精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Rita was in shopping mall,looking for a gift for her little daughter.Suddenly she stopped before a store,inside which were all kinds of dolls.
“Why not a lovely doll?Girls like dolls,”she thought as she stepped into the store.
Looking around,she saw a grandma doll-one with gray and a pair of glasses.As she gazed at it,in her mind somehow appeared Linda,her mother.
When Rita was a little girl,she got her first doll form Linda for her birthday.She was very happy.Then the second,the third…,Rita began to feel puzzled,When she asked her mum the reason,the answer was always“A girl can never have enough dolls.”Year after year,Rita grew up and Linda aged,but a doll a year from Linda never arrived late.
“But why always a doll?”This question had been in Rita’s mind until one day her father gave the answer.
Little Linda dreamed to have a doll.Her parents promised one for her fifth birthday.Sadly,they both died in a traffic accident before it arrived.The never-received gift was the most precious*in her eyes.That’s why she thought dolls were the best birthday gifts for Rita.
Her mother’s story being recalled,Rita got an idea…
It was Linda’s sixtieth birthday.The whole family gathered around the sixty-year-old lady when the doorbell rang,Much to Linda’s surprise,a package was delivered*to her,with a card read:
Dear Linda,
I forget to send you the package that you should have received on May 20,1956,your fifth birthday.The gift inside has aged,but I felt that you might still wish to have it.Sorry for the lateness!Love,Angel of Joy
Linda opened the package and saw a lovely grandma doll.She clasped the doll that she had waited so many years to receive,tears coursing down her face.The doll,given by“Angel of Joy”,made her the happiest“child”alive.

33.Who is Linda in the storyB?
A.Rita’s daughter        
B.Rita’s mother
C.The grandma doll      
D.Angel of Joy
34.Why did Linda think that dolls were the best birthday gifts for RitaD?
A.Rita dreamed to have all kinds of lovely dolls.
B.Rita looked liked a doll when she was a little girl.
C.Linda received a lot of lovely dolls form her parents.
D.Linda had never got the dream doll form her parents
35.What does the underlined word clasped probably mean in the passageA?
A.held      
B.threw       
C.made     
D.bought
36.Which can be the best title of the passageD?
A.The Story of an Angel         
B.Linda’s Birthday
C.Linda,the Happiest Child       
D.A Late Birthday Gift.

分析 丽塔在商场,寻找礼物送给她的小女儿.突然,她停在一家商店前,这里面有各种娃娃.
“为什么不是一个可爱的娃娃?女孩子都喜欢娃娃,”她想着,走进店里.
环顾四周,她看到一个奶奶玩偶,有灰色头发和眼镜.她凝视着它,在她的心中莫名地出现了琳达,她的母亲.
当丽塔是一个小女孩时,她在生日的时候从琳达那里得到了她的第一个玩偶.她很开心.接着第二个,第三个…,丽塔开始感到困惑,当她问她妈妈原因,得到的回答总是“一个女孩永远不会有足够的娃娃.“年复一年,丽塔长大了,琳达老了,但每年琳达娃娃从不迟到.
“但是,为什么总是一个娃娃?”这个问题一直存在在丽塔的脑海里,直到有一天,她的父亲给了答案.
小琳达梦想着有一个娃娃.她父母答应在她的第五个生日送给她一个.不幸的是,在她生日之前她父母在一次交通事故中去世.从未收到的礼物变成她最珍贵的礼物.这就是为什么她认为娃娃是给丽塔最好的生日礼物.
她母亲的故事被唤醒,丽塔有了一个想法…
这是琳达的六十岁生日.当全家人围在六十多岁的老太太旁边时,门铃响了,让琳达惊讶的是,有一个包裹是送给她的,卡片上写着:
亲爱的琳达,
我忘了寄给你本应该在1956年五月二十日收到的包裹.你的第五个生日.礼物已有年头了,但我觉得你可能仍然希望拥有它.对不起,我迟到了!
爱你的,欢乐天使.
琳达打开包裹,看到一个可爱的老奶奶玩偶.她紧握着这个她已经等了这么多年的娃娃,眼泪夺眶而出.这个由欢乐天使送出的娃娃,让她内心最快乐的那个“孩子”活过来.

解答 本文讲述Rita在给自己女儿买礼物的时候想到了自己妈妈小时候的故事,她后来知道她妈妈小时候一直想得到一个娃娃,但始终没有得到.最后在妈妈60岁生日的时候,他买了个娃娃送给她妈妈.
33.答案B 细节理解题 由文中 As she gazed at it,in her mind somehow appeared Linda,her mother 可知她凝视着它,在她的心中莫名地出现了琳达,她的母亲,作者是Rita,故选B
34.答案D 细节理解题 由文中 Little Linda dreamed to have a doll.Her parents promised one for her fifth birthday.Sadly,they both died in a traffic accident before it arrived.The never-received gift was the most precious*in her eyes.That’s why she thought dolls were the best birthday gifts for Rita 可知 小琳达梦想着有一个娃娃.她父母答应在她的第五个生日送给她一个.不幸的是,在她生日之前她父母在一次交通事故中去世.从未收到的礼物变成她最珍贵的礼物.这就是为什么她认为娃娃是给丽塔最好的生日礼物,故选D
35.答案A 词义猜测题 由文中 She clasped the doll that she had waited so many years to receive,tears coursing down her face 可知 她紧握着这个她已经等了这么多年的娃娃,眼泪夺眶而出,可知这里clasped是拿着的意思,故选A
36.答案D 主旨大意题 由文中 She clasped the doll that she had waited so many years to receive 可知她紧握着这个她已经等了这么多年的娃娃,知道本文是在讲述Rita在给自己女儿买礼物的时候想到了自己妈妈小时候的故事,她后来知道她妈妈小时候一直想得到一个娃娃,但始终没有得到.最后在妈妈60岁生日的时候,他买了个娃娃送给她妈妈,故选D

点评 本文是一篇非常好的阅读理解,读后让人受益匪浅.仔细阅读文章深刻的含义,找出问题所在的句子,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Don't come into the lab ________ you are asked to.(  )
A.unlessB.untilC.becauseD.since

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Look!The passenger in front of you  _________ games with his HTC One M8.(  )
A.is playingB.are playingC.were playing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

7."The grass looks greener on the other side of the fence."That's an old   1A     in English.It means other places often look better,more interesting than the place   2C    you live.Some people worry   3B  young Chinese are beginning to feel that way.They see young Chinese ignoring Chinese culture and,instead,4D   Japanese cartoon books,watching Korean soap operas and even celebrating western holidays.
  Foreign books and soap operas are good,5A   Chinese writers and actors are just as good.As for holidays,Christmas is nice,but it can   6D   have the meaning for Chinese that Spring Festival has,and the West has nothing to compare with Mid-autumn Festival.And let's not forget the part of Chinese culture I like best:7C   friendliness.Not all countries are as   8B    as China.
   It's good to enjoy other cultures and to learn   9A   them,but they cannot replace your own culture.It's good to look on the other side of the fence,but   10B   you take a good long look.You will find that the grass isn't always greener on the other side of the fence.
1.A.sayingB.wordsC.voiceD.talk
2.A.whyB.whenC.whereD.how
3.A.ifB.thatC.whatD.whether
4.A.buyB.refusingC.refusedD.buying
5.A.butB.soC.orD.because
6.A.alwaysB.everC.stillD.never
7.A.itB.theyC.itsD.their
8.A.warmerB.warmC.co1dD.colder
9.A.fromB.withC.toD.over
10.A.make upB.make sureC.make up ofD.be sure to.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Alice was now in a long dark room with doors all round the walls,and she could not see the White Rabbit anywhere.
She tried to open the doors,but they were all locked(锁上)."How will I ever get out again?"she thought sadly.Then she saw a little glass table with three legs,and on the top of it was a very small gold key.Alice quickly took the key and tried it in all the doors,but she couldn't open any.
Then she saw another door,a door that was only forty centimetres high.The little gold key unlocked this door easily,but Alice couldn't get through it-she was much too big.So she lay on the floor and looked through the open door,into a beautiful garden with green trees and bright flowers.
"I'd like to be out there-not in this dark room.Why can't I get smaller?"It was already a very strange day,and Alice was beginning to think that anything was possible.
After a while she locked the door again,got up and went back to the glass table.She put the key down and then she saw a little bottle on the table.Round the neck of the bottle was a piece of paper with the words DRINK ME in large letters.
"It can be dangerous to drink out of strange bottles,"she said."What will it do to me?"She drank a little bit very slowly.The taste was very nice and very soon Alice finished the bottle.
"I think I'm getting smaller and smaller every second."And she was."And now,"she said happily,"I can get through the little door into that beautiful garden."
She ran at once to the door.Then she remembered that the little gold key was back on the glass table.She ran back to the table for it,but she was now much too small!The key was high above her,on top of the table.She tried very hard to climb up the table leg,but she couldn't do it.
At last,tired and unhappy,she got angry with herself.Soon she saw a little glass box near her on the floor.She opened it,and found a very small cake with the words EAT ME on it.
Nothing could surprise Alice now.

47.Where did Alice find the little gold key according to the story?D
A.In the garden.             B.On the floor.
C.In the glass box.          D.On the glass table.
48.We can learn that Alice felt a littleC from the underlined sentence.
A.proud        B.angry      C.afraid      D.excited
49.Which is the right order of the events according to the story?A
①Alice saw a little glass box near her on the floor.
②Alice came to a long dark room.
③Alice saw a beautiful garden with green trees and bright flowers.
④Alice drank out of the little bottle and became small.
⑤Alice took the little gold key and opened the small door.
A.②⑤③④①B.②④⑤①③
C.②①⑤④③D.②③④⑤①
50.What do you think Alice will probably do at the end of the story?B
A.Wait for the White Rabbit.              B.Eat the small cake.
C.Climb up the table leg again.           D.Sit on the floor and cry.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.
根据图表内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选择最佳答案.
58.If you work as a driver in the restaurant,you may workB.
A.in the afternoon    B.in the evening
C.every day         D.on weekends
59.Ann wants to buy a house in the south of the city,she will callB.
A.2771255        B.2395078      C.2798432     D.2221223
60.Customers with the Meizhou Daily will get a small present fromD.
A.Puxian Theatre     B.Xinhua Restaurant
C.Meizhou Daily     D.Yonghui Supermarket
61.Lin Ning is a school boy.He would like to go to Rose's concert with his parents.How much will they pay for the ticketsD?
A.¥80.B.¥160.C.¥240.D.¥400.
62.From the messages above,we can learn thatA.
A.the wanted driver needn't pay for his meals
B.the house for sale costs more than l.2million
C.you can go to the new Yonghui Supermarket on July 5th
D.we can enjoy Rose's concert in Puxian Theatre in the evening.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.My most exciting day was in November Youth League(青年团) Party in the park.(A)The Chief Secertary started the party at 11 am.There were many League Members from all over the city-about 20,000 in all.It was very exciting.
(B)_____,we all said our League Promise.Then we walked around the park.After that,we
all formed into(C)big circles dancing.A helicopter(直升飞机)flew over us and took a photograph
from the air.I have a copy of that photograph in my bedroom now.
After that,we (D)had some activities.There were ninety games stalls(摊位)altogether.I helped at a game.In the game,people tried to throw table-tennis balls into glass jars.It was goodfun.
I(E)_____had time to walk around and look at the other games.There were some good shows,too.There was a talent show and a competition for people wearing the national clothes of different countries.At the end,we came together in groups and sang some songs.It was wonderful to (F)看到这么多朋友together,and I really enjoyed that day.

86.将文中划线部分(A)改写为:
The Chief Secretary started the party at 11in themorning.
87.在文中(B)和(E)的空白处分别填入适当的单词:First、also
88.写出文中划线部分(C)和(D)的同义词或近义词:large、held
89.将文中划线部分(F)译成英语:see so many friends
90.从文中找出能说明本文主旨大意的短语:exciting day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Which of the following signs can be seen on the door of a shopping mall?(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.In the last ten months,September Miracle (奇迹) ______in CCTV for more than five times and is popular all over the country.(  )
A.has played the pianoB.has given out their song disks
C.has written songsD.has performed.

查看答案和解析>>

同步练习册答案