精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Green is an important color in nature.It is the color of grass and the leaves on trees.It is also the color of most growing plants.
Sometimes,the word"green"means young,fresh and growing.For example,a greenhorn is someone who has no experience.In the 15th century,a greenhorn was a young cow or an ox whose horns(角)had not yet developed.A century later,a greenhorn was a soldier who had no experience in war.By the 18th century,a greenhorn had the meaning it has today-a person who is new in a job.
Someone who is good at growing plants is said to have a green thumb(大拇指).The expression comes from the early 20th century.A person with a green thumb can make plants grow quickly and well.The Green Revolution(绿色革命)is the name given some years ago to the development of new kinds of rice and other grains.It was the result of hard work by agricultural scientists who had green thumbs.
Green is also the color used to describe the powerful feeling.Jealousy(嫉妒).The green-eyed monster is not a dangerous animal from outer space.It is an expression used about 400years ago by the British writer William Shakespeare in his play"Othello".It describes the unpleasant feeling when someone has something he wants.
In most places in the world,a green light is a signal(信号)to move ahead.In everyday speech,a green light means approval(赞成)to continue with a project.
51.A new solider was called a greenhorn in theB century.
A.15th  
B.16th  
C.18th  
D.20th
52.A person with a green thumbA.
A.is good at growing plants   
B.really has a green thumb
C.has no experience in war  
D.is new in a job
53.A man may meet the green eyed monster ifD.
A.he sees a dangerous animal  
B.he can't get something
C.he reads a sad play  
D.his friend gets a prize that he wants
54.This passage doesn't mention the history of the expression"D".
A.a green   
B.a greenhorn 
C.the green eyed monster   
D.a green light
55.Which would be the best title of the passage?D
A.Green,the color of grass and trees  
B.The stories about the color"green"
C.Green,a sign of approval  
D.Different meanings of"green"

分析 文章大意:主要讲了绿色是自然界中一种重要的颜色.它是树叶和青草的颜色.这也是大多数生长中的植物的颜色.有时,绿色意思是年轻的,新鲜和成长.在世界上大部分地方,绿灯是前进的信号.

解答 51-55:BADDD
51题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第二段In the 15th century,a greenhorn was a young cow or an ox whose horns(角)had not yet developed.A century later,a greenhorn was a soldier who had no experience in war.可知前面说15世纪,后面说一个世纪后,所以应该是16世纪,故答案B
52题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第三段Someone who is good at growing plants is said to have a green thumb(大拇指).可知擅长让植物长势良好的人据说有绿色拇指,故答案A
53题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第四段It describes the unpleasant feeling when someone has something he wants.可知 它描述了一个人当别人有他想要的东西时不愉快的感觉,所以D选项他的朋友得到了他想要的奖金,故答案D
54题答案:D 考查细节理解题,从文中第二段对a greenhorn 的用法从15世纪一直讲到了现在,即指明了发展史;文中第三段介绍的是green thumb的来历及发展,文中第四段讲述的是The green-eyed monster 的来历都已在文章中指明了,唯独没有a green light没有阐明来源,故答案D
55题答案:D 考查主旨题,根据文中的第二段Sometimes,the word"green"means young,fresh and growing.For example,a greenhorn is someone who has no experience.可知主要描述的是绿色的不同意义,故答案D

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.(  )
A.bedsB.ridesC.catsD.reads

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

19.句型转换按括号内的要求转换下列句型,每空填一词
Peter often helps old people as a volunteer on weekends.(改为一般疑问句)
DoesPeter oftenhelpold people as a volunteer on weekends?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.My _______ sister is 2years _______than me.(  )
A.elder; olderB.elder; elderC.older; olderD.older; elder

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.
 something   when   gift   understand    write     lucky   easy   like   difference    secret
If your birthday is coming,what presents will your parents buy for you?It's not(71)easy for Chinese parents to choose a birthday present for their children.Many American parents also have the same problem.But(72)luckily they have got American Girl-an American company.It is famous for its beautiful dolls.Though there are many famous dolls in the world,American Girl dolls are becoming one of the most popular birthday(73)giftsfor girls.
What makes American Girl dolls so popular among girls?The(74)secretis in her matching hair,skin,eye color clothing and so on.That is to say there are(75)differentkinds of dolls for buyers to choose and the dolls look(76)like their owners.The company hopes their dolls can make girls(77)understandthat it is OK to be different from others.
The company gives each American Girl doll her own name and special background.They also invite writers to(78)writebooks about her.The stories in the books are mainly about different periods of American history.So(79)whenthe girls are playing with their dolls,they can get a lot of fun and they can learn(80)somethingabout history,too.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Kids love playing sports.But boys and girls like different sports.For boys,football,baseball and basketball are their favorites.They think football and basketball are very exciting and interesting,so boys often play football or basketball after school.Peter says,"Football is very interesting.The football players are often handsome."But girls have different opinions.They think tennis and ping-pong are more interesting.Lily says,"I like tennis,because many tennis players are beautiful girls.They have good figures.I hope to have a good figure,too."
51.What sports do boys like?D
A.Football.
B.Basketball.
C.Baseball.
D.All above.
52.Do girls agree with boys about sports?B
A.Yes,they do.
B.No,they don′t.
C.We don′t know.
D.Peter agrees with Lily
53.How does Peter think of football players?D
A.Cool           
B.Interesting        
C.Exciting        
D.Handsome
54.What does the underlined word"figures"mean?B
A.声音      
B.身材    
C.头发     
D.健康
55.Why do kids love playing sports?B
A.Because sports are exciting.
B.Because sports are interesting
C.Because many tennis players are beautiful girls.
D.because the football players are often handsome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Thank you very much for helping me ______ the rubbish.(  )
A.take outB.bring inC.get toD.make up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Can you______ Chinese,Bill?--No.It's not easy for me.(  )
A.sayB.tellC.talkD.speak

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Every year,_______ migrant workers(农民工) come to our town to find jobs.(  )
A.two thousandsB.two thousands of
C.thousand ofD.thousands of

查看答案和解析>>

同步练习册答案