精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.We can't remember clearly since when we started to take our mobiles to a dinner table.This happens a lot,especially when we eat out.Once a dish comes,instead of lifting our chopsticks,we take out our mobiles and click.Later,we post the photos onto Weibo or Wechat,waiting to be"liked."Then we check our mobiles from time to time during the meal,to see whether we get"liked"or not.We just cannot leave our mobiles for simply a meal.
Does that sound familiar to you?Do you do that often?If not,how do you feel when others do that when having dinner with you?
A recent study suggests that what we are used to doing is not that good.Spending time taking photos of food makes the food less pleasant.To test this,some researchers did an experiment.Some people were asked to take photos before they could enjoy food.It turned out that the more photos they took,thelessdeliciousthefoodseemedtothem.So,why not stop taking photos and just enjoy the food ahead of you?
Besides the scientific result,there are also some other bad influences of taking photos of food before meals.After posting the photos onto the Internet,one will be unable to control himself and check his mobile many times."Does everyone accept my photo?I hope a lot of people like it!"It seems like your mobile secretly calls your name all the time,even when you are with real people.
So,next time you go out to have dinner with your family or friends,how about not taking photos of food?Let the food be delicious as it is and share your life with people around you.Trust me,it will be a wonderful time.

38.From the passage,we know people like toB first before meals recently.
A.talk with their friends
B.take photos of the dish
C.have a taste of the dish
D.check their mobile phones
39.Which of the following can be put in theC in Paragraph 3?
A.the less cheerful they became.
B.the more interested they were in the food.
C.the less delicious the food seemed to them.
D.the more"liked"they got on Weibo or Wechat.
40.What does the underlined sentence mean in Paragraph 4?D
A.People often treat mobiles as real people.
B.People regard mobiles as their secret friends.
C.People often make phone calls when they get together.
D.People pay more attention to mobiles than to real people.
41.Which of the following statement is the writer's opinion?C
A.We take out our mobiles and click when a dish comes.
B.We check our mobiles from time to time during the meal.
C.Spending time taking photos of food makes the food less pleasant.
D.Some people were asked to take photos before they could enjoy food.

分析 本篇文章讲述了现在常见的社会现象--在吃饭前拿手机拍照"菜品",拍完照片放在网络上,而且不时地看手机,想着别人会不会喜欢自己的美食照片,会有多少人点赞.专家认为这种行为是不好的.一方面花时间拍照,食物变得没那么好吃;另一方面,眼前的人会忽视,因为拍照片的人就像被手机不停地"呼唤",看有多少人点赞.专家呼吁,让食物美味如初,享受与眼前人的相聚时刻.

解答 38.B细节理解题.根据第一段Once a dish comes,instead of lifting our chopsticks,we take out our mobiles and click.可知人们吃饭前喜欢拍照,故选B.
39.C细节理解题.根据上一句It turned out that the more photos they took,可以推断出是the more…,the more句型,根据下一句句意:为什么不停下来吃饭呢?可以推断出此处应该是:照片拍的越多,食物看着越不好吃.故选C.
40.D句子理解题.结合本段的主旨Besides the scientific result,there are also some other bad influences of taking photos of food before meals饭前拍照的坏影响,可以推断出此处应该是:过多的关注手机而不是人,故选D.
41.C主旨大意题.根据文章内容和容最后一段的Let the food be delicious as it is and share your life with people around you可知本篇文章讲述了现在常见的社会现象--在吃饭前拿手机拍照"菜品",拍完照片放在网络上,作者是不同意这种观点的,要和身边的人分享美食,故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.There is ________ mp3on the desk.Whose is ______mp3?(  )
A.a,theB.an,aC.an,theD./,the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

20.A:Good morning,Doctor Lee.
B:Good morning,young man.(66)E
A:I don't feel very well.I coughed almost the whole night.
B:Sorry to hear that.(67)A
A:Since yesterday afternoon.
B:Have you taken your temperature?
A:Yes,I have.(68)G
B:Nothing serious.(69)B Take the medicine,and then have a good rest.You will be all right.
A:(70)D
B:You're welcome.

A.How long have you been like this?
B.You've just got a cold.
C.Are you feeling well?
D.Thank you very much.
E.What's your trouble?
F.When did you start to cough?
G.But my temperature seems to be all right.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.多吃蔬菜对我们的健康有益.
Eating morevegetablesisgood for our heath.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.我们已经长大了.所以我们必须对自己负责任.
We have grown up,so we must be responsible for ourselves..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Waiter:Can I help you,sir?
Foreigner:Yes,(66)B
Waiter:There's a store on Central Street.You can buy one there.
Foreigner:Thanks.Your English is quite good.
Waiter:(67)F By the way,are you working here in Beijing?
Foreigner:No,I'm not.I've come for the football game this weekend.
Waiter:Oh,so you are an athlete.Welcome to Beijing.
Foreigner:Oh,no,no.I'm not an athlete.I'm just a football fan.
Waiter:Me too!(68)A
Foreigner:Two weeks ago.I've visited some places of interest.
Waiter:What do you think of Beijing?
Foreigner:(69)C Friendly people,delicious food and…Oh,I just love this city.
Waiter:I'm so glad you love my city.(70)D
Foreigner:Thanks.Nice to talk to you.Goodbye!
Waiter:Me too.Goodbye!
A.When did you come to Beijing?
B.Where can I buy a map of Beijing?
C.It's a very beautiful city.
D.I hope you have a nice time this weekend.
E.Is there a post office near here?
F.Thank you.
G.No,I should study hard.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.这只猴子足够聪明,用毛毯把火扑灭了.
The monkey was clever enough to put out the fire with a blanket.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.A:Hello,Sally!Congratulations to you for winning the first prize in the speech contest!
B:(51)C
A:You used to be shy when you talked to others.Why did you take part in the speech contest?
B:Yeah,I used to be shy.And my mother was really worried about it.She told me I must have confidence in everything.She encouraged me to do that.
A:(52)A
B:I practiced the speech every day.In order to make it good,I had practiced it hundreds of times.
A:(53)B
B:I got excited and couldn't help crying when I won the prize,but at first I could hardly believe I was the winner.
A:(54)F
B:Yes,it changed me a lot.And it made me feel confident.I'm very thankful to all the people who helped me.
A:Thanks for answering my questions.
B:(55)D
A.How could you do such a good job?
B.How did you feel when you won the prize?
C.Thank you.
D.You're welcome.
E.Nothing much.
F.Did it change you?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Answer the questions(根据短文内容回答下列问题) 

What is a supermarket?In the dictionary,a supermarket is a large self-service (自选的) department store.Some supermarkets have two floors.When you enter a supermarket,an elevator (电梯) will take you to the second floor.Here you can buy things such as CDs,pens,clothes,TVs.You can go downstairs (楼下) to the first floor where food and drinks are sold.You can also buy fresh fruit,vegetables and meat on this floor.
People like to go shopping in the supermarket.Here are some of the reasons.
First,the prices are lower than in special shops and you can choose whatever you want,without going place to place.
Second,the service (服务) is wonderful.You can walk around and no one will ask you,"What can I do for you?"If you can't find something,just ask a service person.
Third,the quality (质量) is good.If you get home and find the food has gone bad,you can give it back and they will say sorry and change it for you.
What's more,many people don't have much time to walk from one shop to another,so people choose to go to the supermarket in order to (为了) save time and money.
Finally,if you don't want to buy anything,you can just come and look around in the supermarket.

79.What is a supermarket?
It isa large self-service department store.
80.Can you buy fresh fruit,vegetables and meat on the first floor?
Yes,I can.
81.How many reasons are given for going shopping in the supermarket?
Five reasons.
82.What is wonderful in a supermarket?
The service is wonderful.
83.Many people have a lot of time to walk from one shop to another,don't they?
No,they don't.
84.What do you think of the supermarket?
I thinkit's wonderful.

查看答案和解析>>

同步练习册答案