精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Heavy Earthquakes in the World
CountryChinaHaiti(海地)Chile(智利)JapanNepal(尼泊尔)
Placewenchuan----
Time2008.5.122010.1.122010.2.272011.3.112015.4.26
Magnitud:震级8.07.38.89.08.1
Population of the deaths69thousand270thousandOnly 802peopleNearly 15thousand3000deaths till April 27th
Economic loss--30billion--
OthersPopulaiton of the injured:370 000Population of the homless:480 000-11432people lostThe heavest earthquake in Nepal during 81years
36.According to the form above,how many earthquakes were earlier than the one happned in Japan?
A.One       
B.Two      
C.Three
37.The earthquake happened inB is 2015is the heaviest in this country since 81years ago.
A.China      
B.Nepal     
C.Chile
38.The population of hte deaths in hte earthquake inA is hte largest of all.
A.Haiti       
B.China      
C.Chile
39.370thousand people hurt in the earthquake isC and 480thousand people lost their home in the earthquake inC.
A.Chile,Nepal   
B.Japan,Haiti     
C.China,Haiti
40.Which of the following is TRUE accroding to the form above?B
A.Among all these earthquakes,the one happened in Haiti was the heaviest.
B.We only know how many people died in the earthquake in Nepal before April.
C.Chile has the fewest deaths in the earthquake in 2012.

分析 本文以表格形式记录了几次地震的情况,包括震级,地点,死亡人数和财产损失等情况.

解答 36.C细节理解题.根据表格内容可知日本地震是在2011年,有三个国家的地震早于2011年,故选C.
37.B细节理解题.根据最后一栏的The heavest earthquake in Nepal during 81years可知尼泊尔的地震是81年以来最严重的,故选B.
38.A细节理解题.根据死亡人数一栏可知海地的死亡人数最多,二十七万人,故选A.
39.C细节理解题.根据最下面一栏可知在中国370 000人受伤,在海地,480 000人失去了家园,故选C.
40.B细节理解题.根据最后一栏尼泊尔的3000deaths till April 27th可知我们只知道4月前有多少人丧生,故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Read the dialogue and choose the right answer(阅读对话,选出最合适的答案)

Girl:Dad,can I go to a movie(电影) today?
Dad:A movie today?Well,I don't know.
Girl:Jeff always takes me to a movie.
Dad:Well,I know your uncle Jeff always takes you,but what movie would you like to see today,Nancy?
Girl:Finding Nemo.
Dad:Finding Nemo.Let me look at the newspaper.Ah,here it is.It starts at a quarter to three in the afternoon.We have to wait for Mum because she's at a meeting now.
Girl:OK.
Dad:And what are we going to do after the movie?
Girl:Umm…go for a walk.
Dad:Go for a walk.Would you like to go down to the beach or through the park?
Girl:To the beach.
Dad:To the beach.Well,that sounds(听上去)good.

1.Where does the young girl want to go with her father?B
A.To the park.B.To the movies.C.To the swimming pool.D To the restaurant.
2.Who are they going with?A
A.girl's uncle.B.girl's friend.C.girl's mother.D girl's friend
3.What is the name of the movie?C
A.Jeff.B.Nancy.C.Finding Nemo.D Finding
4.What time does the movie start in the afternoon?A
A.2:45.B.3:15.C.2:15.D 3:45
5.What does the girl want to do after the movie?A
A.Go down to the beach.
B.Go through the park.
C.Go out to eat.
D.Go to a meeting.
6.Which of the following is NOT true?D
A Today they will go to a movie.
B Mum is at a meeting now.
C They will go for a walk after the movie.
D The girl always takes Jeff to a movie.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Finally,the firemen put out the fire.The underlined word means"        ".(  )
A.At the endB.At lastC.At firstD.By the end

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Scene 2
A.dragB.since thenC.sillyD.withE.from now on
Eric:Please …Help me up to the boat!
Dad:Hold on.I'll (50)A you up.
Eric:Thanks,Dad.Hey,what happened to the fish?
Dad:Did you get him,Mr Chen?
Mr Chen:No,you fools!I didn't!You scared him away (51)D all that shouting and splashing!
Eric:Don't be (52)C,Mr Chen.Fish can't hear.
Mr Chen:They can't hear but they can feel the shaking movements in the water.When you talk loudly or make large movements,fish can feel them.
Eric & Dad:Oh …
Dad:Eric,we have to be quiet when we fish (53)E.
Eric:OK,Dad.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.need,even,type,to,you,how,don't,to,know (连词成句)
You don't even need to know how to type..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.What about          a walk after dinner?(  )
A.takeB.tookC.takingD.takes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.         play soccer on the street,It's too dangerous.(  )
A.PleaseB.ToC.Don'tD.Let's

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.---The number of students who go to summer camp ______two hundred.
---Yes,and only one quarter of them ______girls.(  )
A.is; areB.are; isC.is; isD.are; are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

13.
A.What can I do for you?
B.Bring me two eggs.
C.How do you make tomato and egg noodles?
D.I like tomato and egg noodles.
E.How many tomatoes do you need?
F.I can't wait to eat them.
G.How much salt do you need?
A:I'm hungry,Mum.
B:Well,I make noodles for you.
A:Great.(66)D
B:OK.Can you help me make them?
A:Yes.(67)A
B:Well,help me cut up the tomatoes.
A:(68)E
B:Two is OK.
A:What else?
B:(69)B
A:OK.Here you are!
B:First,I put some oil.Then put in the green onions…
A:I know next pour into water.
B:So clever.But remember boil the water for more than ten minutes.Then put in the noodles when the water is boiled again you can eat the noodles.
A:Oh.(70)F.

查看答案和解析>>

同步练习册答案