精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Mr.Dawson was an old man with a bad temper(脾气).And everyone in town knew it.Kids were afraid to go into his yard to pick apples.
One Friday,12-year-old Janet and her friend Amy had to walk past M r.Dawson's house.When Janet saw him,she suggested crossing the street to the other side.But Amy said they needn't.
When Mr.Dawson saw Amy,he smiled and said,"hello,Amy!I see you have a new friend with you today."Amy smiled back and told him that Janet would stay with her that night.M r.Dawson looked friendly and gave them each a fresh apple.The girls were glad to get them.
Later Janet asked Amy,"everyone says he is the most unwelcome person in town.Why was he so kind to us?"Amy explained that when she first walked past his house,she was also afraid of him.But she pretended there was an invisible ( 看不见的 )smile on his face and then started talking to her.Just a"hello"at first,and then more.
"An invisible smile?"Janet was puzzled,"Yes,"answered Amy,"My grandma told me to think so.She says smiles can run around.If we keep smiling at someone,sooner or later he will really smile back."
Remember what Amy's grandma said,and we will find that most people can't refuse our smile.

61.What did people feel about M r.Dawson?He was an old man with a bad temper,everyone was afraid of him.
62.What did Janet think of M r.Dawson after getting an apple from him?She thought he was friendly.
63.What did Amy do when she first walked past M r.Dawson's house?She pretended there was an invisible smile on his face and then started talking to her.Just a"hello"at first,and then more.
64.Who did Amy learn"an invisible smile"from?From her grandma.
65.What does the writer advise us to do?Smiles can run around.If we keep smiling at someone,sooner or later he will really smile back..

分析 Dawson先生是一位脾气很差的老人.镇上人尽皆知.孩子们都不敢去他的院子里摘苹果.
    一个星期五,12岁的Janet和她的朋友Amy经过Dawson先生家.当Janet看到他,她提议去马路对面走.但是Amy说他们没有必要.
    当Dawson先生看到Amy的时候,他笑着说,"你好,Amy!我看到今天你有了一个新朋友."Amy笑着告诉他Janet那晚会陪着她.Dawson先生友好的看着他们并给每个人一个新鲜苹果.女孩们很高兴的拿着苹果.
    过后,Janet问Amy,"每个人都说他是镇上最不受欢迎的人为什么对你那么和善?"Amy解释说在她第一次经过他家时也很害怕.但是她想象在他的脸上有隐藏的微笑,后来开始跟她说话.开始就是只说"你好",后来慢慢多起来了.
"隐藏的微笑?"Janet很迷惑,"是的"Amy回答,"我奶奶让我那么想的.她说微笑会围绕着你.如果你对每个人微笑,那么过后他会回敬你微笑."
    记住Amy奶奶的话,我们就会发现大多数人不会拒绝我们的微笑.

解答 61.答案:He was an old man with a bad temper,everyone was afraid of him.细节理解题 根据第一段M r.Dawson was an old man with a bad temper(脾气)…Kids were afraid to go into his yard to pick apples 描述,可知他是镇上人尽皆知脾气差的人,人人俱之.故填写He was an old man with a bad temper,everyone was afraid of him.
62.答案:She thought he was friendly.推理判断题 根据Why was he so kind to us 可知,她对他的看法一改平时的恐惧,认为他很友好,和善.故填写She thought he was friendly.
63.答案:She pretended there was an invisible smile on his face and then started talking to her.Just a"hello"at first,and then more.细节理解题 根据But she pretended there was an invisible ( 看不见的)smile on his face and then started talking to her.Just a"hello"at first,and then more 可知,开始她也是害怕但是后来假装他脸上有看不见的微笑,试着交往成功.故填写She pretended there was an invisible smile on his face and then started talking to her.Just a"hello"at first,and then more.
64.答案:From her grandma.细节理解题 根据My grandma told me to think so 可知,是她奶奶教给她的.故填写From her grandma.
65.答案:Smiles can run around.If we keep smiling at someone,sooner or later he will really smile back.细节理解题 根据短文倒数第二段She says smiles can run around.If we keep smiling at someone,sooner or later he will really smile back.描述,可知作者想告诉我们的就是你对别人笑,别人也对你笑.故填写Smiles can run around.If we keep smiling at someone,sooner or later he will really smile back.

点评 此题考查了一篇故事类的阅读.讲述了Amy与全镇最差脾气的老人相处融洽的故事.所设计题目比简单,都可以在文中找到细节,得出答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Who runs      ,Lily or Michelle?(  )
A.slowB.slowerC.slowest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.This math problem is ________ hard to work out.Why not ask Miss Chen for help?(  )
A.tooB.veryC.so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.We arrived at the station too early and had         to go,so we sat there and chatted with each other.(  )
A.somewhereB.anywhereC.everywhereD.nowhere

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.一Your tea smells great!
一It is from India.Would you like ________?(  )
A.itB.thisC.someD.1ittle

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

13.
Part-time waiter
Busy café needs honest and reliable waiter for weekends.Must enjoy working with a team and dealing with customers.Call Serge at 95562476 after 6pm.
Delivery(投递,传送)person
Young,fit person required to deliver heavy boxes of books.Must have a driver’s license and be able to carry heavy boxes.We are looking for a trust worthy person for this position.Call Gary at 0556-805987any time.
Nanny  wanted
Kind,hard-working nanny wanted to look after three friendly children.Must be experienced and have childcare qualifications(资格).Please call Tess at 98674451 between 10am and 3pm.
Alice,Sonia and Bobby are looking at the employment section in their local newspaper.They are looking at advertisements for different types of jobs.
“Why don’t you apply(申请)for the job as a waiter,Bobby?”said Alice.
“Do you think I will have a chance?”Bobby replied.
“Of course you will,”said Alice.“You’re certainly honest and reliable(可靠的).Everyone trusts you,and you’re never late.”
“I think Sonia should apply for the job as a nanny,”Bobby said.
“Yes,Sonia,”Alice said.“You always work so hard and you love children.You would be perfect!”
“I’d love to do it,”Sonia said,“but the advertisement says they want someone who is experienced.I don’t have any experience or qualifications.But what about you,Alice?
“Yes,Alice,”Bobby said.“Which job would you like”?
“I think I should become a career advisor!”said Alice.

根据图表内容,从A、B、C、D四个选项中选择最恰当的答案.
56.What does the underlined word“nanny”mean?D
A.女工            B.阿姨           C.佣人          D.保姆
57.The friends are looking at the employment section in the newspaper forC.
A.money           B.advertisements    C.jobs          D.chances
58.Who is supposed to be a good waiter?C
A.Alice            B.Sonia            C.Bobby        D.Serge.
59.If Bobby wanted the jobs at the café he could call SergeB.
A.anytime          B.after 6pm        C.before 10am    D.after 3pm
60.Alice was the most active of the three inA.
A.giving suggestions            B.applying for jobs
C.making experiences           D.looking at the employment advertisements.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Though they are far away from school,the children who live in mountains ______ go to school on foot.(  )
A.everB.alwaysC.neverD.hardly ever

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.The phonetic transcription for the word"breakfast"is ________.(  )
A./'brekfɑ:st/B./'breikf?st/C./'brekf?st/D./'breikfɑ:st/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Look!There is _______ elephant on the grass.It is playing with a ball.(  )
A.anB.aC.the

查看答案和解析>>

同步练习册答案