分析 这篇短文讲述的是当你来到一个新的国家居住时,会受到当地文化的冲击.这个冲击会让你感觉非常的不适应,文章的作者给我们分成四个阶段,来帮助我们对付这种文化冲击,逐渐适应国外的生活.
解答 38-41:CBCD
38题答案:C推理判断题.根据短文的第一段的内容可知,human beings to pass through when you enter and live in another country.This process helps you deal with culture shock当人们来到了一个外国的国家,可能会遇到文化冲击.下面是作者告诉我们的四个步骤来处理这种文化的冲击,由此我们可以知道选C.
39题答案:B细节理解题.根据短文第二段中This is the time when you first arrive in a place where everything about the new cu1ture is strange and exciting.This period can last for quite a long time because you feel very happy.可知,当你刚来到一个国家的时候,你会发现那里所有的东西都是奇怪的,令人兴奋的,你会感到非常开心.故选B.
40题答案:C细节理解题.根据短文第四段中Things are still difficult,but you are now a survivor.可知,在第三个阶段,你会意识到呆在一个新的国家里并不是那么糟糕,虽然事情依然很困难,但是你能坚持下来.故这里提到了survivor,所以选C.
41题答案:D推理判断题.短文的开头就提到,当你去一个新的国家居住时,会受到文化的冲击,而作者这里给我们分成四个阶段,来帮助我们处理这种冲击.这四个阶段需要花的时间是很长的,度过这些阶段,我们才真正适应国外的生活.由此我们推测对付这种文化冲击是很不容易的.故选D.
点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | are going to be | B. | is going to be | ||
| C. | is going to have | D. | will have |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | make up | B. | take up | C. | put up | D. | get up |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| A.Here are a few tips for tourists on how to act while in the UK. B.British people have no chance to buy tea. C.Few people keep the tradition now. D.Greet with a kiss: E.The Games are also inspiring lots of tourists to come to London. F.In fact,never ask anyone about their salary (薪水). G.Here are some suggestions for tourists to watch the Olympic Games better. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Advice | How to have (51)a wonderful vacation |
| Exercise | ▲You should joint in (52)outdoor activities. ▲You can swim,run and go mountain climbing. |
| Learn some life skills | ▲You will live alone and depend on yourself one day ▲You should learn to (53)cook,wash and other skills. |
| Go for a journey | ▲Travel to places of interest. ▲You will understand (54)different cultures. |
| Enjoy family time | ▲You shouldn't always sit in front of (55)a computer alone. ▲You will have great fun spending time with your family. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A.Many schools have study halls for students to study or do their homework. B.If it's a heavy homework day,you must spend more time on it. C.It's your teachers'way of checking how much you understand of what's going on in class,and it helps you remember what you have learnt. D.It's much easier to take a minute to ask the teacher during or after class than to struggle(努力) to remember later that night! E.Luckily,you can do a few things to make homework less work. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | will have | B. | had | C. | won't have | D. | don't have |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com