精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.
PLACE:Beijing Museum TIME:every Monday in June PRICE:¥50
TIME:7:00p.m.〜10:00p.m.There are 120,000pieces on show here.You can see the whole of Chinese history.It's always interesting to visit.
WE'VE MOVED Please come to our housewarming,and help us celebrate in our new house,8:00p.m.on May 30.Belle and Paula 44Wright Avenue Tel555-2981
Dear Li Lei,
Thank you for your letter.We have an autumn holiday called Thanksgiving.In Canada,families always celebrate Thanksgiving together.We will go to my grandparents'house.
I hope you can have Thanksgiving with us one day.Please write soon.
Celia
Judge the following sentences true (T) or false (F) according to what you read.
62.On Monday,you can see the whole of the world history at 9:00p.m.F
63.You can spend 50yuan visiting Beijing Museum on Mondays in June.T
64.Belle and Paula have just moved to a new house.T
65.This letter is from Li Lei to Celia.F
66.Canadians usually get together with their families on Thanksgiving Day.T.

分析 本文以表格的形式分别向我们介绍了:北京博物馆,包括时间,地点,票价及展览品等;乔迁之喜,包括时间,地点,电话等;Celia写给Li Lei的回信,介绍了加拿大庆祝感恩节的情况.

解答 62 F 细节理解题:根据第一个表格TIME:every Monday in June六月份的每周一;You can see the whole of Chinese history你可以看到整个中国历史,故本题错误.
63 T 细节理解题:根据第一个表格TIME:every Monday in June PRICE:¥50六月份的每周一,票价50元,故本题正确.
64 T 细节理解题:根据第二个表格help us celebrate in our new house庆祝乔迁之喜;Belle and Paula 44Wright Avenue,Belle和Paula新家的地址,故本题正确.
65 F 细节理解题:根据第三个表格Dear Li Lei亲爱的李雷,落款是Celia,即这是Celia写给Li Lei的回信,故本题错误.
66 T 细节理解题:根据第三个表格In Canada,families always celebrate Thanksgiving together在加拿大,家人总是一起庆祝感恩节,故本题正确.

点评 把文章与图示结合起来,图文互相参照、互相验证.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.      I had no time to travel,I still felt very happy.(  )
A.ThoughB.ButC.SoD.Because

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.After he took the pills,he felt likelying (lie) down to have a rest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Bossessold (sell) a lot of goods on the Internet on November 11th last year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.A man is going to open a shop selling hats.He wanted a good sign to put over his shop.He wrote:
JOHN BROWN HATTER
Makes and Sells Hats
for Ready Money
The first friend gave him the advice that the word"hatter"wasn't needed.So John crossed out the word"HATTER".Then he came to another friend for advice.This friend said that it was not polite to say"for ready money".So he crossed out"for ready money".The sign now said:
JOHN BROWN
Makes and Sells Hats
One day a friend was passing his shop.He saw this sign and said that when a man bought a hat,he didn't care who made it.So John crossed out that word,too.
But when another friend saw"John Brown Sells Hats",he said,"Of course you sell hats.No one thinks you give them away for free."So,at last the sign read:
JOHN   BROWN
66."For ready money"meansA.
A.pay for the hat here when you buy it
B.if you buy the hat you can pay for it in a few days
C.hats here are only for the people with much money
67.How many friends gave John some advice on how to write the sign?B
A.Three.B.Four.C.Two.
68.Bwas crossed out first.
A."John Brown Sells Hats"
B."Hatter"
C."for Ready Money"
69.Each friend hasCthought.
A.no        
B.the same  
C.his own
70.This story tells us thatA.
A.it isn't possible to please everybody
B.it's easy to sell hats
C.sellers must please everybody.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Why are you so happy?
-Ahh!A funny thing _______on my way home last night.(  )
A.happened to meB.happening on meC.happen to me

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Can I use your phone?My phone ______.(  )
A.isn't workB.isn't workingC.don't workD.not work

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.He is practicing sports _______he can compete and win in the match.(  )
A.so thatB.soC.thatD.in order to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.他每天花费一个小时步行上学.
Ittakes him one hourto go to school every day.

查看答案和解析>>

同步练习册答案