| Our class had a weekly class meeting this Monday.We talked about thanksgiving.Some students share their ideas or stories here. ************************************ ******************************************** Chen Ping:As we all know,thanksgiving is the first thing we should learn since we were born.It causes the goodness of life.When someone helps me,I say thank you to express our gratitude.When mum gives me dinner after school,I kiss my mum and say thanks.Mum kisses and smiles to me.Everyday,I study in the school,teachers tell us how to study.Friends play with me.I smile to them with a grateful heart--that is the goodness of my life. ******************************************** Xu Yan:Once President Roosevelt's house was broken into and lots of things were stolen.One of his friends wrote to him and advised him not to take it to his heart so much.President Roosevelt (罗斯福总统) wrote back,saying,"Dear friend,thank you for your letter to comfort me.I'm all right now.I think I should thank God.This is because of the following three reasons:firstly,the thief only stole things from me but did not hurt me at all;secondly,the thief has stolen some of my things instead of all my things;thirdly,most luckily for me,it was the man rather than me who became a thief…" |
| Time to express gratitude according to Zhang Wei | 81 | Every day |
| The way to give help on the bus | 82 | To offer a seat to others |
| Chen Ping's way to thank his mother | 83 | kiss her mum and say thanks |
| Chen Ping's way to express his gratitude to his teachers | 84 | To smile to them |
| The purpose of telling President Roosevelt's story | 85 | We should be thankful |
分析 短文大意:本星期一我们班举行了每周的班会,我们讨论了感恩节,一些学生在这里分享他们的想法和故事.
解答 81.Every day 82.To offer a seat to others 83.Thanksgiving 84.To smile to them 85.Three/3
81题答案:Every day考查细节理解题,根据文中的However,we should feel grateful(感激的) every day可知然而,我们应该感恩每一天,故答案是Every day.
82题答案:To offer a seat to others 考查细节理解题,根据文中的Perhaps it is a little thing,pick up the pen you drop,lift a heavy box for you or offer you a seat in the bus.也许是一件小事,拿起你放下的笔,为你举起一个重箱子或给你一个座位.可知为他人提供座位,故答案是To offer a seat to others.
83题答案:kiss her mum and say thanks考查细节理解题,根据文中的I kiss my mum and say thanks可知 我吻我妈妈说谢谢,故答案是kiss her mum and say thanks.
84题答案:To smile to them 考查细节理解题,根据文中的I smile to them with a grateful heart--that is the goodness of my life.我用一颗感恩的心对他们微笑这就是我生命中的美好.可知对他们微笑,故答案是To smile to them.
85题答案:We should be thankful考查归纳题,根据文中的罗斯福总统的故事,虽然丢了东西,但是他很乐观,我们应该不只是看到不好的一面,我们应该看到好的一面,应该学会感恩,故答案是We should be thankful.
点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | look for | B. | find | C. | find out | D. | look at |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Which color | B. | How color | C. | What color | D. | What's color |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Happiness is not far away | ||
| Introduction | Happiness comes from the little things in life. | |
| (56)Steps | To yourself | ●Be(57)kind to yourself and try to be the best friend of your own. ●(58)Stop trying to be someone else and learn to be yourself. |
| To your life | ●Keep a balance between activities and rest in your life. ●Do something good to your own mind and have the memory carried with you. ●Keep a smiling face to the (59)futureto keep away from negative thoughts. ●Concentrate on the positive things and look for something (60)joyful. | |
| To your work | ●Work hard to (61)reach/achieveyour goals and reward yourself once you make it. ●Remove the task which is(62)useless. ●Try writing every day to raise your levels of happiness. | |
| To your friends | ●Write a thank-you note to a friend on Monday. ●(63)Shareyour recent good moments with your friend by writing a short letter to him on Tuesday. ●Tell your friend what you are going to experience in the future on Wednesday. ●Write a letter to someone(64)important in your life on Thursday. ●Write three things that went really well on Friday. ●(65)Continueyour daily thanks diary on Saturday and Sunday. | |
| Conclusion | Pay attention to the positive things and you will feel happy. | |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | little | B. | a few | C. | few | D. | a little |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | the other one | B. | another one | C. | one other | D. | one another |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | an advice | B. | some advice | C. | any advice | D. | some advices |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | You're welcome. | B. | Book,of course. | C. | Sure,go ahead. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com