精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Kids love playing sports.But boys and girls like different sports.For boys,football,baseball and basketball are their favorites.They think football and basketball are very exciting and interesting,so boys often play football or basketball after school.Peter says,"Football is very interesting.The football players are often handsome."But girls have different opinions.They think tennis and ping-pong are more interesting.Lily says,"I like tennis,because many tennis players are beautiful girls.They have good figures.I hope to have a good figure,too."
51.What sports do boys like?D
A.Football.
B.Basketball.
C.Baseball.
D.All above.
52.Do girls agree with boys about sports?B
A.Yes,they do.
B.No,they don′t.
C.We don′t know.
D.Peter agrees with Lily
53.How does Peter think of football players?D
A.Cool           
B.Interesting        
C.Exciting        
D.Handsome
54.What does the underlined word"figures"mean?B
A.声音      
B.身材    
C.头发     
D.健康
55.Why do kids love playing sports?B
A.Because sports are exciting.
B.Because sports are interesting
C.Because many tennis players are beautiful girls.
D.because the football players are often handsome.

分析 本篇文章介绍的是不同的孩子们喜欢不同的运动项目.男孩们和女孩子们对待运动的观点也是有所不同的.

解答 答案:51.D 细节理解题.根据第一行句子For boys,football,baseball and basketball are their favorites.对于男孩来说,足球、棒球和篮球是他们的最爱.可知足球,棒球和篮球是男孩们最喜爱的运动.故选D.
52.B 细节理解题.根据第二行句子But girls have different opinions.但是女孩有不同的观点.可知女孩们跟男孩们对于运动有不同的观点.故选B.
53.D 细节理解题.根据第二行句子Peter says,"Football is very interesting.The football players are often handsome."Peter认为足球运动员是非常有趣,英俊,潇洒的.可知Peter认为足球运动员是非常英俊,潇洒的.故选D.
54.B 细节理解题.根据第三行句子Lily says,"I like tennis,because many tennis players are beautiful girls.They have good figures.I hope to have a good figure,too."莉莉说,"我喜欢网球,因为许多网球选手都是漂亮的女孩.她们有很好的…,我也希望有个好…可知她们有很好的身材.故选B.
55.B 细节理解题.根据第一行句子Kids love playing sports.But boys and girls like different sports.For boys,football,baseball and basketball are their favorites.They think football and basketball are very exciting and interesting,so boys often play football or basketball after school.孩子们喜欢运动,但是男孩和女孩喜欢不同的体育运动.对于男孩,足球,棒球和篮球是他们的最爱.他们认为足球和篮球是非常令人兴奋和有趣的,所以男孩放学后经常踢足球或者打篮球.Peter says,"Football is very interesting.The football players are often handsome."彼得说:"足球是非常有趣的.足球运动员往往很英俊."But girls have different opinions.They think tennis and ping-pong are more interesting.但是女孩有不同的意见.认为网球和乒乓球更有趣.可知孩子们喜欢运动,因为他们认为运动时非常有趣的.而A选项是男孩们认为足球和篮球是非常令人兴奋和有趣的.故选B.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.I can't finish so many tasks in just two hours.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

4.A:Hello,Sally!Congratulations to you on winning the firsr prize in the speech contest!
B:(71)F
A:I'm a reporter from School Daily.Could you answer some questions?
B:(72)B
A:I heard you used to be shy when you talked to  others.(73)J
B:Yeah,I used to be shy.And my mother was really worried about it.She told me I must have confidence in everything.She encouraged me to do that,
A:(74)G
B:I practiced the speech every day.In order to make it good,I practiced it hundreds of times.
A:(75)C
B:I got excited and couldn't help crying when I won the prize,
but at first I could hardly believe I was winner.
A:(76)I
B:Yes,it changed me a lot.And it made me feel confident.(77)E
A:Thanks for answering my questions.
B:(78)A

A.You're welcome.
B.Yes,I'd love to.
C.How did you feel when you won the first prize?
D.Thank you all the same.
E.I'm very thankful to all the people who helped me.
F.Thank you very much.
G.How could you do such a job?
H.Has it changed you?
I.Did it change you?
J.Why did you take part in the speech contest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

1.B:I am Mrs.Liu.(51)C
A:I remember you said you liked English.(52)F
B:I can't get the pronunciation right
A:Well,(53)B Why don't you listen to English songs on the radio and repeat the difficult 
words?
B:That's a good idea.But what about all the new words?(54)I
A:You can always write the new words in your notebook and review them from time to time.(55)H
B:That might really help!Thanks.
A:Can you understand when people talk to you?
B:Well,not always.(56)E
A:Why don't you join an English language club to practice speaking English?(57)J
B:Maybe I'll go.The only other problem is that I don't get much writing practice.
A:(58)G
B:That sounds like a funny way to practice writing.Thanks,Mrs.Liu.
A.I really appreciate your help.
B.I think listening can help.
C.I'm having trouble learning English.
D.What's your favorite subject?
E.Sometimes I just don't understand what people are saying.
F.What's the problem?
G.Maybe you should find a pen pal (笔友).
H.You can even review them on the subway on your way to 
school.
I.I forget a lot of the new words.
J.The English club meets after school on Tuesday and Thursday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Green is an important color in nature.It is the color of grass and the leaves on trees.It is also the color of most growing plants.
Sometimes,the word"green"means young,fresh and growing.For example,a greenhorn is someone who has no experience.In the 15th century,a greenhorn was a young cow or an ox whose horns(角)had not yet developed.A century later,a greenhorn was a soldier who had no experience in war.By the 18th century,a greenhorn had the meaning it has today-a person who is new in a job.
Someone who is good at growing plants is said to have a green thumb(大拇指).The expression comes from the early 20th century.A person with a green thumb can make plants grow quickly and well.The Green Revolution(绿色革命)is the name given some years ago to the development of new kinds of rice and other grains.It was the result of hard work by agricultural scientists who had green thumbs.
Green is also the color used to describe the powerful feeling.Jealousy(嫉妒).The green-eyed monster is not a dangerous animal from outer space.It is an expression used about 400years ago by the British writer William Shakespeare in his play"Othello".It describes the unpleasant feeling when someone has something he wants.
In most places in the world,a green light is a signal(信号)to move ahead.In everyday speech,a green light means approval(赞成)to continue with a project.
51.A new solider was called a greenhorn in theB century.
A.15th  
B.16th  
C.18th  
D.20th
52.A person with a green thumbA.
A.is good at growing plants   
B.really has a green thumb
C.has no experience in war  
D.is new in a job
53.A man may meet the green eyed monster ifD.
A.he sees a dangerous animal  
B.he can't get something
C.he reads a sad play  
D.his friend gets a prize that he wants
54.This passage doesn't mention the history of the expression"D".
A.a green   
B.a greenhorn 
C.the green eyed monster   
D.a green light
55.Which would be the best title of the passage?D
A.Green,the color of grass and trees  
B.The stories about the color"green"
C.Green,a sign of approval  
D.Different meanings of"green"

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Why was Yu Gong trying to move the mountains?
-Because it was    for his family to get to the other side of the mountains.(  )
A.difficultyB.difficultiesC.difficultD.more difficult

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.I told him the news ______ he came back yesterday.(  )
A.untilB.as soon as.C.unlessD.because

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-What time does Lucy go to bed every morning?--_______.(  )
A.forty five to eightB.half to ten
C.ten thirtyD.thirty to ten

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Most of us want to beengineers(工程师) when we grow up in the future.

查看答案和解析>>

同步练习册答案