精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.
根据图表内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选择最佳答案.
58.If you work as a driver in the restaurant,you may workB.
A.in the afternoon    B.in the evening
C.every day         D.on weekends
59.Ann wants to buy a house in the south of the city,she will callB.
A.2771255        B.2395078      C.2798432     D.2221223
60.Customers with the Meizhou Daily will get a small present fromD.
A.Puxian Theatre     B.Xinhua Restaurant
C.Meizhou Daily     D.Yonghui Supermarket
61.Lin Ning is a school boy.He would like to go to Rose's concert with his parents.How much will they pay for the ticketsD?
A.¥80.B.¥160.C.¥240.D.¥400.
62.From the messages above,we can learn thatA.
A.the wanted driver needn't pay for his meals
B.the house for sale costs more than l.2million
C.you can go to the new Yonghui Supermarket on July 5th
D.we can enjoy Rose's concert in Puxian Theatre in the evening.

分析 招聘司机
给新华餐馆开车.工作日的晚上工作.三餐免费.电话2771255.
房屋出售
1,200,000元,2005年建成的.有三个卧室,一个浴室,一个起居室,一个厨房和一个洗刷间.坐落在城市南部.打电话2395078找Bob.
永辉超级市场
我们城市一个新的永辉超级市场将在7月8日开张.有今日的每周日报的人将在那天得到一个小礼物.欢迎光临!
电话:2798432
地址:历城路122号.
玫瑰的特别演唱会
时间:6月25日下午2点到4点半
地点:蒲县剧院
票价:成人每人160元   学生每人80元
电话:2221223

解答 58.B 细节理解题.根据第一则广告"Evening work on weekdays.可知司机需要在工作日的晚上工作.故选B.
59.B 细节理解题.根据第二则广告It is in the south of the city.Call Bob at 2395078.可知可以打这个电话询问房子问题.故选B.
60.D 细节理解题.根据第三则广告Everybody with today's Meizhou Daily will get a small present that day.可知可以得到小礼物的是永辉超市.故选D.
61.D 计算推理题.根据第四则广告Ticket Price:160yuan for each adult   80yuan for each student,可知如果林宁和他的父母去,也就是需要一张学生票和两张成人票:80+160+160=400元,故选D.
62.A 细节理解题.根据All meals are free可知司机吃饭是免费的.故A正确;根据第二则广告中1,200,000元,可知房子的价格就是1.2million,没有多出这个数,故B错误;根据"A new Yonghui supermarket in our city will open on July 8th."可知开业时间是8日还不是5日,故C错误;根据2:00-4:30pm,可知演出时间是在下午而不是晚上,故D错误.故选A.

点评 本题考查广告类的阅读,这种由四个广告组成的阅读,条理清晰,简单.从题目中找到问什么,去相对应的广告中去找答案即可.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-__________ have you been in the sports club?
-Since the first month I came to the school.(  )
A.How oldB.How longC.How muchD.How soon

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.This June is a special month for me.I'm wondering ________ the beautiful days in middle school.(  )
A.what will remind me ofB.what will I remind of
C.what I will remind of   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题.
Tigers are fierce animals.They are the bosses of the Asian jungles with their cleverness,quickness and strength.A pussycat,on the other hand,is a homebody that comforts us with its gentle warmth and calms us with its purring.
As a mother,the Chinese-American writer Amy Chua is definitely a tiger.Her book,Battle Hymn of the Tiger Mother(虎妈战歌).tells of the strict upbringing she gave her two children.She thinks that being strict is the only way to develop a child's potential( 潜力) and to make them strong,independent and successful.Her kids were not allowed to watch TV or play video games.They were not allowed to"hang out"with other kids after school.They had to be the top students in their classes.And they had to practice the piano and violin for hours every day.As a result,her kids became successful.She admits this caused a lot of tears and anger but she has few regrets (后悔).
Chua says,like her,most Asian mothers are tigers because they believe their children can achieve a lot if they're pushed hard enough.She says American mothers are really pussycats.They care more about their children's self-esteem (自尊).They don't want to push their kids too hard for fear of hurting their feelings. American mothers encourage their children to find their own path.
So,is a tiger mom better than a pussycat?Perhaps it depends on the differences between Asian and Western cultures.It may also depend on the child himself.Some kids need to be pushed while others respond to a gentler hand.To growl or to purr?There is no easy answer.

72.What's the Tiger Mother,Amy Chua's idea on children's education?(根据短文内容回答问题)She thinks that being strict is the only way to develop a child's potential and to make them strong,independent and successful..
73.How did Amy Chua's kids become successful?(根据短文内容列举两条)
(1)They were not allowed to watch TV or play video games.
(2)They were not allowed to"hang out"with other kids after school.
74.Why are most Asian mothers tigers?(根据短文内容回答问题)Because they believe their children can achieve a lot if they're pushed hard enough.
75.请将第三段中句子翻译成汉语.美国妈妈鼓励孩子们寻找自己的人生道路.
76.What kind of mother would you like,a tiger or a pussycat?And why?(先回答,然后至少写一个句子说明原因)I'd like a tiger mother.Because it seems to be strict,but it's good for me./I'd like a pussycat mother.Because I hate to be pushed hard.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

19.Rita was in shopping mall,looking for a gift for her little daughter.Suddenly she stopped before a store,inside which were all kinds of dolls.
“Why not a lovely doll?Girls like dolls,”she thought as she stepped into the store.
Looking around,she saw a grandma doll-one with gray and a pair of glasses.As she gazed at it,in her mind somehow appeared Linda,her mother.
When Rita was a little girl,she got her first doll form Linda for her birthday.She was very happy.Then the second,the third…,Rita began to feel puzzled,When she asked her mum the reason,the answer was always“A girl can never have enough dolls.”Year after year,Rita grew up and Linda aged,but a doll a year from Linda never arrived late.
“But why always a doll?”This question had been in Rita’s mind until one day her father gave the answer.
Little Linda dreamed to have a doll.Her parents promised one for her fifth birthday.Sadly,they both died in a traffic accident before it arrived.The never-received gift was the most precious*in her eyes.That’s why she thought dolls were the best birthday gifts for Rita.
Her mother’s story being recalled,Rita got an idea…
It was Linda’s sixtieth birthday.The whole family gathered around the sixty-year-old lady when the doorbell rang,Much to Linda’s surprise,a package was delivered*to her,with a card read:
Dear Linda,
I forget to send you the package that you should have received on May 20,1956,your fifth birthday.The gift inside has aged,but I felt that you might still wish to have it.Sorry for the lateness!Love,Angel of Joy
Linda opened the package and saw a lovely grandma doll.She clasped the doll that she had waited so many years to receive,tears coursing down her face.The doll,given by“Angel of Joy”,made her the happiest“child”alive.

33.Who is Linda in the storyB?
A.Rita’s daughter        
B.Rita’s mother
C.The grandma doll      
D.Angel of Joy
34.Why did Linda think that dolls were the best birthday gifts for RitaD?
A.Rita dreamed to have all kinds of lovely dolls.
B.Rita looked liked a doll when she was a little girl.
C.Linda received a lot of lovely dolls form her parents.
D.Linda had never got the dream doll form her parents
35.What does the underlined word clasped probably mean in the passageA?
A.held      
B.threw       
C.made     
D.bought
36.Which can be the best title of the passageD?
A.The Story of an Angel         
B.Linda’s Birthday
C.Linda,the Happiest Child       
D.A Late Birthday Gift.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

9.(A)
I had hidden the long black bag in the garage for the past two days.Tonight,in the dark,I would finally take it away.If everything went OK,it would be done by morning.But I had to be sure no one,not even my wife,saw me.
It was more difficult to get away from the party than I expected.I said that the children were tired and needed to get to bed.It was partly true.But the main reason for leaving was that I wanted to complete my plan.
First I had to get the kids to sleep.That was never easy at any time and tonight it was even more difficult.The eldest one wanted to know why we left the party early.I told him 10:30pm was not early.As usual,I read them a bed time story,but I had to stop myself reading too quickly or  theywould learn my secret.
Silence finally came,and feeling like a thief in the night,I went out of the house and into the garage.Taking one end,I dragged the bag out from its hiding place and took it into the garden.I was worried that my neighbours might see me and call the police.
It was already eleven o'clock.By the light of the moon I started working,trying to make as little noise as possible.And that was not easy with a saw (锯子) and a hammer.
After much effort,my work was finally completed.I looked down at my watch.It was exactly 4:00am.Then I went inside to have a shower and get a few hours of sleep.It wouldn't be long now before the kids would rush into my room and wake me up to tell me about the new tree-house Father Christmas had brought them this year.

46.Why did the man feel nervousD?
A.He left the party too late.
B.He was afraid of the darkness.
C.He didn’t know where the black bag was.
D.He worried that others would discover his secret.
47.The underlined word“they”in Paragraph 3refers toC.
A.thievesB.parentsC.childrenD.neighbours
48.In what order did the man do the followingB?
a.Read the kids a story.
b.Had a shower.
c.Worked in the moonlight.
d.Dragged the bag from the garage.
e.Went to a party.
A.e-d-a-b-cB.e-a-d-c-bC.a-b-e-d-cD.a-e-d-c-b
49.What did the man want to do after finishing his planA?
A.Go to sleep.B.Wake up his children.C.Open the bag.D.Call the police.
50.How would the children feel when they saw the man’s workB?
A.Confused.B.Excited.C.Tired.D.Angry.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Zhang Bin and Zhang Rui are brothers.But their living habits  are different.Now Let's go  to Zhang Bin's room.He cleans his bedroom every day and puts his things away.Look!There is a computer on the desk.There are two balls under the bed.A guitar and a kite are on the wall.Some books are on the shelf.So he must be a careful  boy.Now let's go to Zhang Rui's room.The room isn't clean.Can we see his clothes on the desk?Oh,yes.We can see a football and a knife on the desk,too.Zhang Rui never does any cleaning on weekends.So his room is in a mess.
What do you think of Zhang Bin and Zhang Rui?Zhang Bin is a good boy.Zhang Rui needs to learn from his brother.

根据短文内容,选择正确答案.
51.How often does Zhang Bin clean his bedroom?A
A.Every day.
B.Every week.
C.Twice a week.
D.Every month.
52.There is a guitarB.
A.on the desk  
B.on the wall  
C.on the shelf      
D.under the bed
53.What can we see on Zhang Rui's desk?C
A.His clothes and a computer.
B.A kite,a football and a knife.
C.His clothes,a football and a knife.
D.Some books,a football and a computer.
54.What does"in a mess"mean in Chinese?A
A.杂乱无章          
B.整洁           
C.漂亮           
D.拥挤
55.Which of the following sentences is NOT true?C
A.Zhang Bin and Zhang Rui are brothers.
B.Zhang Rui does not clean his bedroom on weekends.
C.Zhang Rui is a careful boy.
D.Zhang Bin does some cleaning every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Water Park is a good place ______.(  )
A.to have funB.have funC.having funD.to have a fun

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.阅读下面短文,将划线句子翻译成中文或英文
(71)Students these days often have a lot of worries.Sometimes they have problems with their schoolwork,and sometimes with their friends. (72)他们对此能做点什么呢? Some people believe the worst thing is to do nothing.Laura thinks (73)problems and worries are normal in life.She thinks talking to someone helps a lot.Unless we talk to someone,we'll certainly feel worse.
Robert advises students about common problems.He thinks it is best not to run away from our problems. (74)我们应该尽力去解决它们. He thinks the first step is to find someone you trust to talk to.Students often forget that their parents are always there to help them.In English,we say that (75)sharing a problem is like cutting it in half.So you're halfway to solving a problem just by talking to someone about it!
71.近来,学生们经常有许多的担忧(困惑)
72.What can they do with them?/Can they do something with them?
73.问题和担忧在生活中是(很)常见的
74.We should try our best to solve them
75.(与人)分享一个问题就如将问题分成两半(一人分担一份).

查看答案和解析>>

同步练习册答案