精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.A predator kills and eats other animals as prey (猎物).Sometimes it also becomes food for other predators.Polar bears are the largest of all the land predators.They can run across snow and swim in icy water for hours without rest.Their favorite food is seal.Not all big animals live on small animals.Hippos have heavy bodies and huge mouths.But they don't eat animals.They just eat grass.
Some predators use speed to catch their prey.Cheetahs are the fastest animals on land.They can run up to 70km an hour.Other predators use their senses to find their food.Sharks can see,smell,hear,feel and taste.They can also sense electrical currents(电流)from other animals'bodies.Some fish try to hide themselves,but with this sixth sense,sharks can always find them.Sharks have smooth bodies.This helps them swim without using lots of energy.They need to save their energy because they never really sleep and never stop hunting.Flying is a useful skill for many predators in the sky.The butcher bird is the most interesting predator.It has a special way of eating its prey.First it kills its prey.Then it hangs it on a fence or in a tree,just like a butcher hangs meat in his shop.Finally,it eats its prey.
Some people hunt and kill more animals than any other predator.They not only hunt for food.They also hunt for fun.They kill sharks for their fins,and tigers for their skins.Those human hunters are the worst predators on Earth.

根据上面短文内容填空.
71.Sharks havesixth senseto find their food.Their smooth bodies help them swim withoutenergy.
72.Butcher bird usuallykills first and hangs it on a fence or in a tree.Then it beginseating.
73.Hippos with heavy bodies and huge mouths and are notpredatorsand they usuallyeating grassfor food.
74.People hunt animals not onlyfor foodbut alsofor fun.
75.Polar bears arethe largest of all the land predators and the human hunters arethe worst predators on Earth.

分析 这篇短文介绍了一个捕食者杀死并吃掉其他动物的猎物,有时它也成为其他食肉动物的食物.北极熊是最大的陆地食肉动物,他们可以遇到雪和在冰冷的水中游泳几个小时而不休息,他们最喜欢的食物是海豹.河马有沉重的身体和大嘴巴,但是他们不吃动物只吃草.一些食肉动物使用速度来捕获猎物,其他食肉动物用他们的感官来找到他们的食物,飞行是一个有用的技能对于许多捕食者在天空中,屠夫鸟是最有趣的捕食者.一些人猎杀更多的动物比其他捕食者,他们不仅寻找食物,他们也寻找乐趣.他们杀死鲨鱼鳍,和老虎的皮.这些人类猎人是地球上最严重的捕食者.

解答 答案:
71.senses、energy 细节理解题.根据Some fish try to hide themselves,but with this sixth sense,sharks can always find them.Sharks    have smooth bodies.This helps them swim without using lots of energy.有些鱼试图隐藏自己,鲨鱼总是可以找到他们.鲨鱼总是可以找到他们,这可以帮助他们游泳不使用大量的精力.所以答案是
senses、energy.
72.kills、eating 细节理解题.根据First it kills its prey.Then it hangs it on a fence or in a tree,just like a butcher hangs meat in his    shop.Finally,it eats its prey.首先,它会杀死猎物,然后把它挂在围栏或一棵树,就像一个屠夫挂肉在他的商店,最后,它吃猎物.问题中主语是Butcher bird 单数,kill要加s.begin doing sth开始做某事.故答案是kills、eating.
73.predators、eating grass 细节理解题.根据Hippos have heavy bodies and huge mouths.But they don't eat animals.They just eat grass.河马有沉重的身体和大嘴巴,但是他们不吃动物只吃草.体重be动词是are,所以要加s,usually doing sth经常做某事,所以答案是predators、eating grass.
74.for food、for fun 细节理解题. 根据They not only hunt for food.They also hunt for fun.他们不仅是为了学找食物,也是为了学找乐趣.所以答案是  for food、for fun.
75.the largest、the worst  细节理解题.根据文章中第二句Polar bears are the largest of all the land predators.北极熊是最大的陆地食肉动物.和    Those human hunters are the worst predators on
Earth.这些人类猎人是地球上最严重的捕食者.这里都是形容词最高级形式,所以答案是the largest、the worst.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,分析这一空格处在 句中的地位,前后的关系和它所起的作用,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.I am _____years old today.And my parents have a party for my______birthday.(  )
A.nine; ninthB.ninth; ninthC.ninth; nine

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

18.The most positive(乐观的) person I have ever seen is may dad!He is so positive that I do not(36)Dhearing a single word from him which is related(相关的) to hopelessness!
Unlike most mums and dads,my dad never says things that make me feel(37)B.He is always there to give me encouragement and help.(38)AI do wrong things,he always tells me what's right in a positive way.For example,if I am in(39)B,he often tells me to open the books he bought me.Then he asks me to read the(40)Cthat can help me with the problems I'm facing.After that,we have a(41)Atogether.
Even though I'm not always a good kid,my dad(42)Dshouts or gets angry with me.I know that he's(43)C a day-a day when I grow up and understand things in my life.
I can see the reason that he is so positive  because he believes in(44)C.And he believes that whatever(45)B,it is under control.So we have nothing to worry about.Be positive!
 
36.A.mindB.keepC.likeD.remember
37.A.goodB.badC.richD.poor
38.A.WhenB.UntilC.BeforeD.Since
39.A.fearB.troubleC.surpriseD.danger
40.A.titlesB.ordersC.storiesD.questions
41.A.discussionB.practiceC.meetingD.review
42.A.usuallyB.everC.sometimesD.never
43.A.looking forB.worrying aboutC.waiting forD.thinking about
44.A.itselfB.myselfC.himselfD.yourself
45.A.movesB.happensC.appearsD.develops.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.For many years,no one could communicate with people who had been born without hearing.These deaf people were not able to use a spoken language.
But,beginning in the 1700s,the deaf were taught a special language.Using this language,they could share thoughts and ideas with others.The language they used was a language with out sound.It was a sign language.
How did this sign language work?The deaf were taught to make certain movements using their hands,faces,and bodies.These movements stood for things and ideas.People might move their forefingers across their lips.This meant,"You are not telling the truth."They might tap their chins with three fingers.This meant"my uncle".
The deaf were also taught to use a finger alphabet (字母表).They used their fingers to make the letters of the alphabet.In this way,they spelled out words.Some deaf people could spell out words at a speed of 130words per minute.
Sign language and finger spelling are not used as much as they once were.Today,the deaf are taught to understand others by watching their lips.They are also taught how to speak.

34.In the 1700s,the deaf were taughtC.
A.to speak
B.to watch others
C.a sign language
D.a spoken language
35.The word forefinger in paragraph 3meansA.
A.the finger next to the thumb (拇指)
B.three fingers
C.a language without sound 
D.hands
36.On the whole,this story is aboutB.
A.learning to spell
B.how the deaf communicate
C.teaching the deaf to speak
D.watching their lips
37.Which of these sentences do you think is RIGHT?D
A.Deaf people draw signs.
B.Deaf people can't use their fingers.
C.Many deaf people now can speak.
D.Deaf people speak with their fingers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Crime is a serious problem in Britain.One kind of crime which particularly worries people is juvenile crime(青少年犯罪)-that is,crimes committed by young people.For some years,juvenile crime has been increasing.There are two main kinds of juvenile crime:stealing and violence(暴力).Most people do not understand why young people commit these crimes.There are,I think,a large number of different reasons.
These crimes are not usually committed by people who are poor or in need.Young people often dislike and hate the adult world.They will do things to show that they are rebels(叛逆者).Also in Britain today it is easier for young people to commit crimes because they have more freedom to go where they like and more money to do what they like.
There are two other possible causes which are worth mentioning.More and more people in Britain live in large towns.In a large town no one knows who anyone else is or where they live.But in the village I come from,crimes are rare because everybody knows everyone else.
Although it is difficult to explain,I think the last cause is very important.Perhaps there is something wrong with our society which encourages violence and crime.It is a fact that all the time children are exposed to films and reports aboutcrime and violence.Many people don't agree that this influences young people,but I think that young people are very much influenced by the society they grow up in.I feel that the fault may be as much with our whole society as with these young people.

42.According to the passage,which young group from Britain is least likely to commit crimes?D
A.Young people who are very poor.
B.Young people who are in great need of help.
C.Young people in big cities.
D.Young people in the countryside.
43.The underlined sentence in the last paragraph probably meansA.
A.there are too many films and reports about crime and violence around children
B.children are required to see films and listen to reports about crime and violence
C.children are asked to play in films and reports about crime and violence
D.children are not allowed to see films or listen to reports about crime and violence
44.According to the writer,the cause of juvenile crime mainly is inC.
A.young people themselves
B.the society they live in
C.young people and our society equally    
D.the adult world
45.What is the passage mainly about?B
A.Different kinds of juvenile crime.
B.The causes of juvenile crime.
C.Increasing crime rate in Britain.
D.Stealing and violence in Britain.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

11.从方框中选择合适的句子完成对话.(有两项多余)
A:Tom,have you decided where to go on vacation yet?
B:Yes,Hainan Island.(46)C
A:Wow,you are great.(47)E
B:It cost me 3368yuan.It is said that Hainan Island is very beautiful..(48)AWhere will you go?
A:(49)BYou know I have to write a book report..
B:Well,have you chosen a book?
A:Yes,I have.I have planned to read Treasure Island.
B:(50)D
A:Its about a boy who went out to sea and found an island full of treasures.
A.I can't go there.
B.I haven't decided yet.
C.I have already bought the plane tickets.
D.What's it about?
E.How much is it?
F.Will you go with me?
G.I want to go there,too.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

18.从方框中选择5个适当的句子补全对话.
A:Linda,what do you usually do in your spare time?
B:(36)D
A:What's your favorite program?
B:(37)B They make me happy and relax.
A:And which do you like better,sports shows or TV plays?
B:(38)G TV plays often bring us moving stories.What about you,Amy?
A:(39)C
B:But I think it's hard to understand them sometimes.
A:(40)E You'll have fun learning much knowledge.
A.TV plays are popular in our life.
B.I like entertainment shows best.
C.I would rather watch educational programs than TV plays.
D.I spend lots of time watching TV.
E.Science is very interesting.
F.We should choose good programs.
G.I prefer TV plays.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.My mother asks me ________ to a party with her.(  )
A.goB.goingC.to goD.goes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.There is muchfog (雾) these days,so please drive carefully.

查看答案和解析>>

同步练习册答案