精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.What can technology do to make the world better?Three young people are starting new businesses to answer the question.
Eighteen-year-old Mach was the youngest person in Poland(波兰)to receive money from others to develop his company.He started FIVE,a mobile messaging app(应用程序),for deaf people.The app lets deaf people create their own hand signs to communicate with friends.The app now has more than 10,000deaf users.And Mach thinks there will be about 150,000more deaf users next year.Mach says,"I love to create.I will stick to it to the end of my life."
William Zhou was born in Beijing and grew up in Canada.He strongly wanted to make a change in education.So he created CHALK.It is a group of programs that supports individual(个人的)teaching and learning.CHALK is now used in 20,000schools by more than 100,000users worldwide.Zhou says you have to find something you truly care about.Or you may just end up giving it up.
George was born in Tanzania(坦桑尼亚).He learned about renewable energy in Europe and began thinking about using solar energy(太阳能)in Africa.Tanzania is a place with bright sunshine,but more than 90percent of people have no electricity to use.After graduation,George returned to Tanzania and started his own company,SunSweet Solar.It has found early success in rural(农村的)areas.George hopes to create jobs and help build his country.He understands the process will take time."But I think we are on the right way."
61.The app FIVEB.
A.is developed by a deaf person
B.helps deaf people
C.now has 150,000users
D.creates hand signs
62.William Zhou thinksA.
A.education needs to be changed
B.all the schools should use CHALK
C.people may end up giving up without CHALK
D.he will be a teacher
63.Which of the following is NOT the reason why George started a solar energy company in Tanzania?D
A.Because there's lots of sunshine in Tanzania.
B.Because he wants to help build his country.
C.Because many people don't have electricity to use in Tanzania.
D.Because it's a quick way to become successful.
64.What do the three young people have in common?C
A.They had good grades at school.
B.They learned about renewable energy.
C.They are creative.
D.They are rich.
65.Which of the following is true?B
A.None of them was born in Europe.
B.Mach developed his business with the others'help.
C.CHALK is a group of schools.
D.George's company serves only the rural areas.

分析 短文讲了三个年轻人用科技改变着社会,详细的介绍了他们的产品及其对人们的帮助,告诉我们要学会创新.

解答 答案:61.B 细节理解题.根据第二段第一行句子He started FIVE,a mobile messaging app(应用程序),for deaf people.可知app FIVE能帮助聋哑人.故选B.
62.A  细节理解题.根据第三段第一句William Zhou was born in Beijing and grew up in Canada.He strongly wanted to make a change in education.威廉•周出生在北京,在加拿大长大,强烈想要改变教育.可知William Zhou认为教育需要改变.故选A.
63.D  细节理解题.根据最后一段句子George was born in Tanzania(坦桑尼亚).乔治出生在坦桑尼亚.Tanzania is a place with bright sunshine,but more than 90percent of people have no electricity to use.坦桑尼亚是一个阳光灿烂的地方,但超过90%的人没有电用.George hopes to create jobs and help build his country.乔治希望创造就业机会,帮助建设自己的国家.可知因为它是一个快速成功的方法是错误的.故选D.
64.C  细节理解题.根据整篇文章内容及其句子Mach:He started FIVE,a mobile messaging app(应用程序),for deaf people.William Zhou was born in Beijing and grew up in Canada.He strongly wanted to make a change in education.So he created CHALK.George was born in Tanzania(坦桑尼亚).He learned about renewable energy in Europe and began thinking about using solar energy(太阳能)in Africa.George returned to Tanzania and started his own company,可知三个年轻人共同的特点是都有创造力.故选C.
65.B  细节判断题.根据第二段句子Eighteen-year-old Mach was the youngest person in Poland(波兰)to receive money from others to develop his company. 十八岁的马赫是波兰最年轻的人,从别人那里得到钱来发展自己的公司. 可知马赫在别人的帮助下发展了自己的事业.故选B.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.A.Don't worry.I'll help you.
B.I'll wait for you near the river.
C.Sorry.The doctor is busy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Where is Mike now?
A.In the kitchen.
B.In his room.
C.At school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.How was the man's bike?
A.It was stolen.  
B.Something was wrong with it.
C.It was borrowed by Mr Smith.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.What is Jane going to do?
A.She is going to call her uncle.
B.She is going to organize a show.
C.She is going to help her uncle.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

9.A Listen and choose the right picture (根据你听的内容,选出相应的图片):

1.略   2.略   3.略   4.略  5.略 6.略.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Some of the best books for children and young adults
The Running Dream,
Wendelin Van Draanen,US
Sixteen-year-old Jessica is a runner.She thinks her life is over when she loses a leg in a car accident.However,Jessica meets Rosa.The friendship makes Jessica active and strong.Finally Jessica is able to run
Dead End in Norvelt,
Jack Gantos,US
Jack is a 12-year-old boy.Once he does something wrong and is made to help  write obituaries (讣告) for the town newspaper.Through writing these obituaries,Jack learns a history of his country that schools don't teach.
Wonderstruck,
Brian Selznick,US
The story happened in 1977.A mysterious clue (神秘线索) leads a young boy Ben to the American Museum of Natural History.There he meets a girl Rose who came from 1927.And there is a special relation between the two kids.
A Ball for Daisy,
Chris Rashcka,US
Daisy is a little dog.One day a dog breaks her favorite ball.Without the ball Daisy can't eat and sleep well.Then the same dog comes to give her another ball.The story teaches us how to act to loss,and tells us never to lose hope.
根据图文内容,选择最佳答案.
46.The book about how a disabled girl learns to run again was written byA.
A.Wendelin Van Draanen
B.Jack Gantos  
C.Brian Selznick
47.From Dead End in Norvelt,we know Jack learns a history of his country throughA.
A.writing the obituaries
B.finding a mysterious clue  
C.making many friends
48.If you want to know how to act to loss and never lose hope,you should chooseB.
A.The Running Dream 
B.A Ball for Daisy   
C.Dead End in Norvelt
49.We can learn from the book Wonderstruck thatB.
A.Ben learns lots of things that schools don't teach
B.Ben and Rose meet each other through time travel
C.Ben is interested in the American Museum of Natural History
50.C of the books above were written by American writers.
A.Two        
B.Three       
C.Four.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.At the 2008Beijing Olympic Games,Michael Phelps,born on June 30,1985,won eight gold medals.That was more than the whole Australian team could put together.He broke Mark Spitz's record of seven wins in the pool at the 1972Olympic Games.Phelps has put his name next to seven world records.
Nine days,17games,morning and night he competed and won.He had to beat former(从前的)world record-holders and champions.He had to turn their wins into old news.
He won in every kind of way--the 400m medley(混合泳),100m butterfly and 4×100m relay with his teammates."I'm just lucky to have the drive(动力),the talent(才能)that I have and the excitement for the sport,"Phelps said after winning his last last medal.
After the Olympics,swimming will not be in the news so much.But Phelps has decided to keep working hard to make it more popular
Phelps said,"Over the past four years,swimming has become very popular.I'm honored to help this sport for the next generation of swimmers who will have it better than I do."

36.How old was Michael Phelps when he took part in the 2008Olympic Games?C
A.20.
B.25.
C.23.
D.22.
37.How many gold medals did he win at the 2008Olympic Games?B
A.Seven.
B.Eight.
C.Nine.
D.Six.
38.What does the underlined sentence means in Paragraph 2?C
A.He had to win to be in the news.
B.He had to tell his success to the world.
C.He had to beat the former winners and set his own record.
D.He had to make people forget the former winners.
39.Why do you think Phelps can be so successful at the games?B
A.Because of his good luck.
B.Because of his talent,hard work and love for swimming.
C.Because other swimmers didn't do well at the games.
D.Because other swimmers are too old.
40.What do you think is the greatest of Phelps?D
A.He is the winner of the 2008Olympic Games.
B.He helps his country to get more medals.
C.He is good at several kinds og swimming.
D.He aims at making swimming more popular.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Zhang Lili is a teacher in Heilongjiang Province.She was injured seriously after saving two students on May 8,2012.Zhang and her students were crossing the road just outside the school gate when a school bus rushed towards the students.(84)Zhang pushed both students out of danger,but she herself fell down.Her legs were badly hurt and later had to amputated(截肢) above the knees.(85)The young teacher's act has moved more and more people.She was named"the most beautiful teacher"by netizens(网民).
(84)张使两个学生脱离危险,但她自己摔倒了.
(85)年轻教师的行为感动了越来越多的人..

查看答案和解析>>

同步练习册答案