精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.My life has changed since I took part in a self-help seminar(培训会).
One Friday morning my parents drove me to a three-day self-help seminar for teens called the Landmark Forum.After we arrived,my parents left me there.
During the first course,the leader of the Landmark Forum asked us,"What's your racket?"He explained that everyone had a"racket"-a bad way of behaving.He said that you couldn't be happy until you gave up your"racket".My""racket"was lying.I lied about a lot of things to make myself happy.I was always lying to others.I felt happy when people told me I was a good liar(说谎者).However,I felt sad that day when I heard a girl say that she hated liars.
When the first day ended,I was actually looking forward to the next day's courses because I had made some new friends.
On Saturday,many teenagers started to change.One of my new friends returned the toy bear he had stolen the day before to its owner.He told me that he had never felt so good and relaxed before,and he suggested that I try giving up my"racket'.
When I got home from the Landmark Forum,I tried to stop lying and started to take part in ball games and other activities at school.Now I don't hate life any longer.I love it!I never knew I could be so happy.That seminar actually changed my life.

36.The Landmark Forum lasted forB days.
A.two          
B.three          
C.four         
D.five
37.What was the writer's"racket"?A
A.He lied to others.
B.He laughed at others.
C.He stole things.
D.He played jokes on others.
38.Why did one of the writer's friends feel good on Saturday?D
A.Because he stole a toy bear.
B.Because he bought a new toy bear.
C.Because he won a toy bear in a game.
D.Because he gave a toy bear back to its owner.
39.What's the main idea of the last paragraph(段)?B
A.Ball games are good for teens.
B.Giving up bad behavior made the writer happy.
C.Teens should take part in self-help seminars.
D.School activities have changed the writer's life.

分析 我的生活已经改变了自从我参加了一个自助研讨会.一个周五的上午,我的父母开车送我去一个为期三天的自助研讨会称为里程碑式的论坛.当我们到达时,我的父母离开了我.在第一次课程,具有里程碑意义的论坛领袖问我们,"你的racket是什么?"他解释说,每个人都有一个"racket"--一个坏的行为.他说,你无法快乐,直到你放弃了你的"racket".我的"racket"是撒谎.我说谎很来让自己快乐.我总是成功地欺骗别人.我感到快乐当人们告诉我我是一个非常好的骗子.然而,我感到难过,当我听到一个女孩说,她讨厌说谎的那一天.第一天结束时,我其实是期待第二天的课程,因为我交了一些新朋友.星期六,许多青少年开始改变.我的一个新朋友归还了他偷了前一天偷到的玩具熊.他告诉我他从未感到如此轻松,他建议我尝试放弃我的"racket".当我从论坛回到家,我试图停止说谎和在学校开始参加球类运动和其他活动.现在不再讨厌生活了.我爱它!我从不知道我可以这么快乐.这研讨会真的改变了我的生活方式.

解答 36.B细节理解题.根据短文第二段中 One Friday morning my parents drove me to a three-day self-help seminar 可以确定交流会共有三天,故选B.
37.A细节理解题.根据My""racket"was lying可知作者的球拍是说谎,故选A.
38.D细节理解题.根据One of my new friends returned the toy bear he had stolen the day before to its owner.He told me that he had never felt so good and relaxed before可知我的一个新朋友归还了他偷了前一天偷到的玩具熊.所以他从未感到如此轻松,故选D.
39.B 段落大意题.根据最后一段内容可知作者改掉了说谎的毛病,感到很快乐,故选B.

点评 本文是一篇记叙文文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.假如你们学校正在开展自主性学习(提示:请你根据下表提供的信息,写一篇短文,让更多的学生了解你校开   展研究性学习的一些情况.)
要求:1.短文应包括表格提示的所有内容,可适当发挥;
2.词数:70--100左右.开头已给出,但不计入总词数.
过去现在
课堂老师讲解知识点,学生听讲,记笔记,没有足够的时间独立思考问题.老师提出问题,学生相互讨论,并学会与他人合作,从而找出解决问题的方法.
课后做大量的作业.丰富多彩的课外活动,如:读自己喜欢的书,去图书馆或上网查资料等.
个人
感受
Great changes have taken place in our studiesIn the past,teachers kept on explaining the language points in class.We students just listened and took some notes.So we didn't have enough time to think about problems by ourselves/independently.We had to do much homework after class.But now teachers show the problems to us first,then we discuss them for a while in pairs or groups.We try to find out the ways of solving problems,through which we've learnt how to work/study/cooperate with others.After class,we can have different activities.For example,we can read books we like,go to the library or surf the Internet for useful information and so on.
In a word,now we are the owners of our study and we're happy..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

10.请描述近几年你的家乡的发展变化情况,灵活运用一般过去时,现在完成时及其他时态,文体不限,要求80个单词左右.
提示:进步,发展,高楼更多,路更宽,人更多,新开发的区域(new-developed area),新建地铁(subway)等.
My home town is a beautiful place.It stands beside a wide river and is rich in fish and rice.But in the old days it was a poor and backward little town.Many people had no work.They lived a hard life.(陈述以前的情况,和后面的变化成对比)
My hometown was liberated.Since then great changes have taken place there.The streets have been widened.Factories,schools,hospitals,cinemas and theatres have sprung up one after another.The life of the people is greatly improved.(用事实说明变化)
  I love my hometown.All the more I love its people.【高分句型一】They are working hard so as to make it still richer and more beautiful.【高分句型二】.People can take a bus or a taxi to everywhere.But the air is not as fresh as before.People aware of protecting the environment is very important.(倡导人们要保护环境).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.      A 90-year-old tortoise (乌龟) is going twice its usual speed after being equipped (装备) with a set of wheels.The animal,called Mrs T,was facing a terrible future after losing her two front legs in a mouse attack while she was sleeping in winter,but her owners glued the wheels onto her shell (外壳).
"She's going double the speed she used to,"said the owner Jude Ryder,"She uses her back legs to push herself along and seems quite happy."The 58-year-old owner was surprised when she went to check on her loved pet last month and found her front legs had been eaten in the mouse attack.The local animal doctor tried his best to save Mrs T.But he was afraid that the tortoise would not survive without being mobile.After paying£1,000for the treatment,Mrs Ryder turned to her son Dale for help.Dale designed the front wheels and used resin (树脂) to add them to the front of the shell.Mrs Ryder said:"She liked them immediately,but she must learn how to turn and stop.She can get a good speed up,much faster than before.Mrs T is still quite young for a tortoise.She could go on for another 50years.All she needs is a new set of tyres (轮胎) sometimes."
   When Mrs T was sixty years old,she was bought as a pet for Dale,an 8-year-old boy.It liked running happily in Mrs Ryder's garden in spring and summer.When winter came,Mrs T slept in the garden shelter.A mouse got in last month and chewed (咬) off both her front legs.Mrs Ryder said:"We were afraid she would be sure to die,but her new set of wheels have saved her life.She can run in the garden again and we can always find her because she leaves very strange footprints behind wherever she goes."
   Mice attacking tortoises is not uncommon around us-in 2013Britain's oldest tortoise died after a mouse attack.The tortoise called Thomas was 130when he was bitten at his home in Guernsey.He spent five days on strong antibiotics (抗生素),but the wound became so infected (被感染的) that his owner had no choice but to have him put to sleep.

37.After being equipped with a set of wheels,Mrs T can move by usingA.
A.her back legs to push herself
B.her front legs to pull herself
C.her back wheels to pull herself 
D.her front wheels to push herself
38.According to the passage,Mrs Ryder's son is aboutC.
A.8years old   
B.28years old    
C.38years old   
D.58years old
39.Which of the following shows the right order of the story?D
a. A mouse chewed off Mrs T's two front legs.
b.Mrs T's owners glued the wheels onto her shell.
c.Mrs T learned how to turn and stop with equipped wheels.
d.The local animal doctor tried his best to treat Mrs T.
e.Mrs T was bought as a pet for Dale when she was sixty.
A.e-a-b-c-d
B.a-b-c-d-e
C.a-e-b-c-d
D.e-a-d-b-c
40.What can we learn from the passage?D
A.Mrs Ryder is able to move much faster than before.
B.Tortoises attacking mice is not uncommon around us.
C.The animal doctor added the front wheels to the shell.
D.Mrs T can go faster after being equipped with wheels.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Even kids know that we should wait f or the traffic light to turn green before crossing a road,but not everybody follows this basic rule.
"Chinese style road crossing"has become a hot expression recently.Chinese people"cross roads without thinking about traffic lights,so long as they are part of a cro wd",said a post on Sina Weibo.
    A CCTV news program showed that in only an hour,more than 600 people ran red lights when crossing a road in Shijiazhuang,Hebei.
Many people say that they jaywalk (乱穿马路) because the red light lasts too long.Such an opinion is supported by a research team at Tongji University.
    The team did research on people's waiting times at different road crossings from 2008 to 2010.They found that Chinese people would wait for 70 to 90 seconds before they lost their patience.
"People are likely to run the red lightwhen the waiting time is longer than they can bear (忍受),"said Ni Ying,a member of the research team.
     However,a survey on Sina Weibo shows that nearly half of respondents (调查对象) believe that people jaywalk mainly because they disregard (忽视) rules.
"I always obey(遵守) traffic rules.Time is important but safety should come first,"wrote"Qixiaoe"on Weibo.
     Many countries give out punishments to jaywalkers.In Singapore,the maximum can be three months in prison.Some Chinese cities have started taking some actions,too.For example,the first three people in a jaywalking group will be fined (罚款) 50 yuan in Shijiazhuang.
     But calling on people to respect rules is more important."To completely solve the problem,everyone should realize the importance of obeying the traffic rules,"Wang Jianping,a professor at Sichuan University,said to Huaxi Metropolis Daily.

91.What does the phrase"the team"in Paragraph 5 refer to(指的是)?B
A.A CCTV news program.
B.A research group at Tong ji University
C.A post on Sina Weibo.
D.Huaxi Metropolis Daily.
92.How long will Chinese people wait for to cross the road before they lose patience?C
A.Less than one minute.
B.About five minutes.
C.Less than one and a half minutes.
D.More than ten minutes.
93.In the sentence"People are likely to run the red light",we can useAto take  the place of"be likely to".
A.may                         
B.love to            
C.be able to                
D.be going to
94.Why do people jaywalk according to the survey on Sina Weibo?C
A.Because there are too many people on the road.
B.Because the red light lasts too long.
C.Because people don't pay much attention to rules.
D.Because people have less patience.
95.Wang Jianping suggests that we shouldDto solve the problem of jaywalking.
A.punish the jaywalkers                             
B.disregard the traffic rules
C.reduce the time of red lights                           
D.call on people to obey the traffic rules.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.On March8 2014.A fright from Malaysia to Beijing went missing.All 239 people on the plane,including 154Chinese
51.Bpeople on the plane died in the accident.
A.154
B.239
C.393.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Noah Webster was born on October 16,1758,in the West Division of Hartford,where his father farmed and worked as a weaver.His mother was a housewife.
Few people went to college at that time,but Noah loved so much to learn that his parents let him go to Yale,Connecticut's only college.Noah graduated in 1778.He desired (渴望) to study law,but his parents didn't have more money to send him to school.So,in order to make a living,Noah taught in Glastonbury,Hartford and West Harford.Later he studied law.
Noah did not like American schools.Sometimes 70children of all ages were crammed (挤满) into one room schoolhouses with poor books and untrained teachers.Their books came from England.Noah thought that Americans should learn from American books so in 1783.Noah wrote his own textbook A Grammatical Institute of the English Language.Mot people called it the"Blue Backed Speller"because of its blue cover.
For 100years,Noah's book taught children how to read,spell,and pronounce words.It was the most popular American book of its time.Ben Franklin used Noah's book to teach his granddaughter to read.
When Noah was 43,he started writing the first American dictionary.He did that because Americans in different parts of the country spelled,pronounced and used words differently.He thought that all Americans should speak in the same way.He also thought that Americans should not speak and spell just like the English.Noah used American spellings like color instead of the English color and music instead of musick.He also added American words that weren't in English dictionaries like skunk and souash.He spent over 27years writing his dictionary.When Noah accomplished (完成) his dictionary in 1828,at the age of 70,the first American dictionary came out.It had 70.000words in it.
Noah did many things in his life.He worked for copyright laws,wrote textbooks,Americanized the English language,and edited magazines.When Noah Webster died in 1843,he was considered an American hero.
Noah Webster and the (86)first American Dictionary
Name:Noah Webster
Date of birth:October 16,1758
Major events:
◆1778:After graduating,Noah had to work as a (87)teacher  because his parents couldn't (88)affordhis further education.
◆1783:Crowded schoolhouses with poor English books and untrained teachers didn't (89)satisfyNoah.He wrote the textbook of his own.The textbook was so (90)popularat the time even Ben Franklin used it to teach his granddaughter to read.
◆1801:Noah started writing the first American dictionary because he realized it was (91)necessaryfor all Americans to speak in the same way.Also,he thought all Americans should speak and spell in their (92)ownway.
◆1828:The first American dictionary wasn't (93)accomplished/finisheduntil Noah was 70years old.It (94)tookhim over 27years to write it.
◆1843:Because of his contribution to  America,Noah was considered an American(95)herowhen he died.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.爸爸在看一场电视上的足球赛.
The father is (93)watchinga soccer game(94)onTV.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.The elephants'ears are like ______.(  )
A.bambooB.fansC.bridgesD.forks

查看答案和解析>>

同步练习册答案