精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.阅读短文,从A-G七个句子中选择正确选项还原到文中,使短文内容完整.
  The 2012 Olympic Games in London is drawing near.For this year's Games'slogan,the London Organizing Committee of the Olympic Games (伦敦奥组委) has chosen the phrase,"Inspire a Generation"(激励一代人).
  Why do they want to choose this as the slogan?This is because they hope to inspire athletes to do their best and common people to do better in their daily lives.96.E But if you go there,you'd better do your best to follow British etiquette.Otherwise,you'll end up in a right mess!97.A Let's have a look:
•Don't talk about money:British people hate talking about money and it is considered rude to do so.98.F
•Afternoon Tea:The traditional view of the British sitting down for an afternoon tea is wrong.99.C
•Give tips(小费):The British prefer a quiet"thank you"gift for good service.In fact,many British waiters will not make a fuss (大惊小怪) if you decide not to tip at all.
•100.D The British are not like Frenchmen.When Frenchmen meet each other,they often give a kiss.However,many British people prefer a handshake or a pat (拍打) on the back to say"hello".
•Conversation tips:If you want to be friendly,end a sentence with the word"mate".
A.Here are a few tips for tourists on how to act while in the UK.
B.British people have no chance to buy tea.
C.Few people keep the tradition now.
D.Greet with a kiss:
E.The Games are also inspiring lots of tourists to come to London.
F.In fact,never ask anyone about their salary (薪水).
G.Here are some suggestions for tourists to watch the Olympic Games better.

分析 这篇短文中作者主要讲述了英国人的社交礼仪问题.文章通过2012年的伦敦奥运会标语引出本文话题:激励一代人.意在要求运动员和观看比赛的观众等群体都能遵循英国的习俗,体现良好的文化素质.

解答 96-100 EAFCD
96.E考查文章的理解和上下文的联系.根据下一句But if you go there,you'd better do your best to follow British etiquette但是如果你去那里,你最好尽可能遵循英国的礼节.可知E项中的描述The Games are also inspiring lots of tourists to come to London奥运会也鼓舞了许多游客来伦敦.正好与之相衔接,故选E.
97.A考查文章的理解和上下文的联系.根据短文第二段Otherwise,you'llend up in a right mess!包括下文的介绍都是如何遵循伦敦的礼节的内容,这句应该是向大家提供一些如何在英国表现的小技巧;故选A.
98.F考查文章的理解和上下文的联系.根据短文第三段Don't talk aboutmoney:,本部分内容重点强调了在英国不要谈论钱的问题,因为英国人讨厌这个话题而且谈论这个话题呗认为是不礼貌的,所以F项说永远不要问别人的薪水,故选F.
99.C考查文章的理解和上下文的联系.根据短文第四段中The traditionalview of the British sitting down for an afternoon tea is wrong.既然传统的观点是错误的,那么自然很少有人再遵循这个传统,故选C.
100.D考查文章的理解和上下文的联系.根据短文第六段The British are notlike Frenchmen.When Frenchmen meet each other,they often give a kiss.这两句话表明,英国人不像法国人那样以亲吻来进行问候,所以本要点谈论的是亲吻问候的问题;故选D.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Sam spends two hours _______ his homework every day.(  )
A.to doB.doingC.doD.does

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.When we reached the top of the hill,the townappeared (appear) below us.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.George ate his breakfastquickly (quick) and then ran to school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.When I was in university,I chose English as my main subject because I was interested in it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

7.Perhaps the only test score that I remember is the 55 I got when I was in high school.
The test was the final for a course.I remember waiting anxiously as my teacher Mr.Right handed out our papers one after another.It was a rather (75)B test.I heard my classmates groaning (叹息),and I could tell by the groans that the scores weren't looking good.
Mr.Right put my paper on my desk.There in big red numbers,circled to draw attention,was my score,55!I lowered my head,and covered the score up quickly.A 55is not something that you wanted your classmates to see."The scores were not very good,none of you (76)C,"Mr Right said."The highest score in the class was a 55."
A 55.That's me!(77)A my sad look didn't look so bad.I had the highest score.I felt a lot better.
I walked home alone that day with the low but high score.My mother knew that I had a big test that day and asked me as soon as I got home,"How did you do in your test?""I got 55,"I said.A frown(皱眉) now stood on my mother's face.I knew I had to (78)B immediately."But Mum,I had the highest score in the class,"I proudly stated (陈述).I thought that explanation would make a difference."You failed!!"my mother replied."But it's the highest!"I insisted."I don't care what scores others had,you failed.What matters is what you do!"my mother firmly (坚定地) said.
For years,my mother was (79)A in that way.It didn't matter what others did,it only mattered what I did and that I did it excellently.
We often don't understand the (80)D of good parents until we ourselves stand in the parents'shoes.My mother's words have carried me throughout life.

75.A.boringB.difficultC.strangeD.interesting
76.A.failedB.missedC.passedD.won
77.A.SuddenlyB.FinallyC.CertainlyD.Slowly
78.A.insistB.explainC.proveD.answer
79.A.alwaysB.seldomC.stillD.once
80.A.courageB.kindnessC.troubleD.wisdom.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.We may know that there are four basic periods for human beings to pass through when you enter and live in another country.This process (变化过程) helps you deal with culture shock (文化冲击).
Culture shock begins with the"honeymoon period":This is the time when you first arrive in a place where everything about the new cu1ture is strange and exciting.You see new things,hear new sounds and language,eat new kinds of food.This period can last for quite a long time because you feel very happy.
Unluckily,the second period can be more difficu1t.After you have got used to your new life,you can become very uncomfortable and begin to miss your motherland,your family,your friends,your pets and so on.Al1 the little prob1ems in life seem to be much bigger and more worrying when you face them in a foreign country.This period can be very difficult and lead to moving backwards quickly.
The third period is called the"adjustment (调整) period".This is when you begin to realize that things are not so bad in the new country.Your sense of humor usually becomes stronger and you realize you are becoming stronger by 1earning to take care of yourself in the new place.Things are still difficult,but you are now a survivor.
The fourth period can be cal1ed"at ease at last".Now you feel quite comfortable in your new place.You can deal with most problems that you have.You may still have prob1ems with language,but you know you are strong enough to deal with them.At this time,you may feel a little uncomfortable if you go back to your motherland.

38.According to the passage,culture shock usually happens when youC.
A.get married to a foreigner             
B.live in a big city
C.go to live in a foreign country         
D.meet foreigners in your motherland
39.During the first period of the process,you feelB.
A.sad and lonely                     
B.happy and excited
C.angry but strong                   
D.easy but uncomfortable
40.If you organize a party without difficulties and enjoyed the good time with your buddies in the USA,you are probably inC.
A.the lst period     
B.the 2nd period
C.the 3rd period    
D.the 4th period
41.We can conclude from the passage thatD.
A.living in another country is fun
B.it's boring to live in another country
C.knowing about culture shock is hard
D.it's not easy to dea1with culture shock.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Doing homework not only can help children master the knowledge they have learned,but also can train their abilities of finishing the work alone,planning the time and doing the duties.But some children don't like to complete the work.Why?There are some reasons.
Some children feel it is very difficult to do their homework,because they can't understand their teacher clearly,and can't follow their teacher's teaching process.Maybe there is something wrong with their intelligence.
But some children's intelligence is normal.They are even cleverer,but they don't listen to the teacher carefully.It is hard for them to sit well and pay attention to anything.It needs to carry on the attention centralized(集中注意力) training to help the children.
Some children love their teacher and then they like the subject.Their interest depends on the teacher who teaches them.So every teacher should be helpful and kind.It can make children love you and the subject you teach.So they can do their homework happily.

56.Doing homework can help childrenD.
A.master the knowledge                
B.train their abilities
C.lean new lessons                    
D.Both A and B
57.Some children find the homework difficult.Which reason is NOT right?C
A.They can't understand their teacher clearly.
B.They can't follow their teacher's teaching process.
C.The intelligence of all the students isn't normal.
D.They don't listen to the teacher carefully.
58.What's the Chinese meaning of the underlined word"intelligence"?B
A.作业         
B.智商          
C.思想          
 D.方式
59.According to the last paragraph,the writer thinksA is very important.
A.a teacher      
B.a subject       
C.attention         
D.homework
60.What is the best title of the passage?C
A.Some children don't like their teacher.
B.Children's homework is very difficult
C.Why don't some children like to do homework?
D.Why can't some children study the subjects well?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Do you still remember the terrible earthquake in 2008in Sichuan,which killed at least 87,000people and left millions homeless?On the twelfth day after the earthquake,Premier Wen Jiabao said,"A new Wenchuan will rise from the ruins(废墟)."Now his words have come true.Four years has passed and the worst-hit areas in Sichuan have risen from the ruins.
So far,95% of the reconstruction projects(重建项目)have been completed.Nearly 3,000schools,1,000hospitals and more than 5million homes have been built.Now everyone has been provided(提供) with a home,a job and social security.
Dong Xinjun,a villager in Qingchuan,said volunteers from Zhejiang taught him how to grow mushrooms and now he makes about 3,000yuan more than before every year.
Zhu Lihu,the headmaster of a village primary school in Qingchuan,told us that teaching equipment had been greatly improved.Now they have new classrooms,a library and a computer room with 20computers.
On May 8th,2011,Premier Wen Jiabao made his 10th visit to Sichuan Province after the earthquake.He visited a lot of middle schools and neighborhoods.At Beichuan Middle School,Premier Wen embraced a student named Zheng Haiyang,who lost both of his legs in the earthquake.The students told Premier Wen that their new school was very beautiful.And they would never forget that it was built with the hearts and strength of people across the whole country.
Premier Wen believes that the people in Wenchuan have a"strong will"and a"bright future".They will never back down,but stand bravely on this land.

53.What is NOT provided for everyone in the earthquake-hit areas?C
A.A home.
B.A job.
C.A computer.
D.Social security.
54.Which of the following is TRUE according to the passage?D
A.Nearly 1,000schools have been built.
B.Dong Xinjun makes about 3,000yuan every year.
C.Zhu Lihu's new school has a new large gym.
D.Zheng Haiyang is a student of Beichuan Middle School.
55.How does the passage show us"Wenchuan has risen from the ruins"?A
A.By giving facts and examples.
B.By comparing different places.
C.By describing people's looks.
D.By using volunteers'words.

查看答案和解析>>

同步练习册答案