精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Zhang Bin and Zhang Rui are brothers.But their living habits  are different.Now Let's go  to Zhang Bin's room.He cleans his bedroom every day and puts his things away.Look!There is a computer on the desk.There are two balls under the bed.A guitar and a kite are on the wall.Some books are on the shelf.So he must be a careful  boy.Now let's go to Zhang Rui's room.The room isn't clean.Can we see his clothes on the desk?Oh,yes.We can see a football and a knife on the desk,too.Zhang Rui never does any cleaning on weekends.So his room is in a mess.
What do you think of Zhang Bin and Zhang Rui?Zhang Bin is a good boy.Zhang Rui needs to learn from his brother.

根据短文内容,选择正确答案.
51.How often does Zhang Bin clean his bedroom?A
A.Every day.
B.Every week.
C.Twice a week.
D.Every month.
52.There is a guitarB.
A.on the desk  
B.on the wall  
C.on the shelf      
D.under the bed
53.What can we see on Zhang Rui's desk?C
A.His clothes and a computer.
B.A kite,a football and a knife.
C.His clothes,a football and a knife.
D.Some books,a football and a computer.
54.What does"in a mess"mean in Chinese?A
A.杂乱无章          
B.整洁           
C.漂亮           
D.拥挤
55.Which of the following sentences is NOT true?C
A.Zhang Bin and Zhang Rui are brothers.
B.Zhang Rui does not clean his bedroom on weekends.
C.Zhang Rui is a careful boy.
D.Zhang Bin does some cleaning every day.

分析 张斌和张瑞是兄弟.但他们的生活习惯是不同的.现在让我们去张斌的房间.他每天都清理他的卧室,然后把他的东西放好.看!桌子上有个电脑.有两个球在床下.吉他和一个风筝都在墙上.一些书在书架上.所以他一定是细心的男孩.现在让我们去张瑞的房间.他的房间不干净.我们看到了他的桌子上的衣服了吗?哦,是的.我们可以看到一个足球和一把刀子在桌子上.张瑞从来不在周末打扫他的房间.所以他的房间乱糟糟的.
你怎么看张斌和张瑞?张斌是个不错的男孩.张瑞需要向他的哥哥学习.

解答 本文是日常生活类的阅读,主要通过对比兄弟张瑞和张斌的房间来表达两个人的不同.
51.答案A 细节理解题 由文中 Now Let's go to Zhang Bin's room.He cleans his bedroom every day 可知 现在让我们去张斌的房间,他每天都清理他的卧室,故选A
52.答案B 细节理解题 由文中 A guitar and a kite are on the wall 可知 吉他和一个风筝都在墙上,故选B
53.答案C 细节理解题 由文中 Now let's go to Zhang Rui's room.The room isn't clean.Can we see his clothes on the desk?Oh,yes.We can see a football and a knife on the desk 可知 现在让我们去张瑞的房间.他的房不干净.我们看到了他的桌子上的衣服了吗?哦,是的.我们可以看到一个足球和一把刀子在桌子上,故选C
54.答案A 词义猜测题 由文中 Zhang Rui never does any cleaning on weekends 可知 张瑞从来不在周末打扫他的房间,可知道这个短语指的是杂乱无章,故选A
55.答案C 细节理解题 由文中张瑞房间物品的摆放,可知他是个粗心的人,故选C

点评 本文较为简单,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-       ?
-I'm looking for a pair of google glasses for my grandson.(  )
A.How is it goingB.Who's that speaking
C.What can I do for you   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

7."The grass looks greener on the other side of the fence."That's an old   1A     in English.It means other places often look better,more interesting than the place   2C    you live.Some people worry   3B  young Chinese are beginning to feel that way.They see young Chinese ignoring Chinese culture and,instead,4D   Japanese cartoon books,watching Korean soap operas and even celebrating western holidays.
  Foreign books and soap operas are good,5A   Chinese writers and actors are just as good.As for holidays,Christmas is nice,but it can   6D   have the meaning for Chinese that Spring Festival has,and the West has nothing to compare with Mid-autumn Festival.And let's not forget the part of Chinese culture I like best:7C   friendliness.Not all countries are as   8B    as China.
   It's good to enjoy other cultures and to learn   9A   them,but they cannot replace your own culture.It's good to look on the other side of the fence,but   10B   you take a good long look.You will find that the grass isn't always greener on the other side of the fence.
1.A.sayingB.wordsC.voiceD.talk
2.A.whyB.whenC.whereD.how
3.A.ifB.thatC.whatD.whether
4.A.buyB.refusingC.refusedD.buying
5.A.butB.soC.orD.because
6.A.alwaysB.everC.stillD.never
7.A.itB.theyC.itsD.their
8.A.warmerB.warmC.co1dD.colder
9.A.fromB.withC.toD.over
10.A.make upB.make sureC.make up ofD.be sure to.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.
根据图表内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选择最佳答案.
58.If you work as a driver in the restaurant,you may workB.
A.in the afternoon    B.in the evening
C.every day         D.on weekends
59.Ann wants to buy a house in the south of the city,she will callB.
A.2771255        B.2395078      C.2798432     D.2221223
60.Customers with the Meizhou Daily will get a small present fromD.
A.Puxian Theatre     B.Xinhua Restaurant
C.Meizhou Daily     D.Yonghui Supermarket
61.Lin Ning is a school boy.He would like to go to Rose's concert with his parents.How much will they pay for the ticketsD?
A.¥80.B.¥160.C.¥240.D.¥400.
62.From the messages above,we can learn thatA.
A.the wanted driver needn't pay for his meals
B.the house for sale costs more than l.2million
C.you can go to the new Yonghui Supermarket on July 5th
D.we can enjoy Rose's concert in Puxian Theatre in the evening.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.My most exciting day was in November Youth League(青年团) Party in the park.(A)The Chief Secertary started the party at 11 am.There were many League Members from all over the city-about 20,000 in all.It was very exciting.
(B)_____,we all said our League Promise.Then we walked around the park.After that,we
all formed into(C)big circles dancing.A helicopter(直升飞机)flew over us and took a photograph
from the air.I have a copy of that photograph in my bedroom now.
After that,we (D)had some activities.There were ninety games stalls(摊位)altogether.I helped at a game.In the game,people tried to throw table-tennis balls into glass jars.It was goodfun.
I(E)_____had time to walk around and look at the other games.There were some good shows,too.There was a talent show and a competition for people wearing the national clothes of different countries.At the end,we came together in groups and sang some songs.It was wonderful to (F)看到这么多朋友together,and I really enjoyed that day.

86.将文中划线部分(A)改写为:
The Chief Secretary started the party at 11in themorning.
87.在文中(B)和(E)的空白处分别填入适当的单词:First、also
88.写出文中划线部分(C)和(D)的同义词或近义词:large、held
89.将文中划线部分(F)译成英语:see so many friends
90.从文中找出能说明本文主旨大意的短语:exciting day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.You'd better       at the little girl.She's afraid.(  )
A.not shoutB.not to shoutC.don't shoutD.to shout

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Which of the following signs can be seen on the door of a shopping mall?(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Tom,Peter or Jack can take this job,but I'm interested in who will workthe hardest(hard).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Can we turn right,driver?My home is over there.
-Oh,sorry.Look at the sign ________.(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

同步练习册答案