精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.  Confucius(孔子) is the greatest teacher in Chinese history.He was born on September 28,551BC(公元前) in the Kingdom of Lu,in today’s Shandong Province.When he was young,he and his mother had a hard life.At the age of fifteen,he began to learn music,and he did well in it.Then he went on learning other subjects.When he was thirty,he became a teacher.He started his own school.He believed everyone should have a chance to get education whether(无论) they were rich or poor.He had about 3,000students and many of them became famous.
  Chinese see Confucius as the greatest thinker and also the greatest teacher.His most important ideas are kindness and good manners.He said young people should take care of the old.People should stop thinking of themselves and work for others.His ideas are around in people’s everyday life.Today people can still hear them,and they go far into east and south Asia.

56.Confucius was bornC.
A.in Sichuan Province     B.on August 28
C.in the Kingdom of Lu    D.about 1500years ago
57.Confucius was good atA when he was fifteen.
A.music   B.Chinese     C.math   D.other subjects
58.As a teacher,Confucius thought thatC could get education.
A.only the rich          B.only the poor
C.not only the rich but also the poor    D.neither the rich nor the poor
59.Which of the following isn’t Confucius’idea?
A.Being kind.B.Looking after the old.
C.Working for others.D.Thinking of ourselves.
60.The underlined word“they”meansB.
A.good manners           B.Confucius’ideas
C.Confucius and his students     D.Confucius’students.

分析 孔子是中国历史上最伟大的老师.他出生于551BC(公元前)9月28号的鲁王国,在今天的山东省.他年轻的时候,他和他的母亲生活的很艰难.十五岁的时候,他开始学习音乐并且很有天赋.之后他继续学习其他课程.他三十岁的时候,成为了老师.开设了自己的学校.他认为每个人都应该有机会获得教育无论他们是富裕或者贫穷.他有大约三千个学生,其中许多人都很著名.
中国人认为孔子是最伟大的思想家,也是最伟大的老师.他最重要的思想是仁爱和礼.他认为,青少年应当照料老人.人们应当摒弃自私的理念并且为他人工作.他的想法一直存在于人们的日常生活.今天,人们仍然能听到他们的声音,并且传播很远到亚洲的东部和南部地区.

解答 56.答案C 细节理解题 由文中He was born on September 28,551BC(公元前) in the Kingdom of Lu 可知 他出生于551BC(公元前)九月28号的鲁王国,在今天的山东省.故选C.
57.答案A 细节理解题 由文中At the age of fifteen,he began to learn music,and he did well in it 可知 十五岁的时候,他开始学习音乐并且很有天赋,故选A.
58.答案C 细节理解题 由文中He believed everyone should have a chance to get education whether(无论) they were rich or poor 可知 他认为每个人都应该有机会获得教育无论他们是富裕或者贫穷,故选C.
59.答案D 细节理解题 由文中 His most important ideas are kindness and good manners.He said young people should take care of the old.People should stop thinking of themselves and work for others 可知 他最重要的思想是仁爱和礼.他认为,青少年应当照料老人.人们应当摒弃自私的理念并且为他人工作.故选D.
60.答案B 推理题 由文中 His ideas are around in people’s everyday life 可知 他的想法一直存在于人们的日常生活.故下一句的they 应当指的是他的一系列思想,故选B.

点评 本题出现较多的细节理解题,都可以在文中找到答案.只要仔细阅读文章,找到文章中相关的语句即可轻松解答此类题目.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016届江西鄱阳县二中九年级上第五次月考英语卷(解析版) 题型:阅读理解

Music Club

Music lessons(guitar, violin, piano and drums)

Time: 8:30 am-9:30 am every Sunday

Price: Only $20 each

Address: 25 Jiefang Road

Tel: 420-258-1200

National Park

Riding horses Boating

Time: 11:00am-7:00pm every day

Price: adults $15, children (ages 3-7) $ 8

Address: 95 the Fifth Avenue

Tel: 208-683-3400

Art Museum

200 famous pictures More than 300 works

Opening hours:8:00am-6:00pm on weekdays

Price: adults $10Children $5.50

Address: 120 Xinjin Street, Thermopolis Town

Tel: 307-864-2997

1. When can we visit Art Museum?

A. 11:00 am-7:00 pm every day

B. 8:00 am – 6:00 pm on weekdays

C. 8:00 am – 9:30 am every Sunday.

D. 8:00 am – 6:00 pm on weekends.

2. Where can we go if we want to learn music?

A. 25 Jiefang Road. B. 95 the Fifth Avenue.

C. 120 Xinjin Street. D. Thermopolis Town.

3. If you and your parents visit National Park, how much should you pay?

A. $ 15 B. $ 30 C. $38 D. $45

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏东台四校八年级上第一次月检测英语卷(解析版) 题型:语法填空

根据句意,用所给单词的适当形式填空

1.He is a (an) __________ (honest) boy, none of us believe in him.

2.Tom has nothing to do. How ___________ he is (bore)!

3.Which is __________ (far) from the earth, the sun or the moon?

4.We should do our homework by ____________(we)

5.It takes the players 3 hours to finish ____________(practice) running every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.A quarter to four is ______.(  )
A.3:15B.3:45C.4:15

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Most boys in our class like playing _____ soccer.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Many young people become interested in playing ______ football because of the World Cup.(  )
A.theB.不填C.aD.an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.The sun is shining brightly outside.You'd better _______your hat.(  )
A.put onB.put awayC.put off

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Wow!You look different!You            wear glasses.
-Yes,I did.But now I am wearing contact lenses(隐形眼镜).(  )
A.couldB.mustC.used toD.would

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
Sweet Tomatoes
Salad & Fruit & Vegetables
Eat as much as you can
Say goodbye to any meat,enjoy fruit and vegetables!
Adult…¥60
Child (6~12)…¥30
(under 6)…free
★Save¥5…Coupon in Sunday's China Daily
★First ten on 2nd Sunday each month…get one flee tasty chocolate
★Business hours:
11:00a.m.~10:00p.m.(Tue.~Fri.)
10:00a.m.~11:00p.m.(Sat.~Sun.)
Closed on Monday
★Our stores in Tai'an
☆Daiyue…(0538)3370-9531
☆Feicheng…(0538)3682-2366
☆Xintai…(0538)3866-8888
☆Ningyang…(0538)3270-9831
51.People can't go to Sweet TomatoesD for a meal.
A.on Wednesday       B.on Friday        C.on Sunday         D.on Monday
52.Mariah may callA to order the seats,because she lives in Ningyang.
A.(0538)3270-9831                B.(0538)3682-2366
C.(0538)3866-8888                D.(0538)3370-9531
53.Mr.and Mrs.White visited Sweet Tomatoes with two kids,Sara,age 7; Tom,age 4.They have to payC for the meal.
A.110         B.120         C.150         D.180
54.What's a"Coupon"used for?B
A.To invite a friend.         B.To save money.
C.To get a VIP card.         D.To be a reader of China Daily.
55.Where would you probably read this passage?C
A.In a story book.         B.In a math book.
C.In a newspaper.           D.In a geographic magazine.

查看答案和解析>>

同步练习册答案