I was not having a happy holiday. My family had decided to go back to the countryside in New Hampshire, US, again. But I found it boring. What made the holiday even worse was that I had to sleep in the same bed as my brother. But I was wrong. This trip was the best holiday I have ever had. During the holiday, I met a very special friend.
While I was walking in the countryside, I saw a man carrying a small brown bag. Wearing white clothes, the man looked like a ghost. As he looked at me, I felt frightened. I wanted to run away when the man spoke to me. “Hello. Beautiful day, isn’t it?” he said. The man talked a lot. I wasn’t listening very carefully because I was looking at his little bag. I wanted to see what was inside it!
He saw me looking at the bag and he asked me if I would like to see. Out came a lively, beautiful puppy. The brown puppy was small and only about two months old. The man then asked me, “Would you like to keep this puppy?” I had always wanted a puppy and now I had the chance. I thanked him, took the puppy and ran home. For the rest of that summer, I played with him all the time. And after the trip, I took him home. The puppy is now loved by all my family. He is a friend to both my brother and me, a warm little ball of happiness in our lives.
I’ve always wanted to thank the man because he changed my life. His gift has given me years of pleasure. And I never have boring family holidays anymore.
1.The “special friend” in the third paragraph referred to _______.
A. the man B. a ghost
C. the puppy D. the bag
2.According to the story, which words can be used to describe the man?
A. talkative and friendly B. boring and frightening
C. unfriendly and strange-looking D. good-looking and outgoing
3.Why did the writer keep looking at the man’s little bag?
A. Because the man was carrying it and running quickly.
B. Because the writer wondered what was inside.
C. Because there was something dangerous in it.
D. Because the writer saw a puppy in it.
4.How did the writer deal with the puppy?
A. He left it in the countryside.
B. He gave it to his brother.
C. He took it home after the holiday.
D. He played with it and gave it back to the man at last.
5.What’s the best title for the story?
A. Don’t Be Afraid B. A Strange Man
C. Never Believe in OthersD. The Best Holiday
1.C
2.A
3.B
4.C
5.D
【解析】
试题分析:短文大意:作者度假期间遇见了一个人,看起来像一个幽灵,但十分健谈对人友好,是他改变了作者的生活,使作者度过了一个非常快乐的假日。他的礼物给了作者多年的快乐。
1.细节理解题。根据第三段末The puppy is now loved by all my family. He is a friend to both my brother and me, a warm little ball of happiness in our lives.可知该选C。
2.细节理解题。根据短文描述可知那个人不仅健谈,而且对人友好,所以该选A。
3.细节理解题。根据第二段末I wasn’t listening very carefully because I was looking at his little bag. I wanted to see what was inside it!可知该选B。
4.细节理解题。根据第三段中And after the trip, I took him home. The puppy is now loved by all my family.可知该选C。
5.标题归纳题。本文主要写了作者度过了一个非常快乐的假日,所以该选D。
考点:故事类阅读。
科目:初中英语 来源:2014年浙江宁波市毕业生学业考试英语模拟试卷(解析版) 题型:完型填空
A little boy named Harry became very ill. He had to lie in bed all day, unable to move. He spent his days feeling and blue.
There wasn’t much he could do except look out of the . Time passed, and his illness frustrated him. Until one day he saw a strange in the window. It was a penguin eating a sausage sandwich. The penguin got in the open window, and said “good afternoon” to Harry, turned around, and __ quickly.
Of course, Harry was very . He was still trying to work out what had happened. Outside his window he saw a monkey busy blowing up a balloon. At first Harry asked himself that could possibly be, but after a while, as more and more crazy-looking appeared outside the window, he couldn’t help and found it hard to stop.
An elephant jumped on a stone, or a dog wore a pair of glasses and acted in a way. The little boy didn’t tell anyone about this. Those strange characters ended up putting joy back in his heart, and in his body. Before long, his health had so much that he was able to go back to school again.
There he told his classmates all that he had . While he was talking to his best friend, he saw __ coming out of his friend’s school bag. Harry asked his friend what it was, and he was so insistent (坚持) that his friend had to show him what was in the bag.
There, inside, were all the things that his best friend had been using to try to the little boy!
And from that day on, Harry always did his best to make sure that no one felt sad and alone.
1.A. happyB. sadC. excitedD. cool
2.A. roofB. holeC. windowD. wall
3.A. photoB. paintingC. signD. shape
4.A. aboveB. belowC. overD. through
5.A. leftB. sleptC. flewD. drove
6.A. annoyedB. surprisedC. boredD. tired
7.A. whatB. whichC. whenD. where
8.A. peopleB. studentsC. childrenD. characters
9.A. crying B. laughingC. runningD. coughing
10.A. funnyB. rudeC. dullD. strict
11.A. grownB. improvedC. increasedD. developed
12.A. actedB. heardC. experiencedD. dreamed
13.A. somethingB. anythingC. nothingD. everything
14.A. quickly B. suddenlyC. immediatelyD. finally
15.A. cheer upB. give upC. make upD. put up
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年济南外国语学校初三英语第二次学业水平模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—I had a really good weekend at my uncle's. —_______.
A. Oh, that's very nice of youB. Congratulations
C. It's a pleasureD. Oh, I'm glad to hear that
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年济南外国语学校初三英语第二次学业水平模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
You’ll _______ /fe?l/ in the final exam if you don’t work harder.
A. feel B. fell
C. fail D. fill
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年济南外国语学校初三第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:句型转换
改写句子 按照括号中的要求完成改写后的句子,每个空格填一个单词。(5分)
1.Did he break the window yesterday? (改被动语态)
__________ the window __________ by him yesterday?
2. “How long will you be there?” she asked. (改为间接引语)
She asked me how long __________ __________ be there.
3.He will succeed in his scientific research. I’m sure.(合并为一句)
I’m sure __________ his __________ in his scientific research.
4.Jim won the first prize in the competition three years ago.(划线提问)
When __________ Jim __________ the first prize in the competition?
5.Hurry up, or you’ll miss the bus. (同义句)
__________ you __________ hurry up, you’ll miss the bus.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年济南外国语学校初三第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—What do you think of the two pairs of trousers?
—They don’t fit me well. They are _______ too long _______ too short.
A. not only; but also B. both; and
C. either; or D. neither; nor
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年济南外国语学校初三第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—This is _______ fascinating museum I have ever visited.
—Yes. I’ve never seen a _______ one.
A. the worst, bigger B. the most, better
C. the better, the best D. the worst, good
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年济南外国语学校初三第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
All of us went to the park _______ Bob. He had to look after his sister at home.
A. beside B. besides
C. except D. with
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年河南省洛阳中考英语招生一次模拟试卷(解析版) 题型:单项填空
—What about the English test yesterday?
—I never did so______. I’m sure I can do very well.
A. quietly B. hardly
C. carefully D. badly
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com