精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Answer the questions(根据短文内容回答下列问题) 

What is a supermarket?In the dictionary,a supermarket is a large self-service (自选的) department store.Some supermarkets have two floors.When you enter a supermarket,an elevator (电梯) will take you to the second floor.Here you can buy things such as CDs,pens,clothes,TVs.You can go downstairs (楼下) to the first floor where food and drinks are sold.You can also buy fresh fruit,vegetables and meat on this floor.
People like to go shopping in the supermarket.Here are some of the reasons.
First,the prices are lower than in special shops and you can choose whatever you want,without going place to place.
Second,the service (服务) is wonderful.You can walk around and no one will ask you,"What can I do for you?"If you can't find something,just ask a service person.
Third,the quality (质量) is good.If you get home and find the food has gone bad,you can give it back and they will say sorry and change it for you.
What's more,many people don't have much time to walk from one shop to another,so people choose to go to the supermarket in order to (为了) save time and money.
Finally,if you don't want to buy anything,you can just come and look around in the supermarket.

79.What is a supermarket?
It isa large self-service department store.
80.Can you buy fresh fruit,vegetables and meat on the first floor?
Yes,I can.
81.How many reasons are given for going shopping in the supermarket?
Five reasons.
82.What is wonderful in a supermarket?
The service is wonderful.
83.Many people have a lot of time to walk from one shop to another,don't they?
No,they don't.
84.What do you think of the supermarket?
I thinkit's wonderful.

分析 文章大意:超市是什么?在字典中,超市是一个大型自助商场,超市都有两层.当你进入一个超市,电梯会带你到二楼.在这里你可以买到的东西如CD,笔,衣服,电视.你可以下楼到一楼,食品饮料都卖.你也可以买到新鲜的水果,蔬菜和肉类在这楼.
人们喜欢在超市购物,以下是一些原因.
首先,价格低于特殊商店,你可以选择任何你想要的,而不去的地方.
第二,服务很好,你可以四处走走,没有人会问你:"我能为你做些什么?"如果你找不到东西,就问服务人员.
第三,质量很好,如果你回到家,发现食物坏了,你可以把它还给他们,他们会说对不起,并为你换货.
更重要的是,许多人没有太多的时间步行从一个商店到另一个,所以人们选择去超市,以节省时间和金钱.
最后,如果你不想买任何东西,你可以到超市看看.

解答 79题答案:a large self-service department store考查细节理解.从文中的可知a supermarket is a large self-service (自选的) department store.超市是一个大型自助商场,故填a large self-service department store.
80题答案:Yes,I can.考查细节理解.从文中的可知You can go downstairs (楼下) to the first floor where food and drinks are sold.You can also buy fresh fruit,vegetables and meat on this floor.你可以下楼到一楼,食品饮料都卖.你也可以买到新鲜的水果,蔬菜和肉类在这楼,故是肯定的答案,所以是Yes,I can.
81题答案:Five 考查细节理解.从文中的First,the prices are lower than in special shops and you can choose whatever you want,Second,the service (服务) is wonderful.Third,the quality (质量) is good.What's more,many people don't have much time to walk from one shop to another,so people choose to go to the supermarket in order to (为了) save time and money.Finally,if you don't want to buy anything,you can just come and look around in the supermarket.首先,价格低于特殊商店,你可以选择任何你想要的,第二,服务是美妙的.第三,质量好.更重要的是,许多人没有太多的时间步行从一个商店到另一个,所以人们选择去超市,以节省时间和金钱.最后,如果你不想买任何东西,你可以到超市看看.可知是5种,故填five.
82题答案:The service  考查细节理解.从文中的Second,the service  is wonderful可知服务是美妙的,故填The service.
83题答案:No,they don't.考查细节理解.从文中的many people don't have much time to walk from one shop to another,可知许多人没有太多的时间步行从一个商店到另一个,故填No,they don't..
84题答案:it's wonderful考查全文理解.从文中的大意知道超市给我们带来了很多方便,所以很好,故答案是it's wonderful.

点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.We can't remember clearly since when we started to take our mobiles to a dinner table.This happens a lot,especially when we eat out.Once a dish comes,instead of lifting our chopsticks,we take out our mobiles and click.Later,we post the photos onto Weibo or Wechat,waiting to be"liked."Then we check our mobiles from time to time during the meal,to see whether we get"liked"or not.We just cannot leave our mobiles for simply a meal.
Does that sound familiar to you?Do you do that often?If not,how do you feel when others do that when having dinner with you?
A recent study suggests that what we are used to doing is not that good.Spending time taking photos of food makes the food less pleasant.To test this,some researchers did an experiment.Some people were asked to take photos before they could enjoy food.It turned out that the more photos they took,thelessdeliciousthefoodseemedtothem.So,why not stop taking photos and just enjoy the food ahead of you?
Besides the scientific result,there are also some other bad influences of taking photos of food before meals.After posting the photos onto the Internet,one will be unable to control himself and check his mobile many times."Does everyone accept my photo?I hope a lot of people like it!"It seems like your mobile secretly calls your name all the time,even when you are with real people.
So,next time you go out to have dinner with your family or friends,how about not taking photos of food?Let the food be delicious as it is and share your life with people around you.Trust me,it will be a wonderful time.

38.From the passage,we know people like toB first before meals recently.
A.talk with their friends
B.take photos of the dish
C.have a taste of the dish
D.check their mobile phones
39.Which of the following can be put in theC in Paragraph 3?
A.the less cheerful they became.
B.the more interested they were in the food.
C.the less delicious the food seemed to them.
D.the more"liked"they got on Weibo or Wechat.
40.What does the underlined sentence mean in Paragraph 4?D
A.People often treat mobiles as real people.
B.People regard mobiles as their secret friends.
C.People often make phone calls when they get together.
D.People pay more attention to mobiles than to real people.
41.Which of the following statement is the writer's opinion?C
A.We take out our mobiles and click when a dish comes.
B.We check our mobiles from time to time during the meal.
C.Spending time taking photos of food makes the food less pleasant.
D.Some people were asked to take photos before they could enjoy food.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.说实话,要鼓舞他们的士气有些困难,我们需要帮助.
To tell the truth,we havesome difficulty in cheering them up.We need help.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.You must take away the clothes from the heat of the fire,_______ they might get burnt.(  )
A.orB.andC.butD.so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

14.A.advertisement     B.called      C.volunteer      D.believe      E.blind
During the summer holidays,I worked as a (50)C. at a vet's,so I saw lots of dogs.Minnie was the funniest-looking dog I'd ever seen.She had thin snow-white hair on her fat body.She had big round eyes and always seemed surprised,but she was (51)E.
She was brought to the vet's because her owner didn't want her any more.I thought Minnie was a sweet dog,though,"No one can know her by the ways she looks,"I thought.So we took care of her.Finally,I put an (52)A in the newspaper,"Funny-looking dog,who is quiet and has blind but beautiful eyes,needs a loving family."Then a young man (53)B.He said on the phone that his grandfather's sixteen-year-old dog had just died.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.The girl       like her mother.She is short and heavy,but her mother is tall and thin.(  )
A.isn'tB.aren'tC.don'tD.doesn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Did you go to the cinema last night?
-Oh,no.I ______ go to the cinema.The tickets,you know,are too expensive.(  )
A.hardly everB.alwaysC.usuallyD.often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.         foreign friends come to visit China every year.(  )
A.Many thousandB.Thousands of
C.Many thousand ofD.Many thousands

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

9.根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整.
A:What's the matter?You look so tired,Sam.
B:(76)I stayed up late.There was an important soccer match last night.
A:(77)Did you watch it?
B:Yes,1watched till it was over.
A:(78)What do you think of it?
B:Great.Both teams played well.
A:(79)What was the result?
B:Barcelrona  won.The final score was 2:1.
A:(80)You'd better not stay uptoo late.After all,you are a student.
B:If I do so,1won't be a real soccer fan.
A:But you'11be a real student!

查看答案和解析>>

同步练习册答案