.For us students,we should try our best to work hard in order to create a great future of our own.We should make the best use of every hour and be the master of today.We should do everything before us as well as possible.And never put off (推迟) what can be done today till tomorrow.
As we all know,"Time and tide wait for no man."If you waste today,you will regret tomorrow.So from now on,work hard.Tomorrow will be better,and your future will be brighter.Remember:"No pains,no gains."Today's hard work is the cause of tomorrow's harvest.
根据短文内容,选择最佳答案.
56.If we want to have a bright future,we shouldA.
A.know the value of time and make every minute useful
B.feel time passing by
C.understand that time is always with us and we can waste it
57.The word"unnoticeable"meansB in Chinese.
A.随意的
B.不引人注意的
C.慢慢的
58.Time is more valuable than money becauseA.
A.past time will return no more
B.time can't be seen or touched
C.time is always with us
59.From the passage,we knowC.
A.when money is spent,we should make it back
B.we can put off what can be done today till tomorrow
C.today's hard work leads to tomorrow's harvest
60.What is the best title for the passage?C
A.A Bright Future
B.Time and Monday
C.Future and Today.
分析 文章大意:本文通过讲述对比时间和金钱,说明时间的重要性,它比金钱更珍贵.金钱没有了还可以赚,但是时间流逝了就不会再回来.以此来告诉我们学生应该珍惜时间,不要今天的事儿推到明天做,要尽力做好每一件事儿.
解答 56-60ABACC
56题答案:A细节理解题.根据文章第一句内容It is well known that everyone has his own dream as well as his own future.But do you know what future really is?I have to say that future is now.众所周知,每个人都有自己的梦想和自己的未来,但你知道未来是什么吗?可知答案为A
57题答案:B 词汇题.根据单词unnoticeable的意思和语境When we are at table,time passes; when we play,time goes by unnoticeable可知是不引人注意的,答案为B
58题答案:A细节理解题.根据文章第二段内容We always say"Time is money",but time is even more precious (珍贵的) than money,because when money is spent,we can make it back.But if time is gone away,it will never return.So,some of us even say time is priceless (无价的).可知时间一去不复返,答案为A
59题答案:C 归纳题.根据文章最后的内容So from now on,work hard.Tomorrow will be better,可知今天的努力是为了明天的收获,可知答案为C
60题答案:C细节理解题.根据文章内容大意本文通过讲述对比时间和金钱,说明时间的重要性,它比金钱更珍贵.金钱没有了还可以赚,但是时间流逝了就不会再回来.以此来告诉我们学生应该珍惜时间,不要今天的事儿推到明天做,要尽力做好每一件事儿.要把握信现在,展望未来,可知答案为C
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.