精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.This story is about a young man.He worked very hard at his lessons.He was too busy to have a rest.At last,he became ill,so he couldn't go to sleep.Every night,when he went to bed,he closed his eyes and tried to sleep.But the more he tried,the more he stayed awake.
After a while he decided to visit the doctor."I just can't go to sleep at night.What should I do?"
"I have a suggestion,"said the doctor."Try counting numbers.By the time you reach one thousand,you'll be asleep,I'm sure of it."
The next day the man returned to the doctor's office."Well,"said the doctor"How are you today?Did you try my suggestion?"
The man still looked tired."Yes,"he said,"I tried counting one,two,three…up to one thousand.But when I reached five hundred and sixty-nine,I began to feel sleepy.I had to get up and drink some tea so that I could go on counting up to one thousand.But then I still couldn't fall asleep."

86.The young man couldn't go to sleep becauseB.
A.he hadn't finished doing his lessons
B.he had worked too hard and became ill
C.he was worried about his homework
D.there was a lot of noise there and he couldn't have a good rest
87.The doctor asked the young manC.
A.to count numbers before he went to bed
B.to put all numbers from 1to 1000together
C.to count numbers while he was lying in bed
D.to take some medicine and go to bed earlier
88.The young man returned to the doctor's office the next day becauseD.
A.he wanted to thank the doctor
B.he was better and wanted some more medicine
C.he wanted to ask the doctor how to count the numbers
D.he still couldn't go to sleep at night
89.The young manC.
A.counted from 569to 1000
B.counted from 1to 569and fell asleep
C.counted from 1to 569and got up to drink some tea
D.counted from 1to 1000and fell asleep
90.The young manA in fact.
A.didn't understand the doctor's suggestion
B.was not able to count numbers
C.didn't try the doctor's suggestion
D.wasn't ill at all.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,主要介绍一个年轻人,很努力学习,很少休息,后来他生病了,无法入睡,医生告诉他试着数数,数到1000就会睡着了.当他数到569时,他开始困了,于是起来喝点茶,但是数到一千时,又睡不着了.事实上这个男人不明白医生的建议,太迂腐了.

解答 86.答案:B.细节理解题.根据第一行He was too busy to have a rest.At last,he became ill,so he couldn't go to sleep他太忙了,不能休息.最后,他病了,所以不能入睡.可知,睡不着觉是工作太努力,生病了,选B.
87.答案:C.细节理解题.根据第四行"Try counting numbers.By the time you reach one thousand,you'll be asleep"试着数数,当你达到一千岁时,你就睡着了.",可知,让他躺在床上数数.选C.
88.答案:D.细节理解题.根据最后一句But then I still couldn't fall asleep.但我还是睡不着.可知,第二天又去找医生是因为他还是睡不着.选D.
89.答案:C.细节理解题.根据最后一段But when I reached five hundred and sixty-nine,I began to feel sleepy.I had to get up and drink some tea但是当我数到五百六十九岁的时候,我开始觉得困了,我不得不起来喝点茶.可知,这个年轻人数到569,然后起来喝茶了.选C.
90.答案:A.细节理解题.根据最后一段But when I reached five hundred and sixty-nine,I began to feel sleepy.I had to get up and drink some tea so that I could go on counting up to one thousand.But then I still couldn't fall asleep.但是当我数到五百六十九岁的时候,我开始觉得困了,我不得不起来喝点茶,这样我就可以数数一千了,但是我还是睡不着.可知,医生让他数数到困的时候就直接睡觉,不一定非要数到1000.因此这个年轻人不明白医生给他的建议.选A

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.A little old man and his wife walked slowly into McDonald's one cold winter evening.They took a table near the back wall,and then the little old man walked to the cash register (收银处) to order.After a while he got the food back and they began to open it.
There was one hamburger,some French fries and one drink.The little old man carefully cut the hamburger in half and divided the French fries in two piles (堆).Then he neatly put the half of the food in front of his wife.He took a sip of the drink and his wife took a sip."How poor the old people are!"The people around them thought.As the man began to eat his hamburger and his French fries,his wife sat there watching him and took turns to drink.A young man came over and offered to buy another meal for them.But they refused  politely and said that they got used to sharing everything.
Then a young lady asked a question of the little old lady."Madam,why aren't you eating?You said that you share everything.Then what are you waiting for?"She answered,"The teeth."
36.What did the old man order?C
A.One hamburger and one drink.
B.Some French fries and two cups of coffee.
C.One hamburger,some French fries and one drink.
D.One hamburger,some cups of coffee.
37.What did they do after they opened the food?B
A.They left McDonald's.
B.They shared the food.
C.They began to look for seats.
D.They ate the hamburger.
38.What's the meaning of the phrase"took a sip"?A
A. Drank something slowly.
B.Had a rest.
C.Had some snacks.
D.Did nothing.
39.As the old man began to eat things,his wife sat thereC.
A.talking with him
B.looking at him quite angrily
C.watching him and took turns to drink
D.arguing with him
40.What can we know from the whole passage?B
A.The old lady wasn't hungry at all.
B.The two old people shared the same teeth.
C.The old lady had a toothache.
D.The old lady didn't feel well.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Sixty dollars for such a T-shirt!You        be joking!
-I'm serious.It's made of silk from Hangzhou.(  )
A.mustB.needC.willD.can

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

13.请根据以上短语,选择不少于两种习惯,并结合自身经历与感受用英语写一篇短文,向你们班上的同学介绍一些好的学习或生活习惯.
要求:=1.文中不得出现真实的人名、校名等相关信息;=2.条理清楚,语义连贯,句式规范,字迹工整;=3.词数为80~100;短文开头已给出,不计入总词数.
Dear classmates,
It is very important for us to have good habits.As a student,it is a good habit to listen to the teacher carefully in class.And we had better take notes when necessary.It is also a good habit to finish the schoolwork on time and help each other with our studies.
It's necessary for us to do sports for about an hour every day.Then we should do something to relax after we finish the homework at home.Before sleeping,we can read some books we like so that we can learn more about the world.
A good habit will really help us in our study and daily life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.When Mary was seven,her family moved to a new town.She usually went to school  by school bus,for it was not near her house.
One morning,their family clock stopped and when they got up,it was too late for Mary to catch the school bus.Her mother said she would drive Mary to school on her way to the office.
"But how can you find the way,Mum?"Mary asked."You have only been to my school once."
"Yes."her mother answered."But you've been there by school bus seven times,you know the way.""Oh,yes."Said Mary.
They started out and Mary asked her mother to turn one way or another on their way to school,so she made her mother drive round most of the town before they got there.When they arrived,her mother found it was not really very far from their house.
"Why did you make me go such a long way?"her mother asked her."Well,Mum."answered Mary."I know only this way.The bus always goes like this,so the other children can take it to school."
31.Mary usually went to school.D.
A.by can   
B.by bike    
C.on foot    
D.by school bus.
32.One morning Mary got up late becauseB.
A.her mother forgot to wake her up    
B.the family clock stopped
C.She was not feeling well           
D.She wanted to sleep more.
33.MaryAto her school.
A.knew only one way  
B.didn't know the way
C.knew the shortest way  
D.knew many ways
34.Mary made her mother go a long way becauseB.
A.she wanted to stay with her mother longer
B.the school bus always went that way
C.she didn't want to get to school to early
D.she want to take other children to school
35.From this story we know thatC.
A.Mary was a kind-hearted girl.
B.Mary's mother had never been to the school.
C.the school wasn't very far from Mary's house
D.Mary enjoyed going to school in her mother's car.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.听独白,记录关键信息.独白读两遍.
LessonRoomTimeTeacherBooking place
Chinese
painting
1088:30-9:30Mrs.(17)略Hall
(18)略
Poems
2039:30-(19)略Mr.BlackLibrary
Paper-cutting(20)略11:30-12:00Miss ClarkChinese Teacher's

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.
CityWeatherHigh TemperatureLow Temperature
Beijing(26)略1℃/
HarbinSnowy(27)略(28)略
Hefei(29)略11℃2℃
NanjingSunny(30)略/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.21.What did Mr.Smith put in a bag?
A.Some meat.
B.Some chocolate.
C.Some newspapers.
22.Why did Mr.Smith decide to close the shop and follow the dog?
A.Because it was closing time.
B.Because he wanted to make friends with the dog.
C.Because he was afraid that dog would eat the things in the bag.
23.Where did the dog go?
A.It went to a bus stop.
B; It went to a bar in the street.
C.It went to a house in the country.
24.What could the dog do very well?
A.Write a note.
B.Drive a car.
C.Understand numbers.
25.What did Mr.Smith think of the dog?
A.He thought it was clever.
B.He thought it was quite dangerous.
C.He thought it was popular with the children.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.听短文回答问题
听第一篇短文,完成信息记录表13-15小题.
About Sam 
 likeslikes computer games,football and (13)
略 
 Problem(问题)finishes his homework very(14)
略and feels tired.
 My advice(建议) should spend more time on(15)
13.A.skiing B.skating C. swimming
14.A.early B.1ate C. well
15.A.football B.study C. swimming.

查看答案和解析>>

同步练习册答案