精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.We all know that Taiwan is considered as the Treasure Island(宝岛) of China.The scenery there is very beautiful.Recently we have been connected closely each other.
Several months ago,a group of 19Taiwanese children flew to Chengdu in order to begin a tour to study pandas.The middle school children were from Chiayi County in southwest Taiwan and were chosen because of their excellent performance at school.
During the visit,the children saw pandas up close.They were very excited to see so many pandas at the same time.The children also traveled to the Mount E'mei scenic area and me local schoolchildren.
At last,they said,"The pandas are very cute,and they are all happy,"They also said the children in Chengdu are very friendly to them,and they all like there.They hoped to visit Sichuan again.

根据短文内容,选择最佳答案.(共5小题,每小题2分,满分10分)
56.Taiwan is considered as aB island.
A.valuable          B.rich             C.beautiful       D.all above
57.Why did the group of 19Taiwanese children come to Chengdu?C
A.Because they came to study here.
B.Because they had never been here.
C.Because they flew here for a tour to study pandas.
D.Because they were form Chiayi County in southwest Taiwan.
58.The children had a good chance to visit Chengdu becauseB.
A.they were interested in it               B.they did well at school
C.they were performing different roles     D.they were not from the same county\
59.When they visited pandas,the children were quite excitedA.
A.to see so many pandas at a time         B.to climb the Mount E'mei
C.to see pandas                        D.to find pandas very cute
60.This passage mainly expresses thatB.
A.the middle school students in Taiwan must learn about pandas
B.there is a good relationship between the two places
C.the children in Chengdu are very friendly
D.the students in Taiwan are excellent.

分析 这篇短文主要讲述了中国的台湾是中国的宝岛,中国大陆的学生们和台湾的学生们一起在中国参观了大熊猫.而且台湾的孩子们认为中国的孩子们非常的友好.

解答 56  B 细节理解题.由文章第一段We all know that Taiwan is considered as Treasure Island(宝岛)0f China.可知台湾被誉为中国的宝岛.故选B.
57 C 细节理解题.根据文中第二段Several months ago,a group of 19 Taiwanese children flew to Chengdu in order to begin a tour to study pandas.可知他们来的目的是研究中国的大熊猫.故选C.
58 B 细节理解题.根据文中第二段The middle school children were from Chiayi Country in southwest Taiwan and were chosen because of their excellent performance at school.可知因为他们在学校里表现得最好.故选B.
59 A 细节理解题.根据文中第三段They were excited to see so many pandas at the same time.可知当他们看到熊猫的时候,他们看起来相当的激动.故选A.
60 B 主旨大意题.通读全文得知这篇短文主要通过中国大陆的学生们和台湾的学生们一起在中国参观了大熊猫讲述了台湾和大陆的关系非常的友好.故选B.

点评 本文题目设置多为事实细节题,此类题型的问题常以what、who、which、when、where、how或者why等词引导,就文中某句、某段或某一具体细节进行提问并要求考生回答. 做好这类题的要领是:1.明确题意,顺藤摸瓜.2.按照要求,寻找答案来源.3.找准关键词,明白其暗示作用.4.多读课文,正确使用排除法.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.When did you borrow the book?(同义句转换)
How long have youkept the book?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Without medical knowledge,it's best __________ a person who gets hurt in an accident.(  )
A.to moveB.not to moveC.moveD.not move

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.
For children
Museum:Children's Museum,Sundays,89North Street,67641235
Story time:Children's Library,106Green Street,Wednesdays during 9:30a.m.-----5:00p.m.,66599624
Sports:Soccer Club,Tuesday and Thursday,16Yangtze Road,96725643
Basketball Club,Wednesdays and Fridays,79071632
Cinema:New movies for children,on weekends,99Brick Road,69001354
Useful Phone numbers
Fast Food Restaurant:66387901
Hospital:68787451
Visitor   Information   Center:800-120-9847
Taxi:79210583
Visitor Hotel Information:800-739-7302
51.Where is the Children's Museum?C
A.106Green Street   B.16Yangtze Road     C.89North Street
52.It's Wednesday,you can go toA.
A.play basketball   B.play soccer    C.see a movie
53.If children want to order fast food,they should callA.
A.66387901   B.79210583    C.68787451
54.If you dial 79210583,you canC.
A.do some shopping  B.have a good story time  C.call a taxi
55.There is no information aboutB in the two notices.
A.looking for a hotel   B.doing eye exercises    C.seeing a doctor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Welcome to the Amazing kids Website!Here you can read about clever children all over the world.
Gina,who is thirteen years old,got first prize in the"Young Cook of the Year"competition and is now writing her own recipe (烹饪) book for kids."I want it to be fun to read and easy enough for children to use,"she says.Gina learned by observing (观察) her father,who's also good at cooking,in the kitchen.She wants to encourage other children to cook because"everyone needs to eat,so it's a skill that will always be useful!"
Fourteen-year-old Bren used to love running until he had a serious car accident three years ago.He lost part of one leg and didn't even expect to walk again.Now he's an athlete who has recently completed a marathon."After my accident I wanted to give up,"he says."But now I'm happy to be alive and able to continue running."
Helga has always been good at science,but she thought it was too difficult to become an inventor.Then she heard about an accident that had happened when a car hit a train in her town."That gave me an idea,"says the clever sixteen-year-old girl.It took her over a year to invent a special machine that tells car drivers when a train is coming.
One company is already interested in selling it,so it may be in the shops soon!

79.How is Gina trying to encourage other children to cook?B
A.By observing her father.
B.By writing a recipe book for kids.
C.By giving them delicious food to eat.
D.By getting first prize in the competition.
80.Which of the following is true about Helga?C
A.She saw a car hit a train in her town.
B.She sold special machines to car drivers.
C.She invented a special machine for car drivers.
D.It is impossible for her to become an inventor.
81.Which would be the best title for the passage?A
A.Amazing Kids,Special Abilities       B.How to Be a Good Student
C.Different People,Different Ideas     D.How to Get Living Skills.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.
A.usually   B.hardly   C.introduced    D.record    E.interested
A school boy has become the youngest computer specialist (专家) in the world after he passed a Microsoft exam.At the age of just five,Ayan Qureshi from the U.K.became the youngest person to pass the exam.
Ayan is a primary school student.He was first(46)C to computers by his father when he was three.At first he played computer games like other kids,but later,he became more (47)E in how computers work.He even built a computer lab at home.
Several months ago,Ayan took part in the Microsoft exam.The exam is (48)A for young adults,so when the boy arrived to take the exam,people were surprised to see him.He successfully passed the exam.
Ayan's parents are proud of him."I am very happy.I don't want to see him set a world  (49)D every day,but I want him to do his best in everything,"his mother said.Ayan hopes to open his own computer company in the future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.This afternoon Lynne asked me to have dinner with her after work.As I was leaving to meet her,my roommate told me that I'd better take some money,but I didn't listen to him.I thought that Lynne would(73)paybecause she had invited me.
I arrived at the restaurant exactly on time.I'd been told that Americans (74)expect you to be on time.Lynne and I sat at a table in the corner of the restaurant and a waitress came and took our (75)order.
The (76)dinner was good.I talked a lot about China and Lynne told me all about herself.After two hours the waitress finally came and asked if we wanted one check or two.Lynne said two.We went to the cashier(收银员) and Lynne paid her bill.I was (77)embarrassed when the cashier gave me my bill.I had no money to pay for my meal.Then I had an idea.I (78)pretended to look for something in my pockets and said,"Oh!I forgot my money!Can I call my roommate,please?"The cashier showed me where the (79)phone was and I quickly called my roommate.
In a few minutes he arrived (80)with some money,but he couldn't hide how he felt.He laughed all the way home.
Now,I think it's funny,too,(81)but at the time I was so embarrassed.I thought that an invitation to have dinner meant the same thing in the United States as in my country.I guess you have to understand that your customs are (82)only your customs.When you visit a (83)foreign country,you have to learn about their customs,too.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.If you have the chance to go to Shanghai in October,the following information may help you have a nice trip.
Comedy Office Ghost (Season II)
Do you want to have a happy And relaxing time?Just try Office Ghost.It'll really make you laugh.
Date:Oct.1,2010-Oct.2,2010
Place:Shanghai Dramatic Arts Center
3D Movie
This 3D Movie will catch children's eye.A magic(有魔力的) stone is used to help some villagers to solve all kinds of problems.However,a bad man steals the stone and starts his terrible plan…
Date:Oct.1,2010-Oct.5,2010
Place:Little Friends Theater
Shanghai Cross-talk (相声)
One performer,one mouth and one hundred and twenty minutes!The famous performer Zhou Libo will tell you some funnystories about Shanghai.
Date:Oct.11,2010
Place:Mejestic Theater
Piano Concert
Lang Lang is going to give a wonderful concet in Shanghai.He will play a lot of world-famous pieces of mu-sic,including his new Dragon Songs.If you are lucky enough,you might have the chance to play with him on stage.
Date:Sunday,Oct.3,2010
Place:Shanghai Oriental Art Center
46.If you want to watch a comedy,you should go toA.
A.Shanghai Dramatic Arts Center           
B.shang Qmental Art Center
C.Majestic Theater                      
D.Little Friends Theater
47.If you go to Lang Lang's concert,you might have the chance toC.
A.get a surprising piano                   
B.get a surprising present
C.perform with Lang Lang together          
D.take photos with Lang Lang
48.You cannot watch the 3D movie onA.
A.Oct.11               B.Oct.5             C.Oct.3             D.Oct.1
49.The cross-talk will last forB.
A.one hou and a half                  
B.two hours
C.an hour                          
D.three hours
50.Which of the following is TRUE?D
A.Office Ghost (Season II) will probably make you feel sad.
B.Dragon Songs won't be played in Lang Lang's concert.
C.The magic stone is stolen by some villagers in the 3D movie.
D.You can know some funny stories about shanghai from Zhou Libo.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.encourage(  )
A.[en'k?rid?]B.[in'karid?]C.[in'k?rid?]

查看答案和解析>>

同步练习册答案