精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.
Sir Steven Redgrave-Winner of 5Olympic Gold Medals
"In 1997I was found to have developed diabetes (糖尿病),believing the profession trained for the whole of my life ended,I felt very sorry.Then one of my friends said there was no reason why I should stop training and competing.That was it-the encouragement I needed.I could still be a winner if I believed in myself.I am not saying that it isn't difficult sometimes.But I wanted to prove to myself that I wasn't finished yet.Nothing is to stand in my way."
Karen Pickering-Swimming World Champion (冠军)
"I swim 4hours a day,6days a week.I manage that amount of work by putting it on top of my diary.This is the key to success-you can't follow a profession in any field without being well-organized.Make a list of what you believe you can achieve.Trust yourself,write down your goals for the day,however small they are,and you'll be a step closer to achieving them."
Kristen Stewart-Actress
"When things are getting hard,a voice inside my head tells me that I can't achieve anything.Then,there are other distractions,such as family or hobbies.The key is to give most of your attention to one thing.When I feel nervous,it helps a lot to repeat words such as‘focus',‘calm',‘peace',either out loud or silently in my mind.It makes me feel more in control and increases my confidence.This is a habit and is a powerful psychological(心理学的) tool."

27.Sir Steven Redgrave mainly talks aboutC.
A.difficulties stopped his profession
B.doctors offered him help
C.illness couldn't stop him trying to win
D.he didn't believe in himself
28.Karen Pickering trained in swimmingC.
A.6hours a day
B.6hours a week
C.6days a week
D.4hours a week
29.Karen Pickering putsA on top of her diary.
A.the amount of work
B.her activities
C.her goals
D.her sports news
30.The underlined word"distractions"probably meansA.
A.things that turn one's attention away
B.things that make one tired
C.words to enjoy
D.good habits
31.The same character of the three people isA.
A.self-confidence
B.happiness
C.humour
D.wisdom
32.The best title for the passage isA.
A.How to Be a Winner
B.Health and Food
C.Difficulties and Habits
D.Be a Sportsman.

分析 这篇短文主要讲述了三位成功名人的背后是什么力量在支持他们,讲到了史提芬雷德格雷夫先生,5枚奥运金牌得主;凯伦皮克林,游泳世界冠军;演员克里斯汀斯图尔特.Steven在被告知有糖尿病后,本可以结束训练生涯,但一位朋友告诉他,他没有理由停止训练和比赛,这正是他需要的鼓励.之后他相信自己,成功的路上没有什么可以阻挡他.Karen每周六天每天四小时训练游泳,她告诉我们,每日写下自己的目标,不管它们多小,都会离梦想和成功更近一步.Kristen专注于一件事情,依靠心理自我安慰增强信心逐渐走向了成功.因此,我们都要相信自己,相信每个人都有无限的潜力.

解答 27.答案C.细节理解题.根据短文第一段I could still be a winner ifI believed in myself.I am not saying that it isn't difficult sometimes.nothing is to stand in my way.描述,可知对于Sir StevenRedgrave来说没什么可难倒他的,疾病也无法阻挡他想要成功的步伐.故选C 
28.答案C.细节理解题.根据第二段"I swim 4 hoursa day,6 days a week.描述可知他一周游泳6天,故选C 
29.答案A.细节理解题.根据短文I manage that amount of work by putting it on top of my diary.描述可知Karen Pickering把大量的工作放在他的日记里.故选A. 
30.答案A.词义猜测题.根据短文Then,there are other distractions,such as family or hobbies.从"family,hobbies"以及后文所提及的The key is to give most of your attention to one thing.可知成功的关键是专注于一件事情,从而家庭,爱好等都是可以分散人注意力的事情.故选A.
 31.答案A.主旨大意题.根据"I could still be a winner if I believed in myself,nothing is to stand in my way"和"trust yourself"以及"It makes me feel more in control and increases my confidence"可知三个成功人物的共同特点是自信.故选A
 32.答案A.标题归纳题.通读全篇文章可知主要讲述三个成功人士如何最终走向成功的,所以标题归为如何成为成功人士.故选A.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目注意细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Elephants have good memories.They can walk for a long time and never        .(  )
A.get worriedB.get madC.get lost

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.中国以其悠久历史而闻名(be famous for)China is famous for its long history..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.When summer comes,a lot of people feel like     to have fun.(  )
A.to swimB.SwimC.swimmingD.have swum

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.--Why didn't Mary go to school today?
--She said that she was ill,but maybe it was just a(n)           .I saw her swim just now.(  )
A.excuseB.matterC.expression

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Derreck Kayongo is a businessman from an African country.He moved to the USA in the early 1990s.When he first arrived,he stayed at a hotel in Philadelphia.He noticed that the hotel workers put a new bar(块) of soap in his room every morning,even if he had only used the old bar once.The hotel gave each guest a new bar of soap every day and threw away the used bars.Kayongo was surprised to learn that many other hotels in the USA did the same thing.
He thought that it would be better to collect the used soap and give it to poor people in developing countries.Each year,many children in developing countries die from diseases(疾病) caused by bacteria.People can easily prevent such diseases by washing their hands with soap.
In May,2009,Kayongo set up an organization called the Global Soap Project.So far,over 600hotels have joined it.Those hotels collect used bars of soap and send them to the organization.Volunteers divide the soap into different types.They are careful to put bars with the same color and smell together.They heat bars and make them into new ones.Finally,the organization takes the new soap to developing countries and hands it out to people who need it.
Kayongo thinks that the work of the organization is important.It helps to prevent diseases and reduces(减少) waste from hotels.
61.When Derreck Kayongo first arrived in the USA,he foundC.
A.guests usually took soap home from hotels
B.workers at hotels bought soap themselves
C.hotels there threw away a lot of soap
62.Derreck Kayongo collected soap toB.
A.make moneyB.help poor peopleC.develop a hobby
63.The underlined word"bacteria"means"C"in Chinese.
A.食品            B.尘土            C.细菌
64.VolunteersA before they make new soap.
A.divide the soap into different types
B.cut the soap into small pieces
C.put the soap into cold water
65.The best title for this passage is"C".
A.The Soap CollectionB.The Soap Project   C.The Soap Businessman.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Life is full of surprises and you never know how things will turn out.
Sir John Gurdon is a good example of this.As a boy,he was told he was hopeless at science and finished bottom of his class.Now,aged 79,the very same Gurdon shared the 2012 Nobel Prize in Medicine with Japanese stem cell(干细胞) researcher Shinya Yamanaka.
Like so many scientists,Gurdon shows us where the power of curiosity and perseverance(坚持不懈) can lead.
At the age of 15 in 1948,Gurdon ranked last out of the 250 boys at his high school in biology and every other science subject.Gurdon's high school science teacher even said that his dream of becoming a scientist was"quite ridiculous".
In spite of his teacher's criticisms,Gurdon followed his curiosity and kept working hard.He went to the lab early and left later than anyone else.He experienced thousands of failures.
"My own belief is that we will,in the end,understand everything about how cells actually work."Gurdon said.
In 1962,Gurdon took a cell from an adult frog and moved its genetic(基因的) information into an egg cell.The egg cell then grew into a clone(克隆) of the adult frog.This technique later helped to create Dolly the sheep in 1996,the first cloned mammal(哺乳动物) in the world.
In 2006,Gurdon's work was developed by Yamanaka to show that a sample (样本) of a person's skin can be used to create stem cells.Using the technique,doctors can repair a patient's heart after a heart attack.
"Luck favors the prepared mind,"Gurdon told the Nobel Prize Organization."Ninety percent of the time things don't work,but when they do,you have to seize(抓住) the chance."

根据短文内容,选择最佳答案,并在答题卡上按要求作答.
66.Who won the 2012 Nobel Prize in Medicine?C
A.Sir John Gurdon.
B.Shinya Yamanaka.
C.Sir John Gurdon and Shinya Yamanaka        
D.Gurdon's science teacher.
67.In what order are the followings mentioned in the passage?B
a.create the sheep Dolly
b.take a cell from an adult frog
c.use a person's skin to create stem cells
d.move a frog's genetic information into an egg cell
e.grow into a clone of a frog
A.b-a-c-d-e          
B.b-d-e-a-c            
C.b-d-a-c-e            
D.b-e-d-a-c
68.What does the underlined word"ridiculous"mean?D
A.无知的            
B.无谓的              
C.荒废的              
D.荒谬的
69.According to the passage,which statement is ture?D
A.As a boy,he was told he was hopeful.
B.He ranked first at his high school in biology.
C.It's impossible for the doctors to repair a patient's heart after a heart attack.
D.In spite of his teacher's criticisms,he kept working hard.
70.What's the main idea of the passage?B
A.Ninety percent of the time things don't work.
B.Luck favors the prepared mind.
C.Life if full of surprises.
D.How to know cells actually work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Oh,it's too difficult for me ____________ the task in such a short time.
-Cheer up!I am sure you can.(  )
A.finishB.to finishC.finishedD.finishing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.We enjoyed _______ in the park yesterday.(  )
A.usB.ourC.ourselves

查看答案和解析>>

同步练习册答案