精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Barefoot Water-skiing
by Dan Thomans
Have you ever been barefoot(赤脚的) water-skiing?It's just like nomal water-skiing.being pulled along behind a boat at 40mph-but without any skis(滑撬)!It sounds scary but it's amazing!My cousin used to take me water-shiing,and that's where I first learnt to stand up and balance.But I moved on to barefoot water-skiing when I did it for a laugh with some friends.And I loved it!
Barefoot water-skiing is one of the most popular water sports there is-to watch,anyway!When someone jumps really high and then lands,it's wonderful.And you didn't need expensive things like boards,although a wetsuit(泳衣)is a good idea.But catching your toes on things in the lake can hurt.I gusess you can't help getting water up your nose when you start learning,too,as you have to lie almost flat in the water before you pull yourself up-but it's OK.
Now I'm experienced,I've leaent not to attempt(尝试)new moves in rough water as it never goes well.Inside,I make sure I limit myself to skiing directly behind the boat,where the water's calmer.I ask the boat drivers to warn me about big waves coming,although they can't always see them.
Finding time to practice regularly is hard as I'm still at school-but I'm not going to get any prizes.If I want to learn a new move,I need to repeat it over and over,and that's not easy in winter when it's cold.Lots of skiers say they'll continue during cold weather,but not many do.
So I'm often the only one out on the lake!

30.What is Dan trying to do in this text about barefoot water-shiing?D
A.To explain why he's decided to become a chamion.
B.To describe what he does get better at his sport.
C.To suggest the best ways ti begin learning his sport.
D.To tell people that his sport is both safe and easy.
31.Dan started barefoot water-skiing whenC.
A.he realized how easy it was to do
B.he tried it out just for fun
C.he was taught how to do it by his cousin
D.he wan asked by friends to have a try
32.What does Dan think are the disadvantages of barefoot water-skiing?A
A.If your feel hit something in the water,it's painful.
B.Although not much equipment is needed,it isn't cheap.
C.If you start in the wrong position,you breathe in water.
D.Although you jump higher without skis,it's harder to land.
33.What might Dan write to a friend about his barefoot water-skiing?D
A.I avoid going out when the weather gets a bit colder.
B.It's a fantastic water sport to watch but many people don't enjoy going to see it.
C.The boat travels along in the water at quite a speed,and it's very exciting!
D.If I have more time to practice,I'm hopeing to get a prize.

分析 文章讲述了我练习赤脚划水的过程,一次和堂兄划水时,无意中发现赤脚划水很有意思,于是开始了练习.现在我一有时间就练习,积累了不少的经验.

解答 答案:
30.D 推理判断题.文章第一段It's just like nomal water-skiing.being pulled along behind a boat at 40mph-but without any skis(滑撬)!It sounds scary but it's amazing!它就像正常的滑水,被拉在一个40英里每小时的船后面但没有任何滑撬!这听起来可怕,但它是令人惊异的及第二段And you didn't need expensive things like boards赤脚划水不需要滑板这样贵的东西,以及But I moved on to barefoot water-skiing when I did it for a laugh with some friends我和朋友开玩笑练习赤脚划水,但真的做到了,综合以上分析说明这种滑水很安全并很容易学会.故选D.
31.C 细节理解题.文章第一段说My cousin used to take me water-skiing,and that's where I first learnt to stand up and balance.可知是通过我的表哥教我如何去滑水开始这项运动的.故选C.
32.A 细节理解题.文章第二段说But catching your toes on things in the lake can hurt如果脚趾碰到东西会受伤的.故选A.
33.D 推理判断题.文章最后说Finding time to practice regularly is hard as I'm still at school因为还在上学,还没法定期训练,暗含如果有足够的时间训练,说不定我还可以得奖呢.故选D.

点评 阅读理解是考查语篇理解能力.常考的题型有:推理判断题;主旨大意题;细节理解题;猜测词意题.解题时,在读懂文章的基础上,还要特别注意掌握题型的特征,尤其是细节题和推断题不可混淆:细节题是文章信息的再现;推断题是文章信息的提取.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.soft,smoothThe T-shirt is soft and smooth..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.I've written a letter to the youth worker,but he has made noreply (answer) yet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.
Ocean Museum
9:00-17:00Thurs.to Sun.
132College Street
Price:50yuan
Tel:543-9871
Show you a full picture of sea lives!
    Health Centre
9:00-17:00
16Yongle Street
Tel:380-1451
Free exams for those over 70
Give you good advice to keep
healthy!
Jundu Tourist Villa
Jundu Tourist Villa is situated at the Ming Tombs,Changping District,Beijing.
Price:480yuan per night or more
        Red Wall Hotel
Red Wall Hotel,enjoying the favorable geographic position,is close to many famous scenic spots in Beijing
Surrounding:Beihai Park,Wangfujing Street
Price:32to 75per night
47.You can visit Ocean Museum onD
A.Monday      
B.Tuesday    
C.Wednesday
D.Saturday
48.One can get free exams in Health Centre if he isA.
A.73           
B.67            
C.35
D.27
49.How long does Health Centre last every day?C
A.5hours       
B.6hours
C.8hours        
D.10hours
50.If you want to live in Jundu Tourist Villa,you should payD per night at least.
A.nothing        
B.5 0yuan      
C.75
D.480yuan.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Tom's father was so angry that he punished him for hiscarelessness (careless).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.一Which of the following isn't anatural disaster,a flood,a snowstorm or losing the football final?
一Losing the football final.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Many countries thinkhighly(high) of China's high-speed railway technologies.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.I had never noticed her.She was not the kind of girl who could draw attention.She  was not tall(1)Dlooked ordinary.In class,she liked sitting at the back,reading or writing notes.One day I asked her(2)Caloud the text.When I heard her standard (标准)American English,I looked at her with new eyes.And I remembered her  name-Kelly.Later on,the National College Speech Competition would be held.One student in our school(3)Cto attend.I thought it over and filled in her name.Kelly practised(4)Afor the competition.However,I was a little worried (5)B   she was always too quiet.Could she really(6)C well in the competition?
(7)D the night of the competition,I sat in the front row of the hall very early.I  told her to take it easy.Her face turned red and she said nothing.(8)D   seemed that she was really nervous.I felt upset,but I just patted her on(9)D    shoulder and let her go to draw lots (抽签).As a result,she drew No.9while No.8was a boy who was very good at giving speeches.
Sure enough,No.8was very(10)B.The whole audience made a warm applause.
While they(11)D about his speech with excitement,Kelly appeared on the stage.I with no courage to look at her.It was her(12)C time to go up the stage,so I couldn't be angry with her for any small mistakes.But at that moment,I found  (13)B I was so afraid of her failure(失败).
The strong spotlight and large hall made(14)B so small that nobody seemed to notice she had been on the stage.I felt hopeless.
But the moment that surprised me came.I clearly heard a voice,a very loud voice,"Now,please focus on me."
Three times in all,louder and louder.
The whole audience fell silent.
I could hardly believe that loud voice came from the girl,who was usually soft-voiced and didn't catch attention at all.She gave a perfect speech.
I think I will never forget this touching lesson(15)A my student taught me-never underestimate(低估)the power of the silent people.
1.A.orB.butC.as wellD.and
2.A.readB.readingC.to readD.to reading
3.A.allowB.allowedC.was alloweD.allows
4.A.hardB.hardlyC.harderD.hardest
5.A.thoughB.becauseC.whenD.if
6.A.didB.be doneC.doD.doing
7.A.InB.AtC.ByD.on
8.A.ThatB.ThisC.It'sD.It
9.A.anB.aC.不填D.the
10.A.successB.successfulC.succeedD.successfully
11.A.talkedB.would talkC.as wellD.were talking
12.A.oneB.the oneC.firstD.the first
13.A.whenB.thatC.whyD.what
14.A.sheB.herC.herselfD.hers
15.A.whichB.whoseC.whatD.who.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Thewaitress served us so wonderfully that we thanked her again and again.(wait)

查看答案和解析>>

同步练习册答案