精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Chinese people are very hospitable(好客的).If you visit a Chinese home,you always feel their warm welcome.
As a welcome,the hosts(主人) usually make tea for the guests(客人).Then they give the guests candy and fruit.Someone in the home also talks with the guests and other family members cook a meal for the guests.Chinese people like to make a big dinner for the guests.They always cook more food than a guest can eat.
On the table,the guests are the first to eat.And the hosts usually put food in the guests'bowls.They hope that the guests enjoy eating.If the guests say they are full,the hosts often say,"You don't eat much.Please eat more."and put more food in the guests'bowls.Does your family welcome guests like(像) this?

51.As a welcome,the hosts usually makeA for the guests.
A.tea
B.coffee
C.milk
D.cola
52.When someone in the home talks with the guests,other family membersB for the guests.
A.sing songs
B.cook a meal 
C.eat snacks
D.watch TV
53.Chinese people always cookC food than a guest can eat.
A.little
B.some
C.more
D.less
54.On the table in a Chinese home,A are the first to eat.
A.the guests 
B.the hosts 
C.the old 
D.the kids
55.If the guests say they are full,the hostsD.
A.stop the dinner 
B.get angry
C.give them some snacks  
D.put more food in the guests'bowls.

分析 本文主要向我们介绍了热情好客的中国人民.

解答 51 A 细节理解题:根据第二段As a welcome,the hosts(主人) usually make tea for the guests作为欢迎,主人通常为客人沏茶.故选A.
52 B 细节理解题:根据第二段other family members cook a meal for the guests其他家庭成员为客人做饭.故选B.
53 C 细节理解题:根据第二段They always cook more food than a guest can eat他们总是做比客人能吃的更多的食物.故选C.
54 A  细节理解题:根据第三段On the table,the guests are the first to eat在桌子上,客人第一个吃.故选A.
55 D 细节理解题:根据第三段If the guests say they are full,the hosts often say,"You don't eat much.Please eat more如果客人说他们饱了,主人经常说:"你吃得不多,请多吃点.故选D.

点评 本文多是事实询问题:此类题型的问题常以what、who、which、when、where、how或者why等词引导,就文中某句、某段或某一具体细节进行提问并要求考生回答. 做好这类题的要领是:1.明确题意,顺藤摸瓜.2.按照要求,寻找答案来源.3.找准关键词,明白其暗示作用.4.多读课文,正确使用排除法.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.In China,people usually set off firecrackers to celebrate Spring Festival.But this year seemed very quiet.It was really different.A man called Zhang Wei was asked by a reporter in an interview.He said that his friends and he hadn't set off a single firecracker.
"We all suffered from last month's smog(雾霾).If we don't call an end to the firecracker,the environment will get worse and worse during the holiday."said Zhang Wei.He put up a notice in his community in Xi'an,the capital of Shaanxi Province.In the notice,he called on more people to set off fewer firecrackers during this year's Spring Festival holiday.
Lots of parents agreed with Zhang Wei's idea.They said that they hated the noise of firecrackers.The noise used to wake up their babies too early.The babies really needed quiet mornings,
More Chinese looked forward to celebrating the holiday in a greener way.They decided not to set off firecrackers.They also decided not to waste food.They said that the new celebrations sounded fashionable.
"My family didn't buy any fireworks this year.Instead,we donated the money to charity.It's good for the environment and charity as well."Internet user"Fighter"wrote on Sina Weibo.
46.How do people usually celebrate Spring Festival in China?D
A.By putting up a notice.
B.By donating the money to charity.
C.By not wasting food.
D.By setting off firecrackers.
47.Lots of parents hated the noise of firecrackers becauseC.
A.they couldn't afford to buy them.
B.firecrackers were too expensive.
C.the noise might wake up their babies.
D.firecrackers might cause fire
48.More people decidedB.
A.not to get together               
B.not to set off firecrackers
C.not to throw away more food       
D.to call an end to all the celebrations
49.What's the best title for the passage?A
A.Spring Festival Goes Green        
B.Spring Festival Celebrations
C.Firecrackers and Noise             
D.Don't Waste Food.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Let me tell you something about sharks.Sharks are among the oldest animals in the world.There are over three hundred fifty different kinds of sharks in the world.Most sharks are about two meters long and live in the oceans.
A shark can smell something in the water,for example,the blood of animals.That helps them find their food.Sharks mainly eat fish,other sharks and plants in the ocean.
Most sharks bite (咬) people by mistake.They think a person is a large sea animal.When the sun goes down or comes up,sharks are looking for food.So at these times people shouldn't go swimming in the ocean.
Today people kill sharks for food and their skin.The number of sharks in the world is dropping fast.

61.How many kinds of sharks are there in the world?B
A.Less than 350.
B.More than 350.
C.About 200.
D.Over 400.
62.What do sharks mainly eat in the ocean?A
A.Fish,other sharks and plants.
B.Fish and plants.
C.Other sharks and plants.
D.Fish and other sharks.
63.Why do most sharks bite people by mistake?B
A.Because they think a person is dangerous.
B.Because they think a person is a large sea animal.
C.Because they think a person can hurt them.
D.Because they think a person can take away their food.
64.Why shouldn't people go swimming in the ocean when the sun goes down or comes up?C
A.Sharks are everywhere at those times.
B.Water is cold then.
C.Sharks are looking for food then.
D.Sharks are looking for a person then.
65.How is the number of sharks in the world today?A
A.It is dropping fast.
B.It is rising fast.
C.It is not changing.
D.We don't know.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.电梯坏了,让我们走着上楼吧.
There's something wrong with the lift.Let's walk upstairs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Most American students have said goodbye to fancy (高档的) fruits these days.In school canteens(小卖部) across the country,cheaper fruits like apples and oranges have taken their place.
"People are afraid to spend now,"said Linda Morrow,who owns a shoe and handbag store."They don't know what the future will bring."
During the financial crisis (金融危机),several of the country's biggest banks have been forced to sell or close.This has made lots of Americans afraid to buy expensive goods.
Samira Marino,a restaurant owner in Miami,has found everyone is ordering water instead of juice and more people are sharing meals.In more than two-dozen interviews with The Associated Press across the country last month,Americans talked about their concerns,from worries about small businesses to doubts (怀疑) about simply making ends meet (维持生计).
The crisis began last year.Experts think it was because US banks lend money too easily.Last year a lot of people and companies,who borrowed money,have found themselves unable to pay it back.This left the banks,as well as the people who put their money in the banks,without money.Since the banks borrowed money between themselves and even across borders (国界),the whole world was in trouble.
This month the US government agreed on a $700billion plan to try to save the financial market(金融市场).But no one is sure whether it will help or not.President George W.Bush has warned it will take some time.
Last week top finance officials from 20countries promised to work together to find a way out of the money trouble.

36.Why are people in the US afraid to spend?C
A.Because they think it's unnecessary.
B.Because they don't have the habit of spending money.
C.Because they worry about their future.
D.Because they don't have enough money.
37.The underlined word"concerns"probably meansA.
A.worries       
B.conditions      
C.hobbies       
D.experiences
38.The fifth paragraph mainlyB.
A.tells what it is like in a crisis
B.explains why there is a crisis
C.warns people of the danger of the crisis
D.asks people not to borrow money from banks
39.People feelB about the US plan to save the market.
A.satisfied       
B.doubtful      
C.hopeless      
D.angry
40.The best title for the story isB.
A.Ways to make ends meet
B.The money problem facing the world
C.Healthy fancy fruits
D.The art of borrowing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.(66)Beijing Opera is our national play.You can learn the music,dance and art when you enjoy Beijing Opera.(67)它拥有着悠久的历史并且全世界闻名.
In order to make Beijing Opera wider and make the middle school students love and develop (发展) our Chinese culture,our country makes a project.That is to take Beijing Opera into students'music classes.(68)现在很多的学生可以在课堂上欣赏京剧.
(69)However,only a few people think it's important and useful for middle school students.Most people think that students are very busy with their lessons and it's a waste of time to learn Beijing Opera.Most people are afraid that some music teachers know little about Beijing Opera and its history.Most parents always ask"Is it useful for children's future to learn Beijing Opera?"
(70)We need a long way to go to make Beijing Opera come into classes.
66北京歌剧(京剧)是我们的民族音乐剧.
67It has a long history and is very famous around the world.
68Now many students can enjoy Beijing Opera in class.
69然而,只有一些人认为京剧对中学生是重要的,有用的.
70为了让京剧走向课堂,我们还有很长的路要走..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.We send children to school to prepare them for the time when they grow up and will have to work for themselves.They learn their own language so that they will be able to tell others clearly what they want and what they know,and understand what others tell them.They learn foreign languages in order to be able to understand the people from other countries and make themselves understood.They learn history to know something about human beings they meet every day.What they learn at school is,of course,quite useful,but is that the only reason why they go to school?
There is more in education than just learning facts.We go to school,above all,to learn how to learn,so that when we have left school,we can continue learning.A man who really knows how to learn will always be successful,because whenever he has to do something new,he will quickly teach himself how to do it in the best way.The uneducated person,on the other hand,is either unable to do something new,or does it badly.So the purpose of school is not just to teach the students these useful subjects but teach the way to learn.
56.Children are sent to school becauseD.
A.they can grow fast at school
B.they have to work for themselves at the moment
C.they are able to learn facts
D.the parents have to prepare them for their future
57.Why do they learn languages?Because they willB.
A.make friends with others
B.be able to speak to others and hear others clearly
C.be able to have a happy life
D.make themselves cever
58.What does the educated person do when they meets something new?He willB.
A.try his best to do it                       
B.quickly find the best way out
C.be able to do it in a new way               
D.know how to learn
59.The main idea of the text is thatA.
A.children hould be taught not only to learn but also how to learn
B.the subjects at school are useful
C.parents should send their children to school
D.children must go to school
60.The purpose of school is to teach the studentsC.
A.only the way to learn
B.how to find a good job
C.the useful subjects and the way to learn
D.only the important subjects.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Who is in the room?
-Ms.Smith.She ___________ a letter.(  )
A.is writingB.writesC.writingD.are writing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.The villager neverleaves/lι:vz/his village.

查看答案和解析>>

同步练习册答案