精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.A group of people asked this question to a group 4-to-8-year-old children."What does love mean?"The answers were surprising.The children's online would answer like they did below.?When my grandmother hurt her knees,she couldn't bent (弯腰) over and paint her toenails(脚指甲) any more.So my grandfather does it for her all the time,even when his hands hurt too.That's love."
Rebecca-age 8
?"Love is when someone hurts you.And you get so mad but you don't shout at them because you know it would hurt her feelings."
Samantha-age 6
?"Love is what makes you smile when you're tired."
Terri-age 4
?"I let my elder sister pick on(捉弄) me because my mum says she only picks on me because she loves me.So I pick on my baby sister because I love her."
Bethany-age 4
?"I know my sister loves me because she gives me all her old clothes and has to go out and buy new clothes."
Lauren-age 4
?"Love is when Mommy gives Daddy the best piece of chicken."
Elaine-age 5
?"My mommy loves me more than anybody.You don't see anyone else kissing me to sleep at night."
Clear-age 5
?"You really shouldn't say‘I love you'unless you mean it.But if you mean it,you should say it a lot.People forget."
Jessica-age 8

57.The passage is probably aboutA.
A.an on-line survey
B.a news report
C.a book review
58.B told us the love between mum and dad.
A.Clear
B.Elaine
C.Rebecca
59.According to the passage,the statement"A"is NOT true.
A.Bethany is happy to be picked on by any other person
B.If Samantha becomes angry,she will not shout at others
C.Lauren prefers to wear her sister's old clothes
60.In Jessica's opinion,B.
A.too much love is no love
B.you should say love more often
C.say love more often if you have it
61.From this passage,we can infer thatA.
A.love is very important in our lives
B.love has the same shapes and colors
C.love means differently to different people.

分析 本文是一篇关于"什么是爱?"的调查报告.文中摘录了几个4-8岁的儿童对爱的回答和理解.他们的回答从儿童的视角诠释了爱的真谛.

解答 57-61:ABABA
57题答案:A主旨大意题.本文是一篇关于"什么是爱?"的调查报告.文中摘录了几个4-8岁的儿童对爱的回答和理解.他们的回答从儿童的视角诠释了爱的真谛.故选A
58题答案:B细节理解题.根据"Love is when Mommy gives Daddy the best piece of chicken."( Elaine-age 5)句意:爱就是当妈妈给爸爸最好的鸡肉.Elaine5岁.可知是Elaine告诉我们爸爸妈妈之间的爱.故选B.
59题答案:A推理判断题.根据"I let my big sister pick on (捉弄) me because my mum says she only picks on me because she loves me.So I pick on my baby sister because I love her."(Bethany-age 4)句意:4岁的Bethany说:"我让我的姐姐捉弄我因为我妈妈说她只捉弄我因为她爱我.所以我捉弄我的妹妹因为我爱她."由此可知,Bethany不是愿意让任何人捉弄的.故选A.
60题答案:B细节理解题.根据"You really shouldn't say‘I love you'if you don't mean it.But if you mean it,you should say it a lot.People forget."(Jessica-age 8)句意:8岁的Jessica说:"你真地不应该说我爱你如果你没有这个意思.但是如果你真地爱,你应该经常说.人们会忘记."故选B
61题答案:A细节理解题.根据"Love is what makes you smile when you're tired."(Terri-age 4)句意:4岁的Terri说:"爱是当你累时能让你微笑."可知非常重要,应选A

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Mom asks John to stay at home rather than _________ out.(  )
A.goB.goingC.to goD.goes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.My father used to be a soldier (士兵).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Tom and I _______ brothers.(  )
A.amB.isC.areD.be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Benjamin Franklin is one of the greatest miracles in American history.Although he never received a formal education,he made important contributions in many fields,including literature,journalism,science,diplomacy and education.
Early Years
Franklin,one of seventeen children,was born in Boston on January 6,1706.After leaving school at the age of ten,he spent two years working for his father before learning printing from his elder brother.When he was seventeen,Franklin left Boston and traveled to Philadelphia,hoping to open his own print shop.Once he worked as a printer,Franklin began producing a newspaper and an annual magazine called Poor Richard's Almanack.It was very popular and people considered him as a talented writer.
Man of science
When Franklin was forty-two,he left his printing business to devote himself to science.He proved to be successful again.During his lifetime,Franklin invented the lightning rod (避雷针) and a new type of stove,confirmed the laws of electricity and contributed to the scientific understanding of earthquakes.With all these achievements,Franklin is best remembered for his career in politics.
Statesman and Diplomat
Franklin played an important role in drafting (起草) the Declaration of Independence《独立宣言》,won French support during the War and drafted the United States Constitution (宪法).In his later years,he was ambassador (大使) first to England and then to France.Even before President Washington,Franklin was considered"The father of his country".
Franklin wrote the first part of The Autobiography in 1771at the age of sixty-five.Though never completed,his Autobiography,full of his own opinions and suggestions,provides not only a record of his achievements but also an understanding of his character.
Benjamin Franklin made one of the greatest miracles in American history.
In the early yearsHe was born in Boston on January 6,1706in a family of (56)17 children.
He was never (57)educatedformally and left school at ten.
He learned to be a (58)printerand produced his own newspaper.
His later
achievements
In literatureHe was (59)considereda talented writer because of his magazine Poor Richard's Almanack.
His Autobiography is (60)filled with his own opinions and suggestions.
In (61)scienceHe (62)devotedhimself to science at the age of 42.
He was the (63)inventorof the lightning rod and a new type of stove.
He (64)confirmedthe laws of electricity.
He contributed to the understanding of earthquakes.
In politicsHe drafted the Declaration of Independence and the United States Constitution.
He won support from (65)France during the War.
He served as an ambassador to England and France.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.
Our class had a weekly class meeting this Monday.We talked about thanksgiving.Some students share their ideas or stories here.
************************************
Zhang Wei:We are supposed to express our gratitude(感激之情) to others on Thanksgiving Day.However,we should feel grateful(感激的) every day.To be grateful to others is a way to show your love.In our daily life,we often receive help from our parents,friends,workmates and strangers.Perhaps it is a little thing,pick up the pen you drop,lift a heavy box for you or offer you a seat in the bus.We should be thankful to them for whatever they have done.The more love you give,the more love you receive.
********************************************
Chen Ping:As we all know,thanksgiving is the first thing we should learn since we were born.It causes the goodness of life.When someone helps me,I say thank you to express our gratitude.When mum gives me dinner after school,I kiss my mum and say thanks.Mum kisses and smiles to me.Everyday,I study in the school,teachers tell us how to study.Friends play with me.I smile to them with a grateful heart--that is the goodness of my life.
********************************************
Xu Yan:Once President Roosevelt's house was broken into and lots of things were stolen.One of his friends wrote to him and advised him not to take it to his heart so much.President Roosevelt (罗斯福总统)  wrote back,saying,"Dear friend,thank you for your letter to comfort me.I'm all right now.I think I should thank God.This is because of the following three reasons:firstly,the thief only stole things from me but did not hurt me at all;secondly,the thief has stolen some of my things instead of all my things;thirdly,most luckily for me,it was the man rather than me who became a thief…"
Information Card
Time to express gratitude according to Zhang Wei81Every day
The way to give help on the bus82To offer a seat to others
Chen Ping's way to thank his mother83kiss her mum and say thanks
Chen Ping's way to express his gratitude to his teachers84To smile to them
The purpose of telling President Roosevelt's story85We should be thankful

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.After twenty minutes'walk,the children           got to the park.(  )
A.hardlyB.tooC.eitherD.finally

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Please tell me the rreason why you didn't come to school yesterday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Where are you going tomorrow?-I am     Beijing with my parents.(  )
A.cheering onB.ringing upC.leaving for

查看答案和解析>>

同步练习册答案