精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Thelma was such a life-loving and easy-going person that she was always full of energy and never felt sad.When she was at the age of 75,her husband passed away.Her children were afraid she was lonely and suggested that she move to a"Senior living community(老年生活社区)".Thelma thought that was a good idea and decided to do so.
Shortly after moving in,Thelma became many activities'director.She loved to organize all kinds of things for the people in the community.So quickly she became very popular and made many friends.
When Thelma turned 80,her new friends showed their appreciation(感激) by throwing a surprise birthday party for her.When Thelma entered the dining room for dinner that night,she was greeted by a standing ovation (热烈欢迎) and one of them led her to the head table.The night was filled with laughter and entertainment,but throughout the evening,Thelma could not take her eyes off a gentleman sitting at the other end of the table.
When the party ended,Thelma quickly rose from her seat and rushed over to the man"Pardon me,"Thelma said,"Please forgive me if I made you feel uncomfortable by staring at you all night.I just couldn't help myself from looking your way.You see,you look just like my fifth husband."
"Your fifth husband!"replied the gentleman."Forgive me for asking,but how many times have you been married?"
With that,a smile appeared on Thelma's face as she replied,"Four."
They were married shortly after that.

68.Why was Thelma popular in the community?B
A.Because she was old enough.
B.Because she was outgoing and life-loving.
C.Because she was always lonely.
D.Because she was beautiful and easy-going.
69.What does the underlined word"them"refer to?A
A.Thelma's friends.
B.Thelma's children.
C.Some old ladies.
D.The workers in the dining room.
70.How many times had Thelma been married at last?C
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
71.What does the underlined word"staring"mean?D
A.Laughing happily for many times.
B.Speaking loudly for many times.
C.Listening carefully for a long time.
D.Looking at someone for a long time.

分析 塞尔玛是一个热爱生活,随和的人,她总是充满活力,永远不会感到悲伤.当她75岁时,她的丈夫去世了,她的孩子们怕她寂寞,建议她搬到"老年生活社区".塞尔玛认为这是一个好想法并且决定这样做.
搬家后不久,塞尔玛成了许多活动的策划者.她喜欢组织社区里的人做各种事情.所以很快她就变得非常有人缘,有很多朋友.
当塞尔玛80岁的时候,她的新朋友表示感激为她举办了一个生日聚会.当塞尔玛晚上走进餐厅吃饭时,她受到了全场的热烈欢迎,其中一个人把她领到了最前面.夜晚充满了笑声和欢乐,但整个晚上,塞尔玛目不转睛地看着一个坐在桌子的另一端的绅士.
晚会结束时,塞尔玛很快从座位上起来,跑到男人面前"原谅我,"塞尔玛说,"如果我整个晚上都盯着你让你觉得不舒服,请原谅我.我只是不能控制自己不去看你.你看起来就像我的第五个丈夫."
"你的第五个丈夫!"绅士回答说:"请原谅我问你,你已经结婚多少次了?"
塞尔玛的脸上现出了微笑,她回答说:"四次."
他们在那之后不久就结婚了.

解答 68.答案B 细节理解题 由文中 Thelma was such a life-loving and easy-going person that she was always full of energy and never felt sad可知 塞尔玛是一个热爱生活,随和的人,她总是充满活力,永远不会感到悲伤,故选B
69.答案A 词义理解题 由文中 When Thelma turned 80,her new friends showed their appreciation(感激) by throwing a surprise birthday party for her.When Thelma entered the dining room for dinner that night,she was greeted by a standing ovation (热烈欢迎) and one of them led her to the head table可知 当塞尔玛80岁的时候,她的新朋友表示感激为她举办了一个生日聚会.当塞尔玛晚上走进餐厅吃饭时,她受到了全场的热烈欢迎,其中一个人把她领到了最前面,因为是她的新朋友举办的,所以them指的是她的朋友们,故选A
70.答案C 细节理解题 由文中."Forgive me for asking,but how many times have you been married?"With that,a smile appeared on Thelma's face as she replied,"Four."They were married shortly after that.可知:"请原谅我问你,你已经结婚多少次了?"塞尔玛的脸上现出微笑,她回答说:"四次."他们在那之后不久就结婚了.所以最后总共结婚了5次,故选C
71.答案D 词义理解题 由文中 Please forgive me if I made you feel uncomfortable by staring at you all night.I just couldn't help my self from looking your way可知 如果我整个晚上都…着你让你觉得不舒服,请原谅我.我只是不能控制自己不去看你,联系后文可知她一直在看他,所以这里盯着看的意思最为合适,故选D

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.China and India are         countries.(  )
A.developingB.developedC.to developD.develop

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.The world has lost one of the most respected leaders.Nelson Mandela,former (前任的 )South African president,passed away on Dec 5 at the age of 95.In 1993,Mandela won the Nobel Peace Prize.The whole world felt sorry about the death of Mandela.
52.What prize did Mandela win in 1993?A
A.The Nobel Peace Prize
B.The Nobel Math Prize.
C.The best acting prize.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.In autumn,Jack always goescycling(cycle) with his family in the park.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Why didn't you tell him about the meeting?
-He rushed out of the room        I could say a word.(  )
A.beforeB.afterC.sinceD.because

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.My name is Alice.This is a picture of my room.I'm sorry it's not tidy.You cannot find a TV or a computer in my room.But you can see a lot of books.I like reading.Look at my bed.My red jacket and my yellow schoolbag are on it.
A photo of my family is on the desk.My parents,my two brothers and I are in the photo.What's that under the desk?Oh,it's a model plane.And my brother's computer game is under my chair.
51.Alice's room isB.
A.tidy  B.not tidy   C.big.D.small
52.Alice likesA.
A.reading  B.watching TV   C.playing computer games   D.playing soccer
53.You can seeD in Alice's room.
A.a TV          B.a computer          C.many balls         D.many books
54.How many people are there in the family photo?D
A.Two              B.Three             C.Four           D.Five
55.Ais under Alice's desk.
A.A computer game    B.A model plane    C.A schoolbag   D.A jacket.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.________ month of the year is May.It's my favorite month.(  )
A.TwoB.The secondC.FiveD.The fifth

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.chicken wings/eating/best/likes/Mike
Mike likes eating chicken wings best.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-With whom did you watch the 2010World Cup Opening Ceremony?
-        .(  )
A.A friend of mineB.A friend of me
C.A friend of my sisterD.A friend of you

查看答案和解析>>

同步练习册答案