精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Some of the best books for children and young adults
The Running Dream,
Wendelin Van Draanen,US
Sixteen-year-old Jessica is a runner.She thinks her life is over when she loses a leg in a car accident.However,Jessica meets Rosa.The friendship makes Jessica active and strong.Finally Jessica is able to run
Dead End in Norvelt,
Jack Gantos,US
Jack is a 12-year-old boy.Once he does something wrong and is made to help  write obituaries (讣告) for the town newspaper.Through writing these obituaries,Jack learns a history of his country that schools don't teach.
Wonderstruck,
Brian Selznick,US
The story happened in 1977.A mysterious clue (神秘线索) leads a young boy Ben to the American Museum of Natural History.There he meets a girl Rose who came from 1927.And there is a special relation between the two kids.
A Ball for Daisy,
Chris Rashcka,US
Daisy is a little dog.One day a dog breaks her favorite ball.Without the ball Daisy can't eat and sleep well.Then the same dog comes to give her another ball.The story teaches us how to act to loss,and tells us never to lose hope.
根据图文内容,选择最佳答案.
46.The book about how a disabled girl learns to run again was written byA.
A.Wendelin Van Draanen
B.Jack Gantos  
C.Brian Selznick
47.From Dead End in Norvelt,we know Jack learns a history of his country throughA.
A.writing the obituaries
B.finding a mysterious clue  
C.making many friends
48.If you want to know how to act to loss and never lose hope,you should chooseB.
A.The Running Dream 
B.A Ball for Daisy   
C.Dead End in Norvelt
49.We can learn from the book Wonderstruck thatB.
A.Ben learns lots of things that schools don't teach
B.Ben and Rose meet each other through time travel
C.Ben is interested in the American Museum of Natural History
50.C of the books above were written by American writers.
A.Two        
B.Three       
C.Four.

分析 这是一个广告,介绍了四本书,包括作者,主要内容等信息.

解答 46.A细节理解题,根据The Running Dream,Wendelin Van Draanen,….She thinks her life is over when she loses a leg in a car accident可知这本关于残疾女孩如何再次跑步的书是由Wendelin Van Draanen写的,故答案为:A.
47.A细节理解题,根据Dead End in Norvelt.Through writing these obituaries,Jack learns a history of his country that schools don't teach.可知杰克通过写讣告学习自己国家的历史,故答案为:A.
48.B细节理解题,根据A Ball for Daisy,The story teaches us how to act to loss,and tells us never to lose hope.可知A Ball for Daisy这个故事教我们如何去面对失败,告诉我们永远不要失去希望,故答案为:B.
49.B细节理解题,根据Wonderstruck.There he meets a girl Rose who came from 1927.And there is a special relation between the two kids可知本和罗斯通过时间旅行相遇,故答案为:B.
50.C细节理解题,根据The Running Dream,Wendelin Van Draanen,US;Dead End in Norvelt,Jack Gantos,US;Wonderstruck,Brian Selznick,US;A Ball for Daisy,Chris Rashcka,US可知这四本书都是美国人写的,故答案为:C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.What does Amy want to do?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.A.In the dining hall.
B.In the classroom.
C.At home.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.What can technology do to make the world better?Three young people are starting new businesses to answer the question.
Eighteen-year-old Mach was the youngest person in Poland(波兰)to receive money from others to develop his company.He started FIVE,a mobile messaging app(应用程序),for deaf people.The app lets deaf people create their own hand signs to communicate with friends.The app now has more than 10,000deaf users.And Mach thinks there will be about 150,000more deaf users next year.Mach says,"I love to create.I will stick to it to the end of my life."
William Zhou was born in Beijing and grew up in Canada.He strongly wanted to make a change in education.So he created CHALK.It is a group of programs that supports individual(个人的)teaching and learning.CHALK is now used in 20,000schools by more than 100,000users worldwide.Zhou says you have to find something you truly care about.Or you may just end up giving it up.
George was born in Tanzania(坦桑尼亚).He learned about renewable energy in Europe and began thinking about using solar energy(太阳能)in Africa.Tanzania is a place with bright sunshine,but more than 90percent of people have no electricity to use.After graduation,George returned to Tanzania and started his own company,SunSweet Solar.It has found early success in rural(农村的)areas.George hopes to create jobs and help build his country.He understands the process will take time."But I think we are on the right way."
61.The app FIVEB.
A.is developed by a deaf person
B.helps deaf people
C.now has 150,000users
D.creates hand signs
62.William Zhou thinksA.
A.education needs to be changed
B.all the schools should use CHALK
C.people may end up giving up without CHALK
D.he will be a teacher
63.Which of the following is NOT the reason why George started a solar energy company in Tanzania?D
A.Because there's lots of sunshine in Tanzania.
B.Because he wants to help build his country.
C.Because many people don't have electricity to use in Tanzania.
D.Because it's a quick way to become successful.
64.What do the three young people have in common?C
A.They had good grades at school.
B.They learned about renewable energy.
C.They are creative.
D.They are rich.
65.Which of the following is true?B
A.None of them was born in Europe.
B.Mach developed his business with the others'help.
C.CHALK is a group of schools.
D.George's company serves only the rural areas.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

11.Listen and choose the right picture.

1.略2.略3.略4.略5.略6略.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.阅读理解.
Should kids get paid for doing housework?Here is the result of a vote (表决).1,870 kids voted on it.

Some kids are earning (挣得) up to 1,200 dollars for doing chores around the
house.The best job is helping to clean the house.Parents will pay an average (平均数) of 2.77 dollars a time.Doing the dishes can also get much money,about 2.52 dollars a time.
Other top paid jobs include:
Washing cars-$2.30
Cleaning cages-$1.92
Doing homework-$1.02
Making the bed-$0.76
Boys do much better than girls.It was reported that boys got more money than girls.The biggest difference was in doing the dishes.Boys can get an average of 5.10 dollars,but girls can get only one dollar.
The most common job kids do is helping to set the table,but they can hardly get paid for doing that.
35.What is the result of the vote?C
A.Over half of the kids like to do chores.
B.Over half of the kids dislike to do chores.
C.Over half of the kids agree that they should get paid.
D.Over half of the kids disagree that they should get paid.
36.Kids can get an average ofDeach time for making the bed.
A.$2.30
B.$1.92     
C.$1.02
D.$0.76
37.Which of the following is TRUE?D
A.Girls do better in doing chores than boys.
B.Boys can get $2.52 for cleaning the house.
C.Girls make more money than boys by doing the dishes.
D.Kids can hardly get paid for setting the table.
38.Who can probably get the most money according to the passage?A
A.Bob-doing the dishes.
B.Jenny-cleaning the dog cage.
C.Lisa-setting the table.
D.Jeff-making the bed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.找出下列单词中的划线部分与其他三项不一样的选项.(  )
A.dinnerB.eraC.masterD.other

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Every time I came home from work at midnight,I often saw a shadow (黑影) walking in our neighborhood.Was it"a night walking"?Someone walked alone in the dark,and this always made me afraid a lot.
I think it was"a sleep walker".So I never bothered it.But one night,when I walked past it quietly and quickly as usual,I heard a low voice.
"Do you often have to work at night?"
I was a little afraid.I looked around,but no one was nearby.I ran home as quickly as possible.
Later on,I heard it was a neighbor,an old man who has been living alone at home.He's NOT a sleep walker.He enjoys having a walk at night.So I seldom see him in the neighborhood in the day.
It's said that he was a soldier many years ago.He has two children,a son and a daughter.His son has a family in Shanghai.His daughter went abroad,in Sydney.He has been living alone since his wife died several years ago.Without any children living with him,he feels lonely and helpless.
I feel sorry for the old man.We might care less about our parent who lives alone.When we grow up,our parents get old.We should often go back home even though we're busy with work.
80.When does the writer come home from work?D
A.In the morning.
B.At noon.
C.In the afternoon.
D.At midnight.
81.How did the writer feel when he saw"the sleep walker"?A
A.Afraid.
B.Happy.
C.Bring.
D.Excited.
82.What was the old neighbor when he was young?B
A.An artist.
B.A soldier.
C.An engineer.
D.A biology.
83.The writer mainly wants to tell usC.
A.We shouldn't work at night for money.
B.Life is full of the unexpected.
C.We should often go back home to see our parents
D.It's best to live with your parents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Li Xin:Ms.Jocelyn Chey,as we know,there are more and more Chinese students studying in Australia.Since Australia is a multicultural society,it is probably hard for Chinese students to fit in with it.As an Australian,do you have any advice or recommendations for our youth?
Chey:As for Chinese students,they have to be a little bit more open-minded.After all,we won't go overseas to find the country just the same with our own.So if you go overseas,you should expect things to be different.I hope the Chinese students can be patient and find some things to enjoy.
Li Xin:Yes,but to open up one's mind,one needs to prepare.How do you recommend them to do before going abroad?
Chey:I think,when students are going overseas,they might worry about whether they will be lonely,homesick or safe.So if the student has always lived with the family and has no experience of being independent,it will be hard for him to get used to being overseas.Different from young Australians,Chinese young people are not so used to being independent,such as traveling on their own.Perhaps in preparing to go overseas,young people could try to travel in China on their own.We mentioned safety,yeah?Really Australia is a safe place,however,we do have crime.So it is not very safe in some places.When you go to a city,the first thing is to find out from the local people which are the safe and not safe places.
Li Xin:It's really very kind of you to tell us so much valuable information.Thank you indeed.
31.Li Xin is probably a/anA.
A.reporter 
B.doctor 
C.writer
D.engineer
32.In the sentence"After all,we won't go overseas to find the country just the same with our own",the underlined word"we"refers toC.
A.Australian students
B.students from China and Australia
C.students who want to study abroad
D.Chinese students who want to study abroad
33.Which can be a good example of"has no experience of being independent"?C
A.Jane studies very hard and she is a top student.
B.Lucy likes travelling in big cities on her own.
C.Jack has done few things by himself so far.
D.Lin Tao once saved Mrs.Sun's life from a fire.
34.According to Chey,what should be the first thing to do when you go to a city in Australia?D
A.To get used to the life in that city.
B.To find support from the local government.
C.To make friends with local people in that city.
D.To find out which are the safe and not safe places.
35.The interview is mainly aboutB.
A.advice on how to make a living in foreign countries
B.advice to students who will study in Australia
C.how to keep away from danger in Australia
D.how to attend well-known universities.

查看答案和解析>>

同步练习册答案