5.Many people have to work on the weekend.Some people do not mind.Other people think it is terrible.One man thinks that working on the weekend can be dangerous.He is Graham Coates.Mr Coates worked in an office in Brighton,England.
On Saturday,June 24,he went to the office to do some work.When he got into the elevator to go home,it stopped between the floors.Mr Coates could not get out of the elevator.He was trapped (困住)!He started to shout,but no one heard him.Then Mr Coates remembered that it was a holiday in England.No one was coming to work until Tuesday!
There was nothing for Mr Coates to do.He had to wait until one of his workmates came to work and found him.With nothing to eat or drink,Mr Coates slept most of the time.
Early on Tuesday morning,the boss of the company came to work and found the elevator was not working.When the elevator was opened,Mr Coates came out.He was cold,weak and tired.He had been in the elevator for sixty-two hours!
Now Mr Coates says,"I only use the elevators that have telephones in them."
66.Mr.Coates could not get out of the elevator because ______.
A.it was broken B.it was a weekend
C.it was a holiday D.it stopped on a wrong floor
67.How long did he stay in the elevator?
A.Twenty-four hours.B.From Saturday to Tuesday.
C.More than sixty-four hours.D.From Thursday to Saturday.
68.What did he do in the elevator most of the time?
A.Shouted and screamed.B.Slept and waited.
C.Telephoned his boss.D.Ate and drank.
69.How did he make his way out in the end?
A.The vice-president found him.
B.Some one opened the elevator.
C.The elevator began to work on Tuesday.
D.He found a door in the elevator.
70.What is the best title for this story?
A.An Interesting Elevator B.A Busy Weekend
C.Elevator Safety D.Trapped in an Elevator.
分析 短文主要讲述一位在英国布莱顿上班的Coates 先生认为周末上班是很危险的,因为在6月24日周六,他去办公室做点事情,因为电梯出故障被困在里面,直到周二上午老板过去上班发现电梯坏了,请人过来修理,电梯打开后,Coates 先生才被发现,然后得救了.
解答 66-70 ABBBD
66.A;细节理解题,根据the boss of the company came to work and found the elevator was not working.描述可知,电梯出故障了,故选A.
67.B;考查细节题,根据He had been in the elevator for sixty-two hours!他已经在电梯里有62个小时了,排除C;由文章内容,他是在周六被困在电梯里,直到周二公司老板上班发现电梯坏了,才发现了他,可知他从周六到周二一直在电梯里,故选B.
68.B;细节理解题,根据With nothing to eat or drink,Mr Coates slept most of the time.没有吃的和喝的,Coates先生大部分时间在睡觉描述可知,大部分时间他在睡觉和等待,故选B.
69.B;文章内容理解题,根据When the elevator was opened,Mr Coates came out描述可知,直到有人开了电梯,Coates先生才出来,故选B.
70.D;选标题题,根据文章主要内容,讲述Coates 先生被困在电梯里的事情,故标题选D比较合适.
点评 阅读理解题通常从细节,文章主旨,推测词组大意几个方面考查学生对文章的理解,做题时注意找到文章出处,做到有理有据.