分析 让我告诉你一些关于鲨鱼的事情,鲨鱼是世界上最古老的动物之一,世界上有超过三百五十种鲨鱼,大多数鲨鱼长约两米,生活在海洋中.
鲨鱼能闻到水里的东西,例如动物的血液,帮助他们找到食物.鲨鱼主要在海里吃鱼,其他鲨鱼和植物.
大多数鲨鱼咬人是偶然的.他们认为人是一种大型的海洋动物.当日出和日落时,鲨鱼在寻找食物,所以在这些时候,人们不应该去海里游泳.
如今人们为了食物和皮而捕杀鲨鱼,世界上鲨鱼的数量正在迅速下降.
解答 61.B细节理解题.根据第一句There are over three hundred fifty different kinds of sharks in the world.可知世界上有超过三百五十种鲨鱼,故选B.
62.A细节理解题.根据第二段Sharks mainly eat fish,other sharks and plants in the ocean.可知鲨鱼主要在海里吃鱼,其他鲨鱼和植物,故选A.
63.B细节理解题.根据第三段Most sharks bite (咬) people by mistake,They think a person is a large sea animal可知,故选B.
64.C细节理解题.根据第三段When the sun goes down or comes up,sharks are looking for food.So at these times people shouldn't go swimming in the ocean.可知当日出和日落时,鲨鱼在寻找食物,所以那时候不要去游泳,故选C.
65.A细节理解题.根据最后一句The number of sharks in the world is dropping fast可知世界上鲨鱼的数量正在迅速下降,故选A.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 56.A.shop | B.hospital | C.school | D.library |
| 57.A.this | B.that | C.one | D.it |
| 58.A.buy | B.sell | C.borrow | D.lend |
| 59.A time | B.money | C.food | D.drink |
| 60.A.book | B.cake | C.toy | D.gift |
| 61.A.expensive | B.small | C.free | D.large |
| 62.A.take | B.spend | C.pay | D.cost |
| 63.A.someone | B.anyone | C.no one | D.everyone |
| 64.A.did | B.sold | C.made | D.brought |
| 65.A.stations | B.post offices | C.stores | D.restaurants. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Topic | How teenagers can go green | |
| Definition | Going green is a practical way which teenagers can make a (56)difference to the world.It is really meaningful. | |
| (57)Waysto go green | Recycle | •Unluckily,only about (58)nineteenmillion newspapers are really in use every day. •People usually (59)throwmost of the old devices in the back of a drawer. |
| Go vegetarian | •All homes in New England use about 100billion gallons of water in four (60)months. •The Environmental Defense concludes that it should be worthy for people to (61)stop eating meat just one day a week. | |
| Drink (62)lessbottled water | •Most of plastic bottles do not get recycled and it produces millions of tons of plastic which are (63)hardto decompose. •In fact,it's better for people to (64)usemore reusable water bottles. | |
| Conclusion | Just(65)rememberthe words said by Margaret Mead that thoughtful and committed citizens can change the world. | |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | are; doing | B. | is doing | C. | are do |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com